Ηλία, χτίσ’ το!

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Ηλία, χτίσ’ το!

bet365

Σε αντίθεση με το νυχτερινό κέντρο Βιετνάμ και την εντολή του ημιπαράφρονα Γιώργου Αρμένη στην αγαπημένη ταινία «Όλα είναι δρόμος», ο Ηλίας Παπαθεοδώρου πρέπει να χτίσει και μάλιστα με νέα, υγιή και φιλόδοξα υλικά. Για το καλό του ελληνικού μπάσκετ, όχι μόνο της ΑΕΚ.

Ουρουγουάη - Ιαπωνία με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Ο ένας (Αγγελόπουλος) είναι ένας επιχειρηματίας που προσπαθεί να χτίσει κάτι που αγαπάει σε υγιείς και στέρεες βάσεις. Δεν μπορεί να δώσει όσα οι «αιώνιοι» ακόμα και σήμερα που αυτοί δεν πληρώνουν τα ακριβότερα συμβόλαια της Ευρώπης. Αν έχει κάνει λάθη; Πολλά. Έχει καλές προθέσεις αλλά μάλλον όχι και το knowhow.

Ο άλλος (Παπαθεοδώρου) είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές. Όχι «ανερχόμενους» ούτε «νέους» Έλληνες προπονητές. Είναι ένας από τους καλύτερους και σε μια πολύ παραγωγική και φιλόδοξη ηλικία. Είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη ομάδα.

Διάβασα ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ ή ακριβέστερα μερίδα αυτών διαφώνησαν με την πρόσληψη Παπαθεοδώρου. Λυπήθηκα. Πίστευα πάντα ότι το ελληνικό μπάσκετ ήταν ή θα έπρεπε να είναι ένας χώρος που θα μπορούσαμε να εκτιμήσουμε κάποια βασικά πράγματα, ένας χώρος πιο αξιοκρατικός. Ειδικά κάτω από το ραντάρ της ανηλεούς κόντρας Παναθηναϊκού κι Ολυμπιακού πολύ θα ήθελα να υπάρχει ένα στρώμα υγείας στο ελληνικό μπάσκετ. Μετά θυμήθηκα τι εστί «αξιοκρατία Βασιλακόπουλου» κι άλλαξα πλευρό.

Σε κάθε περίπτωση θα συμβούλευα και θα παρακαλούσα τους φίλους της Βασίλισσας να κάνουν υπομονή και να βοηθήσουν παρόντες στο ΟΑΚΑ κι όχι παρόντες στα πληκτρολόγια. Να πάρουν τα παιδιά τους και να κινητοποιήσουν το έτσι κι αλλιώς ισχυρό ΑΕΚτσήδικο συναίσθημα στηρίζοντας. Το ελληνικό μπάσκετ προσβλέπει σε μια υγιή ΑΕΚ και πολλοί μη κιτρινόμαυροι θα πάνε στο ΟΑΚΑ να δουν την ομάδα του Παπαθεοδώρου για να αποτοξινωθούν από το πολεμικό κλίμα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Εδώ έρχεται όμως μια σημαντική στρατηγική απόφαση ολόκληρου του οργανισμού που λέγεται ΑΕΚ. Θέλουν οι Ενωσίτες να αποτελέσουν το «διαφορετικό» που διατείνονται και υπέρ του οποίου σηκώνουν λάβαρα περηφάνιας ή θέλουν να γίνουν ο τρίτος κόκορας στο ίδιο κοτέτσι; Αν το δεύτερο, στο καλό, εμείς οι normal δε θα ακολουθήσουμε. Εδώ έκοψα το γήπεδο της αγαπημένης μου ομάδας, στην ΑΕΚ θα διστάσω;

Αν η Βασίλισσα γίνει η ομάδα που ασχολείται με το μπάσκετ και τιμά το μπάσκετ, αν το ΟΑΚΑ γεμίσει οικογένειες και παιδιά κι όχι ποδοσφαιρόφατσες με απωθημένα, αν οι Αγγελόπουλος και Παπαθεοδώρου δείξουν ότι δεν ακολουθούν οπαδικές λογικές, τότε η ΑΕΚ και ελκυστικός προορισμός για νέους κι έμπειρους Έλληνες παίκτες θα γίνει και θα δώσει το φιλί της ζωής σε ένα ημιθανές ελληνικό πρωτάθλημα. Και ξανά-ξανά θα γίνει Βασίλισσα γιατί αυτό της πρέπει.

Ο Παπαθεοδώρου δεν είναι ούτε συγγενής μου ούτε φίλος μου. Το μπασκετικό κάρμα του χρωστάει μια normal δουλειά, ένα υγιές περιβάλλον. Μετά από τον ανταρτοπόλεμο και τα πέτρινα χρόνια στο παγωμένο Παλατάκι, δικαιούται ρε αδερφέ λίγη ησυχία να εργαστεί, να χτίσει. Αν τα καταφέρει στην ΑΕΚ, θα του χρωστάει πάρα πολλά, πλάι στα ήδη πολλά που του χρωστάει το ελληνικό μπάσκετ από την εποχή που «χρύσωνε» τα πιτσιρίκια. Η ευχή από έναν μπασκετικό φίλαθλο μόνο μια θα μπορούσε να είναι. Ηλία, χτισ’ το!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.