«Μα που είναι η ομοσπονδία;»

«Μα που είναι η ομοσπονδία;»

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από τις καταιγιστικές εξελίξεις που ταλανίζουν το πιο επιτυχημένο άθλημα στην Ελλάδα και στέκεται στις αντιδράσεις του Ομπράντοβιτς για την ΕΟΚ και του Σλούκα (γενικώς), στο άκουσμα του διαφαινόμενου υποβιβασμού του Ολυμπιακού.

Από την πρώτη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στην Βιτόρια και σε κάθε συνάντηση, επαφή και συζήτηση με τους ξένους διαπιστευμένους συναδέλφους, το πρώτο πράγμα που μας ρωτούν, έχει να κάνει με την κατάσταση στην Basket League. «Καλά η ομοσπονδία σας τι κάνει;», ρωτούν μ’ ένα στόμα έμπειροι απεσταλμένοι από χώρες με παράδοση στο μπάσκετ.

Και δεν είναι μόνο οι δημοσιογράφοι, που λόγω της φύσεως του επαγγέλματος, αργά ή γρήγορα μαθαίνουν τα μελλούμενα, όσο οι παίκτες και οι προπονητές που συνέδεσαν το όνομά τους με το ελληνικό μπασκετ, αυτοί που εκδηλώνουν την έκπληξη και την στενοχώρια τους για όλα συμβαίνουν…

Από τον Τσάβι Πασκουάλ, που ήταν προπονητής στην νικήτρια λευκή ομάδα μας στο media game και ο οποίος περίμενε πως και πώς να δει το πρώτο ματς της σειράς Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού την Δευτέρα (20/05, 19.00) και τον Έτορε Μεσίνα, μέχρι φυσικά τον Κώστα Σλούκα και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο «Έκτορας» μάλιστα, που εδώ και 5 χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του Γκρεγκ Πόποβιτς, ως ο άμεσος συνεργάτης του, έκανε black humor κατά τη διάρκεια του αγώνα των δημοσιογράφων, παρομοιάζοντας τους Έλληνες παίκτες του (Κακιούζης, Βαρλάς, Αυγουλής και Μπαρμπαρούσης), που «τρόλαραν» τους διαιτητές για ένα καλάθι που μέτρησε για δύο πόντους, με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό που τσακώνονται σαν τον σκύλο με την γάτα.

Τον Ιτούδη που παίζει αύριο (19/05, 21.00) τελικό, φυσικά και δεν θέλαμε να τον στενοχωρήσουμε ούτε να του χαλάσουμε το κέφι, γι’ αυτό και δεν μπήκαμε καν στην διαδικασία να ζητήσουμε το σχόλιό του. Όταν έφτασε η ώρα να μιλήσουμε με τον Σλούκα, όμως, ο Κώστας δεν δίστασε ούτε στιγμή να χαρακτηρίσει ως πολύ στενόχωρη την κατάσταση που περνάει το ελληνικό μπασκετ, υπογραμμίζοντας ότι δεν του αξίζει αυτή η «εικόνα», όπως είπε ο 29χρονος διεθνής point-guard ή η κατάντια όπως προσθέτουμε εμείς.

Κι αν ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού είπε ξεκάθαρα ότι «έχω φύγει εδώ και τέσσερα χρόνια από την Ελλάδα, οπότε δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο» και όλοι όσοι ακούγαμε, εισπράξαμε την αποστροφή του, δεν ίσχυσε το ίδιο και για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο «Ζοτς» δεν θέλησε να σχολιάσει on camera την απόφαση του Ολυμπιακού να μην κατέβει στο ματς με τον Παναθηναϊκό, όταν έκλεισαν τα φώτα όμως, μιλώντας σε πηγαδάκι χαρακτήρισε ως «καταστροφή για το άθλημα» την συγκεκριμένη εξέλιξη και αναρωτήθηκε «που είναι η ομοσπονδία να αποτρέψει το κακό;»!

Αυτό που συμβαίνει με την ΕΟΚ που είναι η βασική υπεύθυνη για διελκυστίνδα στην οποία έχει περιέλθει το μπάσκετ, είναι ότι εδώ και τρεις μήνες το σπίτι της «καίγεται» και εκείνη αντί να προσπαθεί να σβήσει την φωτιά, έχει πάει στο εξοχικό της για να μην ενοχλείται από την φασαρία και την στάχτη! Όχι μην απορείτε καθόλου! Αυτή είναι η κατάσταση και γι΄ αυτό το δράμα, δεν έχει ευθύνη μόνο ο πλέον ανύπαρκτος εδώ και κάμποσο καιρό (αλήθεια τι σοβαρότερο έχει να κάνει άραγε;) πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας, Γιώργος Βασιλακόπουλος (όχι απλά δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία, αλλά έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης), αλλά η διοίκηση του ΕΣΑΚΕ, οι υπόλοιπες ομάδες (το καλοκαίρι έρχεται νέα μείωση των τηλεοπτικών εσόδων και περαιτέρω απαξίωση του προϊόντος) και φυσικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι.

Όσοι είδαμε τον χθεσινό θερμό εναγκαλισμό του προέδρου της Φενερμπαχτσέ, που αμέσως μετά την πεντακάθαρη ήττα της ομάδας του στον τουρκικό «εμφύλιο» ημιτελικό, έσπευσε να συγχαρεί τον ομόλογό του στην Εφές, πέσαμε σε στιγμιαία κατάθλιψη. Κι ερωτώ, γιατί τόσο μίσος και γιατί τόσος ατέρμονος εγωισμός ρε παιδιά;

Βλέποντας τον μεν ισχυρό άνδρα του «τριφυλλιού» να πανηγυρίζει στα social media τη «νίκη» του επειδή ο Ολυμπιακός δεν θα υποχωρήσει από την αρχική του θέση, δεν θα κατέβει στο ματς της Δευτέρας και μοιραία θα πέσει στην Α2 Κατηγορία, αναρωτιέμαι για το πόσο «νικητής» και πόσο «χαμένος» θα βγει ο Παναθηναϊκός από όλη αυτή την ιστορία;

Βλέποντας τους ιδιοκτήτες της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ να ζητούν την «ψήφο εμπιστοσύνης» των οργανωμένων οπαδών τους για να «στείλουν» την ομάδα στην Α2, αναρωτιέμαι τι έχει μεγαλύτερη αξία: η αναθεώρηση του #mexritelous και η συμμετοχή σε ένα πρωτάθλημα που από του χρόνου θα έχει δεδομένα καλύτερες συνθήκες ή η εγωιστική απόφαση του υποβιβασμού, που θα αποτελέσει την πιο μελανή κηλίδα στην ιστορία του συλλόγου και ταυτόχρονα θα επιφέρει το πιο ισχυρό πλήγμα στο ελληνικό πρωτάθλημα;

Βλέποντας την διοίκηση του ΕΣΑΚΕ και τις υπόλοιπες ομάδες να κωλυσιεργούν εδώ και καιρό (όχι σήμερα) χωρίς διάθεση να δώσουν μία λύση, αναρωτιέμαι ποιος θα σώσει το «σπίτι» τους αν οι ίδιοι δεν αντιλαμβάνονται τι τυφώνας έρχεται;

Για την ΕΟΚ δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλά να πούμε. Τα έχουμε πει άλλωστε πολλάκις. Οι άνθρωποι κατάφεραν να εξελιχθούν από ευεργέτες σε «καταστροφείς» του αθλήματος που υποτίθεται ότι υπηρετούν… Μετά απ’ όλα αυτά μην απορήσετε αν όλο αυτό το τσουνάμι που εκτυλίσσεται μπροστά μας, πάρει σβάρνα και την Εθνική ομάδα, που περιμένει με ανοιχτές αγκάλες τον εφετινό κορυφαίο παίκτη του ΝΒΑ. Ελληνικό μπάσκετ, ώρα μηδέν! Καληνύχτα σας…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!