Είναι να γελάει κανείς...

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Είναι να γελάει κανείς...

bet365

Να πω ότι δεν το περίμενα; Το περίμενα. Κάποιος θα έβαζε μπουρλότο στο ματς της επόμενης εβδομάδας. Αφού δεν έχουμε κλήρωση Ελλήνων διαιτητών, αφού δεν εμπλέκεται η Ομοσπονδία στη Euroleague, έπρεπε να βρεθεί κάτι άλλο...

Είναι να γελάει κανείς, που θα έλεγε κι ο αείμνηστος Φίλιππος Συρίγος... Μετά από μια εβδομάδα με δυο σπουδαίες νίκες στις οποίες οι εκπρόσωποι του ελληνικού μπάσκετ στην Euroleague σκόρπισαν τους αντιπάλους τους και σκόρπισαν ελπίδες στους οπαδούς τους και στους Έλληνες μπασκετικούς φιλάθλους η εσωστρέφεια είναι και πάλι εδώ!

Στη συγκεκριμένη εσωστρέφεια μάλιστα πρωταγωνιστεί ό,τι πιο εξωστρεφές έχει να επιδείξει το ελληνικό μπάσκετ, η Εθνική Ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο! Δεν πρωταγωνιστεί με δική της ευθύνη βέβαια ασελγούν πάνω της διαχρονικά οι ίδιοι οι καλοί ποιμένες της. Από που να πιάσεις ποιον και ποιον να αφήσεις όχι μόνο φέτος μετά την αποτυχία της Κίνας αλλά τα τρία τελευταία χρόνια τουλάχιστον.

Ο πορτοκαλί Φαραώ

Εντάξει αν διαβάσει κανείς το αρχείο του blog μου, μπορεί να σχηματίσει άποψη για το τι πιστεύω και τι έχω γράψει για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Μου τελειώνουν και οι λέξεις πια για το βαθύ κράτος του ελληνικού μπάσκετ. Αστειότητες επί αστειοτήτων και κουτοπονηριές εις βάρος των ιθαγενών. Λες και δεν ξέραμε, ότι για άλλη μια φορά έψαχνε μετά το καλοκαίρι έναν μεγάλο βράχο να κρυφτεί και να κρύψει την αποτυχία των επιλογών του. Το στυλάκι, «έλα μωρέ τώρα, ποιος προπονητής, είναι δευτερεύον ζήτημα». Πάρε τον αποκλεισμό σου να τον χαίρεσαι με τις δευτερεύουσες επιλογές σου (αλήθεια εκείνη η ψυχή ο Μίσσας με την περιβόητη συνέντευξη τύπου, που θα μιλούσε για όλους και για όλα, που χάθηκε τρία χρόνια τώρα;), ψέλλισε τις ανοησίες σου για «τη διαιτησία και το ένα σουτ» και μόλις είδε τον βράχο – κρυψώνα «Ρικ Πιτίνο», πήγε και κρύφτηκε αφού πρώτα είχε το θράσος να βάλει και το καλό πασοκικό του σακάκι, για να βγάλει φωτογραφίες και να κάνει χιουμοράκι. Ο Φαραώ παραμένει Φαραώ, είναι αποφασισμένος να κλειστεί στην πυραμίδα – μαυσωλείο με το μπασκετάκι συντροφιά και τρόπαιο.

Ο superstar Ρικ Πιτίνο

Δηλαδή για να είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί, ξέρατε κανέναν καλύτερο αυτή τη στιγμή για να αναλάβει μια Εθνική Ομάδα με σαφώς αμερικάνικο προσανατολισμό (δεν τον έχει – πρέπει να τον αποκτήσει), που θέλει να πατήσει πάνω στον Giannis στα υπόλοιπα αδέρφια, στον Ντόρσει, να εντάξει πάλι τον Κουφό (προσωπικά διαφωνώ), να φέρει τον Μήτρου-Λονγκ κλπ κλπ; Ποιον θέλατε πάλι, το «σκεπτόμενο μπάσκετ»; Ή θέλατε το 2019 να αποκαταστήσουμε την αδικία και την ασέβεια έναντι του τεράστιου Παναγιώτη Γιαννάκη; Πάλι πολιτική εις βάρος της Εθνικής; Κι αφού τον αποδέχτηκαν καθολικά οι αθλητές ως νέο προπονητή τον Πιτίνο, τώρα θέλουν να τον τιμωρήσουν επειδή υπέγραψε στον Παναθηναικό; Ποιόν να τιμωρήσουν; Τον Πιτίνο; Τον Βασιλακόπουλο; Την Εθνική; Τον Γιαννακόπουλο; Τον Παναθηναικό; Ποιόν;

Παπανικολάου και Κόνιαρης

Βρε Κώστα Παπανικολάου και κυρίως βρε Αντώνη Κόνιαρη... Είστε καθόλου με τα καλά σας; Η Εθνική Ομάδα έχει ανάγκη εσάς ή εσείς την Εθνική Ομάδα; Εσείς θα αποφασίσετε, αν θα τεθείτε στη διάθεση του κάθε Πιτίνο; Αλήθεια τώρα; Να σας πω και κάτι; Ο super επαγγελματίας Στράτος Περπέρογλου την τελευταία φορά που κάποιος πήγε να επιβάλλει εμπάργκο στην Εθνική Ομάδα και να του στερήσει τη συμμετοχή σε αυτήν, έκανε ένα μόνο τηλέφωνο. Από τότε δεν ξαναέπαιξε στην Ελλάδα. Μαντέψτε σε ποιον τηλεφώνησε και τι του είπε. Ούτε οπαδιλίκια ούτε κερκιδοπατέρας ούτε τίποτα. Αθλητής κόσμημα.

Γιώργος Πρίντεζης

Αχ βρε Γιώργο Πρίντεζη... Παικταράς. Ψυχάρα. Κατακόκκινος αλλά σεβαστός σε κάθε αντίπαλο πράσινο, κίτρινο, ασπρόμαυρο. Επικοινωνιακά μόνο λάθη... Παλιότερα καλεσμένος σε εκπομπή, «εγώ δεν το φοράω αυτό το πράγμα» κράξιμο οι μεν, «μου την έστησαν στο μοντάζ, εγώ τους σέβομαι όλους» κράξιμο οι δε... Ηχητικό αποδυτηρίων, «εσωτερική υπόθεση και παράπονα για απληρωσιές, ο ρουφιάνος φταίει»... Εθνική Ομάδα, ασφαλιστήρια συμβόλαια, εμπάργκο νούμερο 1, συνάντηση με Πιτίνο, «αυθόρμητη επιστολή» προς Ομοσπονδία, εμπάργκο νούμερο 2... Ρε Γιώργο επειδή παικταράς παραμένεις, σημαντικός για την Εθνική αγωνιστικά αλλά και στα αποδυτήρια παραμένεις... Μήπως να προσλάμβανες ένα σύμβουλο επικοινωνίας; Μήπως να κοιτούσες αποκλειστικά το γήπεδο; Μήπως αν θες να παίρνεις θέση, να είναι μόνο δικές σου και να υπερασπίζεσαι τις θέσεις σου στο προσκήνιο και με επιχειρήματα; Αν έχεις θέσεις κι επιχειρήματα...

Την επόμενη εβδομάδα Παναθηναικός – Ολυμπιακός στα χαρακώματα της Euroleague. Χωρίς ΚΕΔ, Βασιλακόπουλους και Τσαγκρώνηδες. Μαντέψτε ποιο ματς δε θα δω πάλι. Αντί να βάλω την τηλεόραση στο mute να μην ακούω πιθήκους να βρίζουν, θα βγω για ποτά. Σίγουρη λύση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.