Έλληνες πολίτες οι Αντετοκούμπο!

Gazzetta team
Έλληνες πολίτες οι Αντετοκούμπο!

bet365

Οι αδερφοί Αντετοκούμπο είναι και με τη βούλα Έλληνες πολίτες, επιβεβαιώνοντας το gazzetta.gr! Τι δήλωσαν οι ίδιοι κι ο εκπρόσωπός τους.

Οι εξελίξεις είχαν δρομολογηθεί έπειτα την αποκάλυψη του gazzetta.gr (11/4) πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επρόκειτο να λάβει διαβατήριο Νιγηρίας, αναγκάζοντας σε αντίδραση τον Υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος αμέσως δεσμεύτηκε να κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις, ώστε να αποτρέψει το γεγονός και να τον/τους ντύσει στα ελληνικά χρώματα.

Μεγάλο μερίδιο της «νίκης» πιστώνεται κι ο πρόεδρος της Ε.Ο.Κ., Γιώργος Βασιλακόπουλος (αλλά κι εν γένει η Ομοσπονδία), ο οποίος με προσωπικές ενέργειες πίεσε προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναλυτικά η δήλωσή των αδερφών Θανάση & Γιάννη Αντετοκούμπο:

Σήμερα ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα και είμαστε πλέον και επίσημα Έλληνες πολίτες. Όπως ακριβώς νιώθαμε όλα αυτά τα χρόνια έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ, έχοντας αποφοιτήσει από ελληνικό σχολείο..έχοντας ζήσει ολόκληρη τη ζωή μας στην πατρίδα μας,την Ελλάδα.

Ευχαριστούμε την ελληνική Πολιτεία και όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του ονείρου. Θα είναι τιμή μας εάν μια μέρα κληθούμε να εκπροσωπήσουμε την Eλληνική Eθνική ομάδα μπάσκετ.

Απ' την πλευρά του, Γιώργος Δημητρόπουλος του πρακτορείου FCM basketball, το οποίο εκπροσωπεί τους δύο παίκτες, τόνισε:

Η διαδικασία πολιτογράφησης του Θανάση και του Γιάννη ολοκληρώθηκε και τα παιδιά πήραν την ελληνική ιθαγένεια. Ευχαριστούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, τον Υπουργό κ.Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό κ.Χαράλαμπο Αθανασίου, τον γ.γ. κ.Άγγελο Συρίγο, τον γ.γ. Αποκεντρωμένης κ.Καλογερόπουλο και βέβαια την Ε.O.K. κι ιδιαίτερα τον κ.Βασιλακόπουλο...

Επίσης, ευχαριστούμε τον κάθε υπάλληλο σε κάθε υπηρεσία που βοήθησε με το δικό του τρόπο να προχωρήσει η διαδικασία... Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ.Δημήτρη Μπούκα, διευθυντή του γραφείου Τύπου του ΥΠ.ΕΣ., του οποίου η συνδρομή ήταν πραγματικά πολύτιμη.

 

Τελευταία Νέα