Μύδροι από Σπανούλη!

Gazzetta team
Μύδροι από Σπανούλη!
Βαρύ «κατηγορώ» από τον Βασίλη Σπανούλη, τονίζοντας πως στην Ελλάδα παίζεται... άλλο άθλημα απ' ό,τι στην Ευρώπη, έκανε λόγο για ξεφτίλα, ενώ εμφανίστηκε αινιγματικός αναφορικά με το μέλλον του.

«Το ματς είναι ντέρμπι, θέλει δύο λεπτά ακόμα, η μπάλα είναι δικιά μας και διακόπτεται το παιχνίδι. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Περνάμε δύσκολες στιγμές ως χώρα κι αντί να δίνουμε το καλό παράδειγμα, δυστυχώς δίνουμε το κακό. Ντρέπομαι που το λέω, γιατί ξέρετε πως λατρεύω και είμαι υπερήφανος για την πατρίδα μου, αλλά δίνουμε συνεχώς το κακό παράδειγμα. Δυστυχώς όσα γίνονται έχουν ξεφύγει από τα όρια του αθλητισμού. Με όλα όσα γίνονται, ασχολούμαστε με όλα τα θέματα, με ντόπινγκ, υποβαθμίζουμε το ευρωπαϊκό κάθε ομάδας αντί να χαιρόμαστε... Με όλα αυτά που γίνονται και πίσω από το μπάσκετ. Δυστυχώς είναι άδικο», ανέφερε αρχικά ο αρχηγός του Ολυμπιακού και πρόσθεσε:

«Δεν παίρνουμε ναρκωτικά. Αυτά δεν γίνονται πουθενά. Μπορούν να μου πάρουν δέκα μποτίλιες αίμα. Κάθε μήνα δίνουμε εξετάσεις. Είναι δυνατόν να λένε πως πήραμε Ευρωπαϊκό επειδή πήραμε ντόπινγκ; Πού γίνονται αυτά; Αυτά είναι ξεφτίλα για την πατρίδα μας. Γενικά είμαστε σε μία πάρα πολύ δύσκολη εποχή. Όπως είπα και πριν, υπάρχει τρομερή κρίση γύρω μας. Είδαμε τι έγινε με την ΕΡΤ και βλέπουμε τι γίνεται στον κόσμο γύρω μας. Περνάμε δύσκολα

Εκεί που ήμασταν το καλό παράδειγμα για όλους αυτούς, δυστυχώς πάμε και εμείς προς τη μεριά τους. Η χρονιά είναι εκπληκτική. Να καταφέρει μια ομάδα να πάρει με τόσο χαμηλό μπάτζετ δύο συνεχόμενες Ευρωλίγκες είναι κάτι το ασύλληπτο. Όποιος έχει πιάσει λίγο τη μπάλα στα χέρια του, καταλαβαίνει».

Συνεχίζοντας ο έμπειρος γκαρντ ανέφερε ότι: «Βλέπουμε ομάδες να χτίζονται με 40-50 εκατομμύρια και 20 χρόνια να μην μπορούν να πάρουν την Ευρωλίγκα. Και εμείς κατακτήσαμε δύο φορές την Ευρωλίγκα. Καθαρές Ευρωλίγκες παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ. Αυτό είπα και στα παιδιά μέσα στα αποδυτήρια, είμαι πολύ περήφανος που ήμουνα και είμαι συμπαίκτης τους. Από τις ωραιότερες στιγμές της ζωής μου τα δύο χρόνια που περάσαμε, με τρομερές επιτυχίες, δύο Ευρωλίγκες και ένα πρωτάθλημα. Αλλά δυστυχώς δεν βρίσκεις το δίκιο σου εδώ πέρα. Ούτε μας σέβονται, ούτε τίποτα. Εμείς με τα παιδιά του Παναθηναϊκού είμαστε πάρα πολύ καλά, υπάρχει σεβασμός, υπάρχει αλληλοεκτίμηση. Ο καθένας χαίρεται για την επιτυχία του άλλου, αλλά δυστυχώς δεν το καταλαβαίνει αυτό κανένας, δεν μπορεί να ακουστεί η φωνή μας».

Ο διεθνής γκαρντ είπε πως «η απογοήτευση είναι μεγάλη, όχι γιατί χάσαμε το πρωτάθλημα, αλλά για τον τρόπο που χάθηκε και όλα αυτά που γίνονται. Με ενοχλεί όλο αυτό που έγινε, είναι σαν να μην έχεις κάνει τίποτα δύο χρόνια. Έχουμε πάρει δύο φορές την Ευρωλίγκα, δηλαδή πας στο εξωτερικό και μας σέβονται οι πάντες. Και ερχόμαστε εδώ και μας φέρονται λες και είμαστε ένα τίποτα. Λες και είναι ένα τελείως διαφορετικό σπορ. Εγώ πήγα και έδωσα το χέρι μου στα παιδιά και τα δικά μας, αλλά και του Παναθηναϊκού. Τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα, τα παιδιά προσπαθούν να παίξουν μπάσκετ, όλοι μας. Αλλά αυτό δεν είναι αθλητισμός. Στην Ελλάδα παίζουμε ένα άλλο σπορ και στην Ευρώπη ένα άλλο. Πώς να το κάνουμε τώρα; Αυτή είναι η πραγματικότητα. Σε όποιον αρέσει και εάν αρέσει στους ιθύνοντες, μαγκιά τους, να το χαίρονται».

Όσο για το εάν σκέφτεται το συμβόλαιο του, ο 31χρονος γκαρντ υπογράμμισε πως «δεν ξέρω, δεν σκέφτομαι για συμβόλαια και τέτοια, αλλά αυτό εδώ που ζούμε δεν είναι αθλητισμός».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα