«Η Εθνική δεν είναι καφενείο»!

Gazzetta team
«Η Εθνική δεν είναι καφενείο»!

bet365

Ο συνεργάτης του Αντρέα Τρινκιέρι, Δημήτρης Παπανικολάου, μίλησε για την απουσία του Κώστα Κουφού και ξεκαθάρισε πως η Εθνική ομάδα δεν είναι... καφενείο για να μπαινοβγαίνει όποιος θέλει.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Δημήτρης Παπανικολάου στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

«Αποφασίσαμε να δούμε κάποια πράγματα πιο σφαιρικά. Πράγματι πήγαμε στην Αμερική και μιλήσαμε με τον Κουφό, την οικογένεια του αλλά και το τεχνικό επιτελείο. Συμφωνήσαμε να έρθει να παίξει και μάλιστα είχε πει και για κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τις διακοπές της οικογένειας του. Είχαμε και τηλεφωνική επικοινωνία για το αν του συμβαίνει κάτι, μέχρι που ήρθε ένα φαξ από κάποιον που το όνομα του δεν γνωρίζω καν. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και πρέπει να απομυθοποιήσουμε τις καταστάσεις. Το συναίσθημα είναι συναίσθημα και δεν επιβάλλεται», ήταν τα πρώτα λόγια του συνεργάτη του Αντρέα Τρινκιέρι.

Ο Έλληνας τεχνικός συμπλήρωσε πως: «Αυτό που ενοχλεί περισσότερο είναι πως και στα φαξ και στις συνεντεύξεις όσοι δηλώνουν ότι δεν θα μπορέσουν να ενισχύσουν φέτος την Εθνική, λένε στο τέλος ότι μετά θέλουν να είναι μέλος της ομάδας. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι και η Εθνική δεν είναι καφενείο για να μπαινοβγαίνει όποιος θέλει. Ο Κουφός όφειλε να πάρει τηλέφωνο προσωπικά τον κ. Τρινκιέρι και να μην στείλει φαξ. Δυστυχώς πολλά παιδιά έχουν... υπνωτιστεί από τους μάνατζερ και δεν παίρνουν οι ίδιοι τις αποφάσεις. Πολλοί είναι οι μάνατζερ που έχουν κάνει κακό στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς όταν δεν έχουν συμφέρον απέχουν από τις υποχρεώσεις της Εθνικής και όταν κάτι δεν πάρει καλά και θέλουν να ανεβάσουν το κασέ τους, τότε παρακαλάνε να έρθουν στην ομάδα».

Για να προσθέσει ότι: «Η ομάδα φέτος θα έχει αρχές και το μήνυμα είναι σαφές, κυρίως στους μάνατζερ. Αν υπάρχει ανθρώπινο πρόβλημα το καταλαβαίνουμε και μάλιστα θα είμαστε οι πρώτοι που θα στηρίξουμε το παιχνίδι. Με φαξ όμως δεν έχουμε μάθει να συνομιλούμε και όποιος δεν θέλει να παίξει με την Εθνική, καλώς κάνει, απλά να γνωρίζει ότι μετά θα υπάρξουν επιπτώσεις και δεν ξέρουμε αν θα μπορεί να έρθει ξανά στην ομάδα».

Ο Δημήτρης Παπανικολάου υπογράμμισε επίσης: «Υπήρχαν παιδιά όπως ο Γκασόλ και ο Νοβίτσκι που δεν άκουσαν ποτέ κανένα μάνατζερ και εγώ υπερήφανος για αυτούς και ας μην είμαι Ισπανός ή Γερμανός. Εκείνο που αρκετοί φοβούνται και δεν αγωνίζονται με την Εθνική είναι ένας σοβαρός τραυματισμός και αυτό το καταλαβαίνω. Η Εθνική όμως συναίσθημα και όπως είπα το συναίσθημα δεν επιβάλλεται. Εγώ μεγάλωσα βλέποντας τον Γκάλη και τον Γιαννάκη να δίνουν ό,τι έχουν για την Εθνική και αυτό θέλουμε και φέτος. Ψάχνουμε 12 παλικάρια για να παίξουμε και ακόμα και αν δεν τα καταφέρουμε να είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια. Να ξέρετε πως ένας «μέτριος» παίκτης που θέλει να παίξει στην Εθνική, είναι πιο χρήσιμος από έναν σταρ που προσπαθείς να τον πείσεις να αγωνιστεί».

Για να καταλήξει λέγοντας πως: «Η πόρτα για τον Κουφό έχει κλείσει οριστικά για φέτος, ακόμα και αν ο ίδιος αλλάξει γνώμη. Δεν μας ενδιαφέρει και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε. Η Εθνική δεν είναι καφενείο για να μπαινοβγαίνει όποιος θέλει».

 

Τελευταία Νέα