«Το πόδι δεν πονάει, το... έξω πονάει!»

«Το πόδι δεν πονάει, το... έξω πονάει!»

Gazzetta team
«Το πόδι δεν πονάει, το... έξω πονάει!»
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μιλάει στο gazzetta.gr για τον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το γεγονός πως βρίσκεται στο Λονδίνο, αλλά δεν μπορεί να ενισχύσει τον Ολυμπιακό. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: Μιχάλης Στεφάνου.

Μοιάζει με λιοντάρι μέσα σε κλουβί. Με αιχμάλωτο πολέμου. Θέλει πολύ, αλλά έχει ένα τεράστιο απαγορευτικό μπροστά του. Για τον Βαγγέλη Μάντζαρη αυτό το φάιναλ φορ είναι μια τεράστια δοκιμασία. Ίσως μεγαλύτερη κι από των συμπαικτών του, ο οποίοι καλούνται να αντεπεξέλθουν χωρίς εκείνον, αλλά και για εκείνον...

Ο Έλληνας γκαρντ πάτησε το παρκέ της The Ο2 μόνο για μια χαλαρή προπόνηση και σε λίγες ώρες θα κάθεται σε... αναμμένα κάρβουνα, παρακολουθώντας τις προσπάθειες των υπολοίπων ερυθρόλευκων, ανήμπορος να βοηθήσει. Ο μεγάλος απόντας του αποψινού ημιτελικού μίλησε στο gazzetta.gr για το νέο ραντεβού του Ολυμπιακού με την ιστορία, σε συνδυασμό με τα δικά του συναισθήματα.

-Προπονήθηκες βλέπω. Μήπως μας ετοιμάζεις καμιά έκπληξη;

Δυστυχώς, όχι. Προς το παρόν κάνω τρέξιμο, βάρη και κανένα σουτάκι.

-Πώς τα πας με την αποθεραπεία; Πονάει ακόμη το πόδι;

Το πόδι δεν πονάει, το "έξω" πονάει... Είμαι σε καλό δρόμο πάντως. Ελπίζω μέχρι το καλοκαίρι να το έχω αφήσει εντελώς πίσω μου.

-Πολύ άχαρο αυτό που περνάς φαντάζομαι. Ειδικά εδώ στο Λονδίνο.

Όπως και να το κάνουμε νιώθω μια πικρία που δεν μπορώ να συμμετέχω στο Final Four. Μετριάζεται όμως σε μεγάλο βαθμό από την χαρά μου για την ομάδα και το κατόρθωμά της να βρίσκεται και πάλι ανάμεσα στις τέσσερις κορυφαίες;

-Πώς έζησες την πορεία μέχρι εδώ; Ειδικά από την στιγμή που χτύπησες και καθηλώθηκες στην άκρη του πάγκου.

Έγινε μεγάλη προσπάθεια από όλους, σε μια σεζόν πολύ απαιτητική σεζόν. Περάσαμε από πολλές συγκυρίες, από δύσκολες καταστάσεις, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο. Η ομάδα έδειξε διαθέτει και χαρακτήρα και μέταλλο ώστε να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες της Ευρώπης. Πλέον πετύχαμε τον αρχικό μας στόχο και είμαστε εδώ για το καλύτερο δυνατό.

-Γίνεται πολύς λόγος για την νέα "κολλητή" κόντρα με την ΤΣΣΚΑ σε Final Four. Πως σχολιάζεις εσύ αυτό το παιχνίδι της μοίρας.

Πρόκειται για ένα διαφορετικό παιχνίδι. Όλοι φέρνουν στο μυαλό τους τον περσινό τελικό και το βρίσκω λογικό, όμως αυτό είναι κάτι που συνέβη πριν από ένα χρόνο. Τώρα έχουμε μπροστά μας μια νέα πρόκληση",

-Οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ, πάντως, δείχνουν ότι δεν έχουν ξεχάσει τι συνέβη πέρυσι και ψάχνουν για μια άτυπη ρεβάνς.

Ας σκεφτούν εκείνοι το πώς θα το διαχειριστούν. Για εμάς δεν υπάρχει ιδιαιτερότητα. Όποιον κι αν είχαμε να αντιμετωπίσουμε στον ημιτελικό το ίδιο θα ήταν. Δεν μας κάνει καμιά διαφορά το γεγονός ότι αντίπαλός μας είναι η ΤΣΣΚΑ.

-Πού θα κριθεί ο ημιτελικός;

Νομίζω στον βαθμό συγκέντρωσης και ετοιμότητας. Σίγουρα σε τέτοια οριακά παιχνίδια παίζει ρόλο και η μέρα που θα βρεθείς, όπως και ο παράγοντας τύχη. Ένα δύο σουτ ή μία δύο αποφάσεις μπορεί να κρίνουν τα πάντα. Μετράει σίγουρα ποιος θα δείξει στο παρκέ ότι το θέλει περισσότερο.

-Έχετε πετύχει εννέα εκτός έδρας νίκες, αλλά μάλλον θα νιώθετε γηπεδούχοι με βάσει τον αριθμό των οπαδών σας που αναμένεται στην The Ο2 arena.

Ποιος δεν θέλει να έχει συμπαράσταση; Είμαστε χαρούμενοι για τον κόσμο που πιστεύει σε εμάς και θα έρθει να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Φέτος μας έχει δώσει ώθηση όποτε χρειάστηκε...