«Κάνατε υπερήφανους τους Έλληνες» (pics+vids)

«Κάνατε υπερήφανους τους Έλληνες» (pics+vids)

«Κάνατε υπερήφανους τους Έλληνες» (pics+vids)
Τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια δέχτηκε ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός. Ο πρώτος πολίτης της χώρας στάθηκε στο μήνυμα που βγαίνει από την επιτυχία του Ολυμπιακού σε μία τόσο δύσκολο εποχή.

Ο Κάρολος Παπούλιας έδωσε σε όλα τα μέλη τιμητική πλακέτα ενώ από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» του χάρισαν μία μπάλα υπογεγραμμένη από όλους, καθώς και μία φανέλα της ομάδας με τον νούμερο 1 στην πλάτη και το όνομα του και 2 εισιτήρια διαρκείας της ομάδας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, πήρε τον λόγο και είπε προς τους διοικητικούς ηγέτες του Ολυμπιακού και τις παίκτες της ομάδας: «Συγχαρητήρια. Μας δώσατε μεγάλη χαρά και ξέρετε σ’ αυτή την περίοδο οι χαρές έχουν γίνει λιγοστές. Ήταν πολύ μεγάλη χαρά γι’ όλο τον ελληνισμό όχι για τους Έλληνες, για όλο τον ελληνισμό. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς. Στείλατε όμως κι ένα μήνυμα και θα σταθώ σ’ αυτό το μήνυμα. Για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ότι η νεολαία της Ελλάδος, η νεολαία της Ελλάδος της κρίσης στέκεται με το κεφάλι ψηλά, αντιμετωπίζει αθλητικά μεγάλες ομάδες με πολύ μεγαλύτερα οικονομικά μέσα απ’ ότι έχει ο Ολυμπιακός, όμως στέκεται όχι μόνο στο ίδιο επίπεδο, βγαίνει νικήτρια. Είναι ένα σπουδαίο μήνυμα, για μένα το σημαντικότερο μήνυμα είναι ακριβώς αυτό. Ότι η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της, ότι η Ελλάδα αγωνίζεται, ότι η Ελλάδα έχει το σθένος να αντιμετωπίσει τις οποιεσδήποτε δυσκολίες που έρχονται πάνω της. Θερμά συγχαρητήρια. Όλα τα καλά.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γιώργος Αγγελόπουλος: «Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας κάνατε. Είναι η ύψιστη τιμή αυτή, να είμαστε εδώ Πρωταθλητές Ευρώπης και να μας υποδεχτείτε. Πιστεύουμε ότι δώσαμε ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σ’ όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, εμείς οι Έλληνες θα τα καταφέρουμε. Ευχαριστούμε πολύ».

Από τη μεριά του ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είπε πως «θέλουμε κι εγώ από την πλευρά μου να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή πρόσκληση. Εμάς αυτό που μας δίνει χαρά, αυτό που νιώθουμε είναι ότι κάναμε εκατομμύρια Έλληνες περήφανους ανεξάρτητα από συλλογική προτίμηση. Αυτό νιώθω. Σας ευχαριστούμε πολύ».


Στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος είπε πως «η αισιοδοξία, το μήνυμα σε μια χώρα η οποία αυτή τη στιγμή περνάει τα πάνδεινα, ότι κατάφερε αυτή η ομάδα να αποδείξει ότι όταν υπάρχει ομάδα και είμαστε όλοι μαζί ότι μπορούμε κάλλιστα να πετύχουμε πράγματα τα οποία χώρες τεράστιες δεν μπορούν να πετύχουν. Θα μείνει στην ιστορία πρώτα απ’ όλα τα σκορ. Να παίξεις τελικό και να είναι σε τέτοια έκταση το σκορ, να φτάσει στους 100 πόντους είναι δύσκολο να ξαναγίνει. Στη ζωή όλα γίνονται, αλλά είναι δύσκολο να ξαναγίνει. Ένας Έλληνας προπονητής, είναι ο πρώτος που πήρε, εγώ πήγα έξι φορές, τρεις τελικούς, ο Γιαννάκης πήγε δεν το σήκωσε. Τώρα χαιρόμαστε που ένας Έλληνας ανοίγει την αγορά για τα νέα τα παιδιά, ότι πράγματι είναι ικανοί και θα βρουν πολλές θέσεις και εντός και εκτός Ελλάδος. Να είστε γεροί, να συνεχίσετε έτσι μ’ αυτή την αρχή και όλα θα πάνε κατ’ ευχή. Ευχαριστούμε γι’ όλα».

Κατά την έξοδο των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος από το Προεδρικό Μέγαρο ο Γιώργος Αγγελόπουλος δήλωσε πως «πριν 14 μήνες είχαμε κάνει μια δήλωση και είχαμε πει ότι το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν τη Χαραυγή. Νομίζω ότι ξημέρωσε για τα καλά. Είμαστε περήφανοι για το μοναδικό αυτό επίτευγμα. Δυο συνεχόμενα ευρωπαϊκά νομίζω ότι είναι ένα ιστορικό επίτευγμα, αλλά είμαστε ακόμα πιο περήφανοι και χαρούμενοι για τον τρόπο με τον οποίο το πετύχαμε. Ήταν ο τρόπος που είχαμε ονειρευτεί και οραματιστεί. Συγχαρητήρια σ’ όλη την ομάδα και πολλά ευχαριστώ σ’ αυτούς που ήταν πάντα δίπλα μας».

Από τη μεριά του ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος τόνισε πως «αυτό που θέλουμε να πούμε κι αυτό που είπαμε και στον πρόεδρο είναι ότι αυτό που πάνω απ’ όλα μας κάνει και καταλαβαίνουμε ότι κάναμε κάτι σημαντικό είναι ότι νιώθουμε πως χάρηκαν εκατομμύρια Έλληνες ανεξάρτητα από συλλογική προτίμηση. Αυτό στη φετινή Ευρωλίγκα, τις μέρες που ακολούθησαν το έχουμε νιώσουμε σε απίστευτα μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με την περσινή Ευρωλίγκα».

Όσο για το τι τους είπε ο πρώτος πολίτης της χώρας, ο Γιώργος Αγγελόπουλος αποκάλυψε πως «ο Πρόεδρος τόνισε το μήνυμα που έχει αυτό για την Ελλάδα. Ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό το επίτευγμα αυτό για την Ελλάδα, αλλά κυρίως τα οικονομικά μέσα με τα οποία επετεύχθη κι αυτό είναι το μήνυμα για τη σημερινή Ελλάδα» με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο να συμπληρώνει πως «ο Ολυμπιακός με το μικρότερο μπάτζετ από τις ομάδες του Φάιναλ Φορ και πέρσι και φέτος κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης».

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ρωτήθηκε γιατί οι Πειραιώτες πήγαν φέτος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι πέρσι με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο να επισημαίνει πως «και πέρσι μας είχε καλέσει ο Πρόεδρος, αλλά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, είχαμε γυρίσει και μετά είχαμε τους τελικούς δεν επέτρεψαν να βρεθεί ημερομηνία. Είναι καλύτερο να έρχεσαι μετά από δυο».