«Να κάνουμε υπερήφανο τον κόσμο!»

«Να κάνουμε υπερήφανο τον κόσμο!»

«Να κάνουμε υπερήφανο τον κόσμο!»
Ο Ντoρόν Πέρκινς μίλησε στο gazzetta.gr για τη μεγάλη μάχη του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι υποσχέθηκε ο ίδιος κι οι συμπαίκτες του να κάνουν περήφανο τον κόσμο των Πειραιωτών.

Αποκτήθηκε απ' τον Ολυμπιακό στα μέσα της σεζόν κι η αλήθεια είναι πως η προσαρμογή του ήταν δύσκολη. Το τελευταίο διάστημα, όμως, ο Ντορόν Πέρκινς δείχνει να... πατάει καλύτερα και τώρα που η σεζόν μπήκε στην τελική ευθεία της θέλει να δικαιώσει όλους όσοι τον επέλεξαν και να αποδείξει στους φίλους των Πρωταθλητών Ελλάδος κι Ευρώπης πως αξίζει να φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο gazzetta.gr για τη μεγάλη μάχη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (10/5, 19:00) στον ημιτελικό του Final Four του Λονδίνου κι υποσχέθηκε πως ο ίδιος κι οι συμπαίκτες του θα κάνουν ό,τι περνάει απ' το χέρι τους για να κάνουν ξανά τον κόσμο της ομάδας υπερήφανο.

-Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκες κάπως να προσαρμοστείς. Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό, αλλά όσο περνάει ο καιρός δείχνεις να «λύνεσαι» και να βοηθάς όλο και περισσότερο την ομάδα. Θες να μας κάνεις μία αναδρομή αυτών των σχεδόν 5 μηνών που είσαι στον Ολυμπιακό;
Πράγματι στην αρχή η προσαρμογή ήταν κάπως δύσκολη. Αλλά είναι αλήθεια πως οι προπονητές μου κι οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν αρκετά. Όσο περνούσαν οι ημέρες, ένιωθα όλο και καλύτερα. Καταλάβαινα, όμως, πως το ένα κρίσιμο ματς διαδεχόταν το άλλο κι έτσι ήταν δύσκολο για τον προπονητή μου να μου δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής. Πλέον, όμως, θεωρώ πως νιώθω καλύτερα, βοηθάω την ομάδα κι είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να δώσω ό,τι μου ζητήσει ο κόουτς.

-Η σεζόν πλέον μπήκε στην τελική ευθεία της. Μπροστά σας έχετε μία τεράστια πρόκληση: Τον ημιτελικό του Final Four κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πώς τον αντιμετωπίζεις;
Όπως όλοι. Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες της ομάδος. Ξέρω πως όλοι μάς θεωρούν το απόλυτο αουτσάιντερ, αλλά σε έναν αγώνα μπορεί να συμβούν τα πάντα. Θέλω να ξέρουν οι φίλοι της ομάδος μας πως θα κάνουμε ό,τι περνάει απ' το χέρι μας για να τους κάνουμε υπερήφανους. Θα δώσουμε στα 40 λεπτά του παιχνιδιού τα πάντα, ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Και με την κόρνα της λήξης θα δούμε τι καταφέραμε.

-Την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με λίγα λόγια πώς θα την περιέγραφες;
Πρόκειται για μία γεμάτη ομάδα σε κάθε θέση. Το καλοκαίρι αυτή η ομάδα φτιάχτηκε για να πάρει την Ευρωλίγκα. Κι εμείς, όμως, είμαστε οι Πρωταθλητές Ευρώπης, οπότε θα γίνει μία μεγάλη μάχη. Διαθέτουν ένα πολύ έμπειρο κόουτς και παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Σίγουρα θα χρειαστεί να είμαστε ιδιαιτέρως συγκεντρωμένοι και να μην αφήσουμε ούτε μία μπάλα να πάει χαμένη. Ακόμη και... μισή κατοχή μπορεί να κρίνει πολλά.

-Ξέρεις καλά τι έγινε πέρσι στον τελικό της Κωνσταντινούπολης. Θεωρείς πως οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα έχουν ένα έξτρα κίνητρο και θα αναζητήσουν μία ηχηρή ρεβάνς;
Πιστεύω πως κάθε μία απ' τις 4 ομάδες που θα βρεθεί στο Final Four του Λονδίνου θα έχει τους δικούς της στόχους και τα δικά της κίνητρα. Σίγουρα όλοι θέλουν τον τίτλο κι όλοι θέλουν να βρεθούν στην κορυφή, μα μόνο μία ομάδα θα τα καταφέρει. Δεν πιστεύω και τόσο πολύ στις παραδόσεις, αλλά και στο τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Μπροστά μας υπάρχει μία τεράστια πρόκληση κι η κάθε ομάδα θα κοιτάξει πώς θα φτάσει έως το τέλος της διαδρομής. Σίγουρα τους πείραξε ο τρόπος που ηττήθηκαν πέρσι, αλλά δε θεωρώ πως θα μπουν σ' αυτή τη διαδικασία.

-Στο Final Four του 2011 (σ.σ. Βαρκελώνη) ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός σε κράτησε εκτός. Νιώθεις πως ίσως να έφτασε η δική σου στιγμή για ένα μεγάλο Final Four;
Αυτός ο τραυματισμός με πείραξε πάρα πολύ. Με κράτησε πίσω, αλλά κι εγώ, έπειτα 2 χρόνια, τον έχω αφήσει στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Δε νιώθω πως πρέπει να αποδείξω κάτι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το καλό του Ολυμπιακού. Στην ομάδα μας, απ' τον προπονητή έως τον τελευταίο παίκτη, όλοι δουλεύουμε για το καλό του συνόλου. Οπότε κι εγώ αυτό θέλω. Μακάρι να πάρουμε τον τίτλο κι ας μην αγωνιστώ ούτε δευτερόλεπτο, δε θα με πειράξει καθόλου, πιστέψτε με. Αλλά, επαναλαμβάνω, δεν είναι θέμα τού τι θα κάνει ο Ντορόν, το ζήτημα είναι τι θα κάνουμε ως σύλλογος, ως ομάδα.