Mισογεμάτος ή μισοάδειος o Ολυμπιακός;

Mισογεμάτος ή μισοάδειος o Ολυμπιακός;

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Mισογεμάτος ή μισοάδειος o Ολυμπιακός;

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τον μπασκετικό Ολυμπιακό μετά την ήττα του στο Τελ Αβίβ από την Μακάμπι κι αναρωτιέται για το ρόστερ των «ερυθρολεύκων».

Ο Ολυμπιακός έχασε από την Μακάμπι γιατί δεν έκανε το παιχνίδι του. Δεν ήθελαν το χαμηλό σκορ οι ερυθρόλευκοι. Αναγκάστηκαν να πάνε σε αυτό το μοτίβο γιατί αδυνατούσαν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους, στον δικό τους ρυθμό.

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts*. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Οι ερυθρόλευκοι ήθελαν να τρέξουν, να βρουν ανοιχτό γήπεδο και η Μακάμπι δεν τους το επέτρεψε, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα να ακροβατεί ισορροπώντας σε τεντωμένο σχοινί.

Έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι η ομάδα του Σφαιρόπουλου είναι σε θέση να κερδίσει αναμετρήσεις στοχεύοντας τόσο στο χαμηλό όσο και στο υψηλό σκορ.

Αυτό σημαίνει ότι έχει την δυνατότητα να αλλάζει με επιτυχία τον ρυθμό της, μέσα από την άμυνα ή την επίθεση.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει αυτή την δυνατότητα στην παρούσα φάση και αυτό οφείλεται στους παίκτες του! Στην αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται την συγκεκριμένη χρονική περίοδο το έμψυχο δυναμικό του.

Μετά τις δυο ήττες με Μπαρτσελόνα και Μακάμπι ρεαλιστικά η συζήτηση για είσοδο στην τετράδα απέχει από την πραγματικότητα.

Ο Μπλάτ το έχει καταλάβει αλλά δηλώνει αισιόδοξος για την συνέχεια. Καλά κάνει! Χωρίς αισιοδοξία δεν πας πουθενά!

Μπορούμε να σπάσουμε την έδρα, δήλωσε μετά την αναμέτρηση για να συμπληρώσει πως το έχει πετύχει στο παρελθόν.

Μόνο που το παρελθόν μοιάζει μακρινό έτσι όπως έχει ανοίξει η ψαλίδα ανάμεσα στις τρείς πρώτες ομάδες και όσες ακολουθούν από την τέταρτη θέση και κάτω.

Μετά δεν είναι μόνο να σπάσεις την έδρα παίζοντας με τα φαβορί. Είναι ότι οφείλεις συγχρόνως να υπερασπιστείς και την έδρα σου όχι σε νοκ άουτ αναμετρήσεις αλλά σε σειρά παιχνιδιών.

Πολύ δύσκολα πλέον ομάδες εκτός τετράδας μπορούν να κερδίσουν δυο ή τρείς φορές διαδοχικά την Ρεάλ, την ΤΣΣΚΑ και την Φενέρ.

Δεν μιλάμε για ένα ματς όπου όλα επιτρέπονται να συμβούν!

Ο Ολυμπιακός έφτασε ως εδώ επειδή στο νέο στιλ παιχνιδιού του πήρε ενέργεια και αποτελεσματικότητα κυρίως από τον βασικό του κορμό.

Από τους παίκτες που στελεχώνουν την ομάδα και αποτελούν την σπονδυλική του στήλη τα τελευταία χρόνια.

Πήρε ουσιαστική παρουσία από τον Σπανούλη, δημιουργία και σκοράρισμα από Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, άμυνα και πόντους από τον Παπανικολάου.

Οι τρείς τελευταίοι έχουν ανεβάσει τα στάνταρ τους σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Βέβαια η δημιουργία και η αποτελεσματικότητα από το ζωγραφιστό, ως κατά το πλείστον είναι βασικός εκφραστής του παιχνιδιού των ερυθρολεύκων, σκέπασε τις αδυναμίες στην περιφέρεια.

Ήταν όμως αδύνατον ο βασικός κορμός να παραμείνει φρέσκος καθ’ όλη την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Χρειαζόταν βοήθειες, χρειαζόταν οξυγόνο.

Οι νεοφερμένοι βοήθησαν αλλά η απόδοση τους δεν είχε σταθερότητα πέρα από την έλλειψη διάρκειας. Λίγο δύσκολο βέβαια να έχουν διάρκεια παίκτες που αγωνίζονται για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα.

Αλλά αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα που καλό είναι να ανοίξει όταν θα ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας!

Η σταθερότητα είναι όμως κάτι άλλο. Άλλο να μην πετυχαίνεις τα στάνταρ σου σε κάποια παιχνίδια και άλλο σε ένα παιχνίδι να δηλώνεις παρών και στο επόμενο απών. Και αυτό μάλιστα κατ’ εξακολούθηση.

Συμπερασματικά το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι κανένας από τους νέους παίκτες δεν έχει επιδείξει σταθερότητα στην απόδοση του και ακόμα πιο σημαντικό το γεγονός ότι κανένας δεν έχει πάρει –για να το πούμε απλά- ένα παιχνίδι μόνος του. Μόνο ο Λεντέι με τους 28 πόντους με την Μπουντουτσνοστ.

Και μην πει κάποιος ότι καλά με την Μπούντουσνοστ τους πέτυχε σιγά το πράμα! Με την Μπούντουτσνοστ, με την Μπούντουσνοστ!

Αν έβγαιναν μπροστά όλοι οι υπόλοιποι από τους καινούργιους σε ΕΝΑ παιχνίδι και το κέρδιζαν από μόνοι τους , αυτοί οι κερδισμένοι αγώνες θα βοηθούσαν ώστε να μην καταπονηθεί τόσο ο βασικός κορμός.

Ανεξάρτητα αν κάποιοι βλέπουν τον φετινό Ολυμπιακό μισοάδειο ή μισογεμάτο, το θέμα -και το ερώτημα συγχρόνως -είναι πόσο μακριά μπορεί να πάει η ομάδα χωρίς την σταθερή απόδοση των νεοφερμένων χωρίς δηλαδή την ουσιαστική τους συμβολή και από την άλλη έχοντας από τον κορμό τέσσερις σταθερά αξιόπιστες λύσεις!

Γιατί από τους παλιούς ο Μάντζαρης έχει παροπλιστεί (καλώς ή κακώς), ο Αγραβάνης μάλλον και φέτος δεν προλαβαίνει ο δε Στρέλνιεκς είναι με τα φεγγάρια του!

Ανεξάρτητα αν αποδειχθεί αξιόπιστη λύση και σοβαρή προσθήκη ο Ουέμπερ-που και αυτός θα χρειαστεί χρόνο γιατί το μπαίνω-παίζω και βομβαρδίζω ίσχυε στο μπάσκετ του ΄80- αν Γκος, Τιμά, Λε Ντέι, Τουπάν και Βεζένκοφ δεν σταθεροποιήσουν την απόδοση τους και μαζί μ’ αυτούς σταθεροποιήσει τα σχήματα του ο Μπλάτ, τότε οι ερυθρόλευκοι απ’ εδώ και το εξής θα εμφανίζονται όλο και πιο προβλέψιμοι!

ΥΓ: Ευτυχώς που είδα το Ντιουκ-Βιρτζίνια στο Κολλεγιακό και δεν έχασα τον χρόνο μου με το ΝΒΑ! Με δικαίωσε και ο Λεμπρόν που ήταν παρών στο παιχνίδι!!!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!