«Κλείνει» Κάρι (vids)

«Κλείνει» Κάρι (vids)

Gazzetta team
«Κλείνει» Κάρι (vids)

bet365

Στο πρόσωπο του Ράμελ Κάρι βρήκε ο Παναθηναϊκός τον παίκτη που θα λύσει το πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ και ο Αμερικανός είναι έτοιμος να ντυθεί στα πράσινα.

Η απόφαση για ενίσχυση στους «πράσινους» είναι ειλημμένη, με στόχο την επιστροφή στον θρόνο του ελληνικού μπάσκετ. Το μεγάλο πρόβλημα του φετινού Παναθηναϊκού δεν ήταν άλλο από το περιφερειακό σουτ. Ο Τζέισον Καπόνο ήρθε, αλλά... έφυγε και το τρίποντο παρέμεινε ένας τομέας στον οποίο «πονούσε» η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη.

Η διοίκηση ωστόσο του Τριφυλλιού άναψε το πράσινο φως και ο εκλεκτός του Έλληνα τεχνικού είναι ο Ράμελ Κάρι, σύμφωνα με την «Πράσινη». Ο Αμερικανός, ύψους 1,91 γκαρντ, που είναι γεννημένος το 1980, αναμένεται εντός των προσεχών ωρών να γίνει κι επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού, αφού τα έχει βρει σε όλα με τους Κυπελλούχους Ελλάδας, ώστε να τους ενισχύσει στα play offs της Α1.

Ο Κάρι φημίζεται για τις ικανότητές του στο σκοράρισμα και είναι ενδεικτικό το γεγονός πως την περσινή σεζόν ήταν πρώτος σκόρερ στο Eurocup, με 16,4 πόντους κατά μέσο όρο. Την ίδια στιγμή ωστόσο είχε αναδειχθεί και καλύτερος αμυντικός στην ουκρανική λίγα, με τη φανέλα της Ντόνετσκ όπου και αγωνίζεται.

Όσο για τη φετινή χρονιά, στο Eurocup ο έμπειρος γκαρντ έχει σχεδόν 15 πόντους και σουτάρει με 67% στις βολές, 39,5 στα δίποντα και 47,2 % στα τρίποντα. Επιπλέον έχει 3 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ ανά ματς.

Να συμπληρώσουμε ότι ο Κάρι θα πρέπει να δηλωθεί μέχρι τις 18 Μαΐου οπότε και λήγει η κανονική περίοδος στην Α1, παίρνοντας ουσιαστικά τη θέση του Μάρκους Μπανκς, ο οποίος δεν μπόρεσε να βοηθήσει τελικά όσο θα ήθελαν οι άνθρωποι των «πρασίνων».

Ο 33χρονος άσος ήρθε στην Ευρώπη τη σεζόν 2006-07 για λογαριασμό της Αβελίνο, ενώ η επόμενη σεζόν τον βρήκε στο Ισραήλ και τη Χάποελ. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ιταλία, όπου φόρεσε τη φανέλα της Σκαβολίνι, ενώ την περίοδο 2009-10 έπαιξε στην Ερντεμισπόρ, απ' όπου όμως έφυγε στα μισά της σεζόν για την Αζόμβας, ενώ από το 2011 βρίσκεται στην Ουκρανία και την Ντόνετσκ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα