Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στόχος και δόλωμα!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στόχος και δόλωμα!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στόχος και δόλωμα!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για την Εθνική μία μέρα πριν αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας...

Το θετικό είναι ότι ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε στις προπονήσεις , χωρίς ενοχλήσεις , γερός και δυνατός ψυχολογικά να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ενός παγκόσμιου τουρνουά.

Το πείσμα και η θέληση του αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση –όπως άλλωστε και η ένταξη του Μάντζαρη χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς εγωισμούς και μικρότητες- αντανακλούν δε αμφότερες οι περιπτώσεις το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα.

Όσοι πίστευαν ότι χωρίς τον Σλούκα η Εθνική αγωνιστικά ήταν ικανή να ανταπεξέλθει των δυσκολιών ή είχαν υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες των υπολοίπων βασιζόμενοι με αυθαίρετο τρόπο στον πρώτο και καλύτερο στον σούπερ σταρ Γιάννη Αντετονκούμπο ή είχαν υποτιμήσει σε βαθμό τραγικό τις δυνατότητες και την προσφορά του Σλούκα στην Εθνική ομάδα.

Γιατί ο Σλούκας είναι ο αθλητής με την μεγαλύτερη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο Ευρωλίγκας παρακαλώ!

Και δεν είναι μόνο τα ποσοστά αλλά ότι στο παιχνίδι του πλέον διακρίνεις τα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη και τις αποφάσεις ενός παίκτη με προσωπικότητα.

Αυτόφωτος ικανός να συμπαρασύρει στον ρυθμό του όλη την ομάδα και συγχρόνως με τις επιλογές του , ασίστ, σουτ μετά από ντρίπλα, ντραιβ , να ανακατέψει τον αντίπαλο , να τον αποπροσανατολίσει, κονιορτοποιώντας την ορθή του σκέψη!

Δεν υπάρχει σίγουρα Εθνική ομάδα που δεν θα ήθελε στις τάξεις της τον Κώστα Σλούκα του σήμερα!

Φανταστείτε τώρα το πόσο , θα προβληματίσει τους αντιπάλους το γεγονός ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν δυο από τους καλύτερους γκαρντ της Ευρωλίγκας , τόσο σε επίπεδο δημιουργίας όσο και εκτέλεσης.

Με τον Καλάθη μόνο του στο παρκέ , χωρίς να έχει δίπλα ένα ανάλογο μέγεθος , η αντιμετώπιση θα ήταν πιο εύκολη.

Αλλά με τους δυο στο παρκέ ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει κατακόρυφα.

Υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο. Δυο μυαλά με υψηλό μπασκετικό IQ είναι βέβαιο ότι θα εκμεταλλευτούν καλύτερα τις δυνατότητες του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Θα διαβάσουν τις εμπνεύσεις του, θα του δώσουν περισσότερες ευκαιρίες να παίξει το παιχνίδι του , θα τον στείλουν πιο γρήγορα και με πιο εύκολα τρόπο στο αντίπαλο καλάθι.

Το σίγουρο επίσης είναι ότι θα απασχολήσουν αντιπάλους οι οποίοι με τρόπο μεθοδικό θα επιχειρήσουν να τους περιορίσουν , δίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ακόμα μεγαλύτερο ζωτικό χώρο για δράση στον Gianni!

Σε ένα τουρνουά παγκόσμιο το οποίο διαρκεί μέρες , δεν παίζουν ρόλο μόνο τα σχήματα ή η τακτική ή η στρατηγική προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες του κάθε παιχνιδιού.

Πέρα από όλα αυτά που καταστρώνονται από το προπονητικό τιμ μετά από ώρες μελέτης και διαβάσματος είναι αδύνατον να απουσιάσει η κοινή λογική.

Ότι δηλαδή πιο πρακτικό και συνάμα ουσιαστικό υπάρχει σ’ όλους τους τομείς της ζωής , ακόμα και στις σύνθετες πρακτικές ενός παιχνιδιού , πολύπλοκου αρκετές φορές , όπως το μπάσκετ, είναι η κοινή λογική.

Η μετουσίωση σε πράξη της απλής ορθής σκέψης!

Και η απλή λογική λέει πως διψήφιος Γιάννης Αντετοκούνμπο ακόμα και σε όλους τους τομείς , πόντους , ριμπάουντ, ασιστ , μπορεί να αποδειχθεί η χαρά του ενός και η χαρά της στατιστικής.

Η απλή ανάδειξη του ενός χωρίς όφελος για την ομάδα!

Ο διψήφιος όμως Γιάννης στο σκοράρισμα και με αξιόλογα νούμερα , όχι απαραίτητα διψήφια , στους υπόλοιπους τομείς , πλαισιωμένος από 4-5 διψήφιους σε πόντους συμπαίκτες του , πολύ δύσκολα δεν θα σημαίνει επιτυχία.

Σε ειδικές δε περιπτώσεις κρίσιμες και κομβικές ενδεχομένως να σημαίνει και θρίαμβο της ομάδας.

Διψήφιοι σε ασίστ Καλάθης –Σλούκας σημαίνει ακόμα περισσότερος Γιάννης στο παιχνίδι μας.

Διψήφιοι σε πόντους Καλάθης-Σλούκας , διψήφιος ο Παπανικολάου ή ο Παπαπέτρου σημαίνει πολύ καλό διάβασμα του παιχνιδιού, πολύ καλό διάβασμα του χώρου από τα μαρκαρίσματα στον Αντετοκούνμπο.

Διψήφιος αριθμός ριμπάουντ από Μπουρούση , Πρίντεζη , Παπαγιάννη, σημαίνει ακόμα περισσότερος Αντετοκούνμπο στο ανοιχτό γήπεδο., ακόμα περισσότερος Αντετοκούνμπο με ένα αντίπαλο!

Διψήφιος αριθμός πόντων από τον Πρίντεζη , ένας άλλος παίκτης με υψηλό μπασκετικό IQ , σημαίνει σωστή κατανομή χρόνου στο παρκέ , αρμονία στην συνεργασία με ή χωρίς ην μπάλα με τον Γιάννη.

Δεν είναι μόνο το υψηλό ποσοστό στα τρίποντα που σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλο, βοηθώντας τις αντίπαλες άμυνες να ανοίξουν , αλλά κυρίως ο πλουραλισμός στην εκδήλωση των επιθέσεων και των προσπαθειών απ όσους δυνατόν περισσότερους παίκτες.

Γιατί εκτός από το τρίποντο υπάρχει το σουτ από μέση απόσταση, το ντραιβ , το σωστό ακούμπισμα της μπάλας στο ζωγραφιστό, σημαντική παράμετρος επίσης ο αριθμός των επιθέσεων , αλλά και ο αριθμός προσώπων στην εκδήλωση των επιθέσεων.

Αν εκβιάσουμε σουτ , τότε δύσκολα θα μπουν. Αν πάμε ορθολογικά , θα βγει το καλό ποσοστό!

Συμπερασματικά όσο μεγαλύτερο αριθμό παικτών μετρήσουμε με παρουσία στο παρκέ γύρω από τον Γιάννη και όχι με απλά με συμμετοχή , παραστάτες του Γιάννη, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κέρδος.

Οι παραλλαγές αποδεικνύονται πολλές. Η βασική απλή σκέψη όμως μία! Αν για τους αντιπάλους ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο στόχος για μας είναι το δόλωμα ώστε να έχουμε πλουραλισμό στο παιχνίδι μας.

Γιατί μόνο με τον πλουραλισμό θα φτάσουμε και μακριά και ψηλά

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!