Καλύτερος ο φετινός μπασκετικός Παναθηναϊκός;

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Καλύτερος ο φετινός μπασκετικός Παναθηναϊκός;

bet365

Ο Χρήστος Κιούσης γράφει για τον αγαπημένο του μπασκετικό Παναθηναϊκό και τολμά μια δυο προβλέψεις.

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Ok καταλαβαίνω είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, είναι επίσης πολύ αργά για ευχές, αλλά δυο τρία πράγματα νομίζω μπορούν να προβλεφθούν με μια σχετική ασφάλεια. Όπως ισχύει για όλες τις ομάδες, το παν και στην προσεχή διοργάνωση της Euroleague είναι η υγεία. Τι να το κάνεις το ρόστερ, την καλοσχεδιασμένη ομάδα, τον εξαιρετικό προπονητή και το πλεονέκτημα έδρας αν τη λάθος στιγμή σου λείπει ο σωστός παίκτης, το κατάλληλο εργαλείο;

Στην περσινή θριαμβευτική για την Ρεάλ Μαδρίτης χρονιά έχετε σκεφτεί πόσα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν δε γυρνούσε την κατάλληλη στιγμή ο Γιουλ; Μπορεί με το 1-1 προίκα πάλι να επικρατούσε της σειράς με τον Παναθηναϊκό αλλά στο Βελιγράδι;

Μελετώντας το ρόστερ του Παναθηναϊκού μπορεί κανείς να έχει τουλάχιστον τρεις βάσιμες αμφιβολίες. Οι Λάνγκφορντ και Λάσμε είναι οι προφανείς λόγω των mid 30s που περπατάνε αμφότεροι αν και βέβαια οι σωματοδομές και η δουλειά τους μπορούν να δίνουν αισιοδοξία στους πράσινους. Η ακόμα μεγαλύτερη αμφιβολία για μένα είναι ο Ματ Λοτζέσκι που δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία σεζόν που ξεκίνησε και τελείωσε άνευ τραυματισμού. Θα μου επιτρέψετε μικρές αμφιβολίες για τον Γκιστ και τον Γιώργο Παπαγιάννη αλλά δε θα επεκταθώ γιατί είναι περισσότερο διαίσθηση παρά κάτι άλλο.

Πάμε λοιπόν την απαρίθμηση των λόγων της αισιοδοξίας μου. Στην περιφέρεια τη μεγάλη διαφορά την περιμένω από τον ήδη διαστημικό Νικ Καλάθη. Όχι να κάνει κάτι παραπάνω αλλά να παραμείνει στο ίδιο κορυφαίο επίπεδο. Το ηγεμονικό συμβόλαιο που υπέγραψε νομίζω θα τον κάνει να αισθάνεται και να αποδίδει καλύτερα. Σε αντίθεση με τα ελληνικά φαινόμενα εφησυχασμού όταν ζεσταθεί η τσέπη, οι αμερικανοθρεμμένοι παίκτες αντιλαμβάνονται τα μεγάλα συμβόλαια σαν παράσημα που κέρδισαν και πρέπει να υπερασπίζονται. Αν διαβάσει κανείς την αυτοβιογραφία του κορυφαίου Μάικ Μπατίστ θα καταλάβει πόσο λειτουργούν σαν καύσιμο τα μεγάλα συμβόλαια.

Κατά τα λοιπά περιφερειακά αντιλαμβάνομαι ότι το μεγάλο ερώτημα είναι το πόσο θα λείψει ο Μάικ Τζέιμς. Το καταθέτω από νωρίς κάπου εδώ για να βρίσκεται: καθόλου. Δεν θα αμφισβητήσω ποτέ τα προσόντα του συγκεκριμένου παίκτη αλλά να συμφωνήσουμε σε κάτι. Ο Τζέιμς δεν ήταν, δεν είναι και δε θα γίνει ποτέ ο παίκτης του προπονητή και ο Πασκουάλ είναι ένας προπονητής που χρειάζεται κυρίως τέτοιους μέσα στο γήπεδο. Ο Μάικ Τζέιμς πιστεύω θα ήταν καταπληκτικό εργαλείο στα χέρια του Μπλατ αλλά όχι άλλων προπονητών και για αυτό άλλωστε δε σφάχτηκαν στην ποδιά του οι ελίτ σύλλογοι της Euroleague.

Οι Παππάς, Λάνγκφορντ, Λοτζέσκι , Λεκάβιτσιους και Σακελλαρίου θα πάρουν αυτό ακριβώς που χρειάζεται ο Πασκουάλ. Συγκεκριμένο χρόνο και συγκεκριμένα plays μέσα στο γήπεδο δίπλα ή δίνοντας ανάσες στον ακρογωνιαίο Νικ Καλάθη. Έχουν την ποιότητα και την προσωπικότητα να είναι όλοι καθοριστικοί την κατάλληλη στιγμή με τον κατάλληλο αντίπαλο. Ο Καλαϊτζάκης θα έχει τις ευκαιρίες του αλλά συγγνώμη που θα το πω, αν θα κάνει βήματα μπροστά ή θα παραμείνει στάσιμος εξαρτάται από τον ίδιο. Ας μην χαϊδεύουμε άλλο τους «μικρούς», δε μεγαλώνουν έτσι.

Η front line των Πρασίνων είναι στα μάτια μου πολύ ενισχυμένη φέτος με Γκιστ, Λάσμε, Τόμας, Βουγιούκα, Παπαγιάννη και Μήτογλου. Υπάρχει μια ποικιλία στα κορμιά και στο στυλ των παικτών, στη δυνατότητα για μακρινά σουτ ή για παιχνίδι γύρω και πάνω από το καλάθι. Ναι, εδώ θα λείψει σίγουρα ο Σίγκλετον, θα ήταν τέλειο να είναι παρών αλλά το συνολικό πρόσημο είναι ήδη θετικό.

Οι Παπαπέτρου και Αντετοκούνμπο είναι πολύ πολύ σημαντικοί παίκτες και ως δίδυμο δεν υπήρχαν στην ομάδα. Έχουν διαφορετικά χαρίσματα, μεγάλη προσήλωση στο παιχνίδι, ο Πασκουάλ μπορεί να «πατήσει» πάνω τους και να δουλέψει πολλά διαφορετικά σχήματα με τους δυο Έλληνες διεθνείς στη διάθεσή του. Δε με ενδιαφέρει η οπαδική προσέγγιση της «υπόθεσης Παπαπέτρου», σαν παίκτη ο Παναθηναϊκός τον χρειαζόταν πολύ και ορθά τον απέκτησε.

΄Ασχετα με την τελική έκβαση των πραγμάτων αισθάνομαι ότι μπαίνουμε στην τελευταία σεζόν Πασκουάλ. Όταν έγινε η επιλογή του ήταν η καλύτερη δυνατή. Εργάστηκε πολύ τίμια και πολύ αξιοπρεπώς για τον Παναθηναϊκό και πολύ σωστά στηρίχτηκε. Προέρχεται από μια πολύ προηγμένη, αθλητικά και όχι μόνο, χώρα και εκεί θα επιθυμεί να επιστρέψει και να δουλέψει. Πιθανώς να του ταίριαζε και ο ρόλος του assistant σε μια NBA ομάδα που θέλει να βάλει πολύ τακτική στο παιχνίδι της. Το μετά είναι νωρίς για να μας απασχολεί αν και ψιλοξέρουμε το ονοματεπώνυμο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.