Δεν του φταίνε μόνο τα σουτ...

Φάνης Παναγιώτου
Δεν του φταίνε μόνο τα σουτ...
Ο Ολυμπιακός έμεινε ξανά χαμηλά στο σκορ και το gazzetta.gr γράφει για το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» εκτός από άστοχοι, δεν είναι καθόλου δημιουργικοί.

Η σειρά των τελικών της Α1 ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να σουτάρει με μόλις 4/29 τρίποντα. Ποσοστό πολύ χαμηλό, ειδικά για ομάδα που αγωνίζεται στο γήπεδό της και καλείται να υπερασπιστεί το πλεονέκτημα έδρας. Η συμπεριφορά της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα έξω από τη γραμμή των 6,75 μ. δεν άλλαξε ούτε χθες (9/6) στο Ο.Α.Κ.Α. Οι πρωταθλητές Ευρώπης μέτρησαν μόλις 5 εύστοχα τρίποντα, μετά από 26 προσπάθειες και τελικά ολοκλήρωσαν τον αγώνα έχοντας σκοράρει μόνο 52 πόντους.

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, δεν έχει χάσει μέχρι τώρα μόνο από τα σουτ. Η άμυνα του Παναθηναϊκού του έχει σταματήσει και τη δημιουργία. Οι «ερυθρόλευκοι» μοίρασαν χθες (9/6) μόλις 7 ασίστ, αριθμός που αν τον βάλουμε... δίπλα στα τρίποντα της ομάδας του Πειραιά, θα γίνει εύκολα αντιληπτό γιατί μετά από 40 αγωνιστικά λεπτά πέτυχε μόλις 52 πόντους.

Είναι δεδομένο ότι η άμυνα του Παναθηναϊκού έχει κάνει τη διαφορά μέχρι τώρα στους τελικούς. Το μεγαλύτερο της κατόρθωμα είναι πως έχει σταματήσει τη δημιουργία του Ολυμπιακού, ο οποίος στην Ευρωλίγκα μοίραζε κοντά στις 17 ασίστ ανά αγώνα και στους τελικούς μέτρησε μόλις από 9 και 7 στα δύο πρώτα παιχνίδια. Τα σουτ είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την έκβαση και των δύο πρώτων αγώνων, αν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ευστοχήσει σε κάποια τρίποντα. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν χάνει μόνο από την αστοχία του και πρέπει να δημιουργήσει περισσότερο αν θέλει να ανεβάσει την επιθετική του συγκομιδή στη συνέχεια των τελικών.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΣΙΣΤ ΣΕΖΟΝ 2012-2013

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΦΑΣΗ

ΑΣΙΣΤ

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

ΚΑΝ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ

16

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

TOP 16

14,9

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

PLAYOFFS

16,8

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

FINAL FOUR

14,5

Α1

ΚΑΝ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ

20,9

Α1

PLAYOFFS (ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΑΟ)

17,2

Α1

PLAYOFFS (ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΠΑΟ)

8

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα