Το είπε μια, το είπε δυο, το είπε χίλιες δέκα δυο

Το είπε μια, το είπε δυο, το είπε χίλιες δέκα δυο

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Το είπε μια, το είπε δυο, το είπε χίλιες δέκα δυο

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για την επιλογή του Ντέιβιντ Μπλατ να αφήνει στον πάγκο τον Βασίλη Σπανούλη στις κρίσιμες επιθέσεις των τελευταίων λεπτών.

Ειδικό στοίχημα σε ενισχυμένη απόδοση για το δεύτερο ημιτελικό του League Cup!

Το είπε μια, το είπε δυο, το είπε πολλάκις με τον τρόπο που κοουτσάρει την ομάδα, οπότε μετά την τελευταία επιτυχημένη απόπειρα , ο Μπλάτ αποφάσισε να το κάνει «πενηνταράκια».

Κι αυτό γιατί στα πρόσωπα και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κόουτς έβλεπε να μεταφέρεται η απορία τόσο των συναδέλφων, όσο και των φιλάθλων μέσω …εντολοδόχων!

Ο Ολυμπιακός για να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού θα πρέπει να αλλάξει και νοοτροπία.

Αυτό το « που είσαι Σπανούλη να μας σώσεις» λειτούργησε στο παρελθόν με ευεργετικά αποτελέσματα , αλλά όσο περνούσε ο χρόνος κατέληγε θηλιά τόσο στον λαιμό της ομάδας, όσο κι σ’ αυτόν του παίκτη.

Αυτή την νοοτροπία ο Μπλάτ θέλει να την τελειώσει και θα την τελειώσει!

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ο Kill Bill μπαίνει στον καταψύκτη. Δεν είναι κανένας αφελής ο Μπλατ, να μην θέλει να έχει δίπλα του σε βαθμό ετοιμότητας την μεγαλύτερη προσωπικότητα της ομάδας του.

Το βρήκαμε «παππά να θάψουμε πέντε-έξι» θέλει να καταργήσει. Γιατί αυτό γινόταν με τον Σπανούλη.

Κάθε φορά που ο Ολυμπιακός κολλούσε στο σκοράρισμα, κάθε φορά που ο χρόνος από σύμμαχος γινόταν εχθρός σήμανε η επιστράτευση του μεγάλου Βασίλη.

Άλλη ενέργεια όμως βγάζει στο παιχνίδι του ένας παίκτης 32-33 χρονών κι άλλη στα 36.

Μετά τον Μπλάτ τον ενδιαφέρει τι γίνεται και με τους υπόλοιπους γκαρντ. Μπορούν να βάλουν την σφραγίδα τους σε ένα παιχνίδι ή τρέμει το χεράκι τους.

Όπως τον ενδιαφέρουν και οι επιλογές του. Ρούκι ο Γκος αλλά μπήκε μπροστά ο κόουτς για να έρθει στον Ολυμπιακό. Προσωπική επιλογή του είναι.

Αν μάθει να κρύβεται πίσω από τον Σπανούλη ή τον κάθε Σπανούλη στην νοοτροπία μια ζωή ρούκι θα μείνει. Κι αυτό είναι κάτι που ο Μπλάτ θέλει να το ξεκαθαρίσει και για τον ίδιο προσωπικά αλλά και για την ομάδα.

Να ξέρει τι έχει και σε ποιο βαθμό μπορεί να υπολογίζει μ’ αυτούς που επέλεξε!

Αν χρειαστεί εγώ να λογοδοτήσω σε κάποιους έξω από το γήπεδο, εσύ μπάγκα θα λογοδοτήσεις μέσα στο γήπεδο. Και έτσι θα ξέρουν άπαντες γιατί μιλάμε!

Δεν είναι τυχαίο ότι στο παιχνίδι με την Μπασκόνια, στην ισορροπία με τεντωμένο σχοινί , αφήνει μέσα τα «δικά του παιδιά» να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Ο Μιλουτίνοφ κλινήρης, ο Πρίντεζης καταπονημένος αφού καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης είναι ο μοναδικός εκφραστής των επιθέσεων από το ζωγραφιστό.

Άντε Ζακ Λε Ντέι να δούμε τι μπορείς να κάνεις να δούμε πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις χωρίς τα δυο σωσίβια.

Δεν απαιτώ να πάρεις το παιχνίδι μόνος. Αν μπορείς, μαγκιά σου, κάν το!

Να δω θέλω, τι λύσεις θα βρεις, πως θα δουλέψει το μυαλό σου, πως θα λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά σου, τι έχεις εμπεδώσει μετά από τόσο καιρό στην Ευρωλίγκα.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Γκος. Τον βλέπει μια να πατά και μια να σκοντάφτει.

Όταν σκόνταφτε καθόταν στον πάγκο για να καθαρίσει ο Σπανούλης, ή ο Στρέλνιεκς. Τώρα δεν έχει. Ο Λετονός δείχνει χωρίς πυξίδα, ο αρχηγός είχε ένα ντέρμπι στην Ευρωλίγκα και ένα στο πρωτάθλημα.

Αρκετά, δεν χρειάζεται να τον αναγκάσουμε να εκβιάσει καταστάσεις.

Αντε Γκος να δω, θα κάνεις ότι έκανες και με την Εφές, θα κάνεις κάτι παραπάνω; Ότι και αν κάνεις πάντως θα το κάνεις χωρίς βοήθεια , ώστε κι εγώ από το πάγκο να έχω εικόνα.

Θα μάθεις να κολυμπάς όχι μόνο στα βαθιά αλλά και με την θάλασσα φουρτουνιασμένη!

Αυτή την φορά δεν το έκανε το θαύμα ο Γκος –αν και δεν ήταν κακός στα κρίσιμα- αλλά ο Παπανικολάου.

Ακόμα καλύτερα για τον Μπλάτ! Γιατί στο πρόσωπο του έλληνα φόργουορντ ο κόουτς υπολογίζει πολύ.

Είναι παίκτης κορμού, με παραστάσεις χιλιομέτρων, έχει σωματικά προσόντα τα πλέον κατάλληλα για τον τρόπο παιχνιδιού του Μπλάτ , έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση , έχει βελτιώσει κατά πολύ το σουτ , έχει πείσμα και ψυχή.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παπανικολάου είναι ο πιο σταθερός σε απόδοση παίκτης του Ολυμπιακού και συγχρόνως ο πιο βελτιωμένος, αν κρίνουμε από τους ρόλους που έχει στην ομάδα.

Ο Μπλάτ είπε μια αλήθεια. Αν ήταν στο παρκέ ο Σπανούλης ενδεχομένως να είχε πάρει αυτός την επίθεση και όχι ο Παπανικολάου.

Αυτό θα γινόταν μην κρυβόμαστε. Και κανένας δεν θα μπορούσε να κατηγορήσει τον αρχηγό. Είτε το έβαζε, όμως, είτε όχι πρόοδος για την ομάδα δεν θα υπήρχε, αλλά ούτε για τον κάθε παίκτη ξεχωριστά.

Τώρα ο Παπανικολάου, ξέρει πως!!!

Το χρειαζόταν αυτό το καλάθι και το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι περιμένει πως και πως την στιγμή για να το επαναλάβει.

Εξάλλου τον τρόπο τον έχει μάθει από την Σπανούλη, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Κι αυτή η δήλωση είναι που κάνει τον Μπλάτ να χαμογελά! Είναι σαν να του λέει: «Σωστά Κώστα! Αρκετά σας δίδαξε ό αρχηγός καιρός είναι δείξετε τι έχετε μάθει, καιρός να πάρετε την ομάδα στην πλάτη σας. Τόσο εσείς οι παλιοί, όσο και οι δικοί μου οι νέοι»!

Γιατί αν ενδιαφέρει κάτι τον Μπλάτ, αν είναι κάτι που σηματοδοτεί για τον ίδιο πρόοδο για την ομάδα είναι στην επόμενη φάση στα παιχνίδια φωτιά οι επιλογές του να έχουν πολλαπλασιαστεί και να μην υπάρχουν σώματα που κρύβονται και χέρια που τρέμουν!!!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!