«Έχουμε ακόμα δρόμο»

«Έχουμε ακόμα δρόμο»

Gazzetta team
«Έχουμε ακόμα δρόμο»

bet365

Για τις δυσκολίες της σεζόν που πέρασε μίλησε ο Αργύρης Πεδουλάκης, στέλνοντας το μήνυμα μετά την κατάκτηση του νταμπλ ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μόλις στην αρχή του πλάνου του.

Μπορεί να πέρασε από... χίλια κύματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ωστόσο το Τριφύλλι κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και να κάνει αυτό που έμοιαζε ανέφικτο. Όχι μόνο να κατακτήσει το νταμπλ, αλλά και να φτάσει σε αυτό με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ήτοι «σκουπίζοντας» για πρώτη φορά σε σειρά τελικών τον πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακό.

«Άλλαξαν όλα τα δεδομένα. Είχαμε μείνει με δύο παίκτες τα χρήματα ήταν λιγότερα, οι παίκτες μας έφευγαν και υπήρχε και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που ήθελε την ομάδα να διαλύεται. Όλα αυτά έκαναν δύσκολη την έλευση παικτών. Με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον «Φράγκι» συμφωνήσαμε να στήσουμε ομάδα με τα υλικά που μας αντιπροσώπευαν όλους. Υποσχεθήκαμε στους φιλάθλους μας πως θα αγωνιζόμαστε και το κάναμε όλη τη σεζόν,υπό τις όποιες συνθήκες», δήλωσε αρχικά ο Αργύρης Πεδουλάκης στη «Sportday» αναφορικά με τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες στήθηκε ο φετινός Παναθηναϊκός και πρόσθεσε σχετικά με την αμφισβήτηση που υπήρξε:

«Το καλύτερο ήταν να τα πάρω όλα πάνω μου. Έβλεπα πως με αυτόν τον τρόπο στα αποδυτήρια υπήρχε υγεία. Το σημαντικότερο όλων βέβαια ήταν πως γίναμε πολύ γρήγορα οικογένεια. Και στο τέλος είμαστε όλοι υπερήφανοι για το οικοδόμημα. Κάναμε ένα μικρό άθλο, επί του κατόχου του πρωταθλήματος Ευρώπης. ΜΕ κυρίαρχο σύνθημα τα “mind games” και έμφαση στην άμυνα, είδα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού -και τα περσινά- και τη μεγάλη ταχύτητα που είχε. Ειδικά οι Πρίντεζης, Χάινς του έδιναν εξαιρετικό πλεονέκτημα. Και “ματσάραμε” εκεί με τους Γκιστ, Λάσμε. Όλο το χρόνο δουλεύαμε ώστε τα παιχνίδια να πηγαίνουν σε χαμηλό σκορ, επί του “πέντε εναντίον πέντε” γιατί είχαμε στοχεύσει στον τελικό του Κυπέλλου και σε αυτούς της Α1, όπου παίξαμε με μυαλό εναντίον του Ολυμπιακού».

Συνεχίζοντας ο τεχνικός του «Τριφυλλιού» ανέφερε: «Στην Ευρωλίγκα ο στόχος ήταν να μπούμε στους “16”. Αν είχαμε άλλα δύο παιχνίδια, όπως στο τελείωμα, θα είχαμε προκριθεί. Ποσοτικό ήταν το θέμα. Εν τέλει αποκλειστήκαμε υπό ιδιαίτερες συνθήκες, ειδικά στο δεύτερο ματς».

Σχετικά με τον λόγο που οι προσθήκες στο ρόστερ δεν έγιναν νωρίτερα, είπε πως: «Ψάχναμε πριν λήξει η προθεσμία στην Ευρωλίγκα, αλλά δεν βρίσκαμε κάποιον που να μας ταιριάζει. Τον Κάρι εν τω μεταξύ τον θέλαμε από το καλοκαίρι. Κάναμε και μία κρούση τον Νοέμβριο, αλλά τελικά ήλθε στο φινάλε και αν το σκεφτείς, δεν έχασε ματς. Ο Γκουίν έδωσε βοήθεια στις περιστροφές, γιατί ήταν ξεκούραστος από τα δύο προηγούμενα ματς. Αυτές είναι λεπτομέρειες που δεν τις γνωρίζουν όλοι».

Κλείνοντας ο έμπειρος κόουτς υποστήριξε ότι: «Κάναμε πολλά χιλιόμετρα μέσα στη χρονιά. Αυτή η ομάδα σφυρηλατήθηκε στα δύσκολα. Αφιερώνουμε το νταμπλ στον κόσμο μας. Είχαμε και το βάρος του ότι ο Παναθηναϊκός κόσμος ήταν “πληγωμένος”, δυσαρεστημένος, απογοητευμένος από τα άλλα αθλήματα και έπρεπε να κρατήσουμε την υπερηφάνεια. Και το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν διαλύεται. Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και είναι στην αρχή του πλάνου του. Έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα