Ο «ύπνος» Λάσο κέρδισε Ευρωλίγκα!

Ο «ύπνος» Λάσο κέρδισε Ευρωλίγκα!

Ο «ύπνος» Λάσο κέρδισε Ευρωλίγκα!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τον μεγάλο αδικημένο, τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης Πάμπλο Λάσο που χθες το βράδυ έδωσε απαντήσεις σε πολλούς και για πολλά!

Cash Out* - πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Αν η υπερβολή ήταν άθλημα θα μετρούσαμε καμιά εκατοσταριά Ευρωλίγκες. Και με την αλαζονεία που επικρατεί γενικότερα τα ίδια ισχύουν! Δεν μαθαίνουμε με τίποτα , δε μας διδάσκουν τα γεγονότα, δεν θέλουμε να διδαχθούμε από κανέναν κι από τίποτα, μας ενδιαφέρει μόνο να λέμε πεισματικά τα δικά μας.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε δίκαιο. Η κατάσταση βέβαια με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ρόλο πίστας έχει επιδεινώσει την κατάσταση.

Ο καθένας όπως κι όποτε γουστάρει σηκώνεται και ρίχνει την ζεμπεκιά του στα μέσα, (την ιδιοπεριστροφή του, όπως την αποκαλεί ο Δημήτρης Αποστολάκης των Χαίνιδων) έχοντας φυσικά την απαίτηση οι υπόλοιποι να του κρατούν τον ρυθμό με παλαμάκια.

Ο κάθε «ειδικός» λοιπόν ξεφουρνίζει ότι του κατέβει στην γκλάβα χωρίς αναστολές! Βοηθάμε κι εμείς από την πλευρά μας όταν υιοθετούμε «λογικές» και «κρίσεις» του συρμού με την ίδια επιπολαιότητα, βοηθώντας έτσι τους τυχάρπαστους να αποθρασύνονται.

Το τι έχουν διαβάσει τα ματάκια μου και ακούσει τα αυτάκια μου τα τελευταία χρόνια για τον Πάμπλο Λάσο, αν τα συγκέντρωνα θα είχα τώρα στα χέρια μου την πρώτη εγκυκλοπαίδεια Βλακείας έτοιμη προς έκδοση.

Το Σάββατο συζητούσα με ένα παλιό μπασκεμπολίστα , τιμ μάνατζερ σε πολλές και σημαντικές ομάδες και ο άνθρωπος δικαιολογημένα αναρωτιόταν τι θα βρουν να πουν όλοι αυτοί οι δημόσιοι κατήγοροι για τον Πάμπλο Λάσο, αν κατακτούσε την δεύτερη ευρωπαϊκή κούπα σε τρία χρόνια;

Τίποτα του απάντησα, θα παρατήσουν τον Λάσο και θα βρουν άλλον! Η Φενέρ είναι η ομάδα του Ομπράντοβιτς, η Ζαλαγκίρις η ομάδα του Γιασικεβίτσιους και…ξαφνικά η Ρεάλ η ομάδα του Ντόντσιτς.

Τον Λάσο είπαμε δεν τον εκτιμούμε οπότε η ομάδα δεν είναι δικιά του. Ότι σημαντικό γίνεται το χρεώνουμε στο παιδί φαινόμενο από την Σλοβενία. Αν δεν ήταν αυτός Ρεάλ δεν θα υπήρχε…

Οι Σάρας και Ζέλικο είναι «δικά μας» παιδιά οπότε αξίζουν ειδικής μεταχείρισης. Λες και το μέγεθος τους το έχει ανάγκη! Μόνο στα καθ’ ημάς συναντάτε αυτή η δίχως μέτρο προσωπολατρία, μόνο στα καθ’ ημάς η απαξίωση θεωρείται σοβαρή άποψη.

Τι θα κάνει ο Ομπράντοβιτς , στο τελικό; Θα κερδίσει ο Ομπράντοβιτς; Τι θα σκεφτεί , τι θα εφαρμόσει; Ότι και να έκανε το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έπαιζε ο ίδιος. Οι κινήσεις έγιναν από τους παίκτες , τα σουτ από τα χέρια παικτών.

Ο Ομπράντοβιτς είναι μεγάλος κόουτς. Ο πιο πετυχημένος στην ιστορία της Ευρωλίγκας σύμφωνα με τους αριθμούς , οπότε είναι αδύνατον να τον αμφισβητήσεις. Έχει δημιουργήσει ομάδες με τα χεράκια του , με το ιδιοφυΐες μυαλό του , έχει γεμίσει με αυτοπεποίθηση στρατιές παικτών αλλά για να το πούμε λαϊκά όσο βοήθησε αυτός παίκτες να γίνουν μάγκες , αλλά τόσο τον βοήθησαν κι αυτοί.

Ή κάποιοι απ’ αυτούς! Γιατί όπως έλεγε και ο Αϊνστάιν: Δεν μπορείς να κάνεις κανέναν με το ζόρι πυρηνικό φυσικό όσο ταλέντο και αν έχει στα μαθηματικά!

Και για να μείνουμε στα δικά μας , το έχω ξαναγράψει άλλωστε- ο Ζέλικο πήρε τα πάντα με τον Παναθηναϊκό έχοντας όμως στην ομάδα την καλύτερη φουρνιά Ελλήνων παικτών μετά το ’87 και ποιοτικούς ξένους.

Έτσι γίνεται παντού! Στο Βελιγράδι δεν έχασε ο Ομπράντοβιτς αλλά η Φενέρ. Ότι ήταν να σχεδιάσει ο κόουτς , το σχεδίασε σωστά , ολόσωστα. Μόνο ο Μέλι ανταποκρίθηκε , όλοι οι υπόλοιποι κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα.

Από τότε που παρακολουθώ τελικούς από το μακρινό 1979 που είδα για πρώτη φορά στην Γιουγκοσλαβική τότε τηλεόραση Μπόσνα-Έμερσον Βαρέζε στην Γκρενόμπλ , τις αναμετρήσεις τις κερδίζουν, με τις οδηγίες και την στρατηγική των προπονητών , οι ομάδες που εκτός από καλούς παίκτες έχουν και μεγάλες προσωπικότητες.

Η Φενέρ φέτος μπορεί αμυντικά να παρουσιάζεται πιο ομάδα από πέρσι, πιο συμπαγής και πιο σκληροτράχηλη , πιο ομάδα Ομπράντοβιτς, φέτος όμως τις λείπουν οι προσωπικότητες.

Και οι απουσίες αυτού του είδους φαίνονται στους τελικούς κι όχι τόσο στα παιχνίδια της σειράς. Είναι ο χαρακτήρας των τελικών που επιβάλλει την παρουσία προσωπικοτήτων.

Έλλειψε από την Φενέρ η «αλητεία» το «θράσος», το τεράστιο μπασκετικό εγώ του Μπογκντάνοβιτς, η εξυπνάδα , η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά του Ούντο. Έλλειψαν οι παίκτες που θα «έβγαζαν» τον Ομπράντοβιτς στο παρκέ!

Το σύνολο δεν μπόρεσε να υποκαταστήσει τα χαρακτηριστικά αυτών των δυο μεγάλων μπασκετικών προσωπικοτήτων. Ο «λίγος» , ο «ύπνος» , ο «επιπόλαιος» Λάσο πέρασε με την ομάδα του στα play offs από την πιο καυτή έδρα της Ευρωλίγκας , την έδρα του Παναθηναϊκού , στον ημιτελικό έπαιξαν με την ΤΣΚΑ την ομάδα με την μεγαλύτερη συγκομιδή νικών στην διοργάνωση και στον τελικό με την Φενέρ.

Τους κέρδισαν όλους και δεν είναι τυχαίο ούτε για την Ρεάλ , ούτε για τον κόουτς και ας μην γυάλιζε στο μάτι των πολλών. Γιατί να τους γυαλίζει άλλωστε;

Είναι ο μακροβιότερος προπονητής στην Βασίλισσα. Έχει κερδίσει πλέον δυο ευρωπαϊκούς τίτλους σε τρία χρόνια. Τρία πρωταθλήματα Ισπανίας. Το πιο δύσκολο , το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη.

Πέντε Κύπελλα και έχει αναδειχθεί τρείς συνεχόμενες φορές ο καλύτερος προπονητής στην Ισπανία. Στον τελικό οι προσωπικότητες της Ρεάλ βάρυναν έναντι αυτών της Φενέρ. Σαν ονόματα εξάλλου είναι περισσότερα και η αξία τους δύσκολα αμφισβητείται. Αλλά έχει βάλει και το χέρι του ο Λάσο. Πως να το κάνουμε…

Ο Λάσο έμαθε στην ομάδα του να παίζει άμυνα , να έχει διάρκεια και συνοχή στο παιχνίδι της , να εμφανίζει διαφορετικές επιλογές όταν το απαιτούν οι συνθήκες μιας αναμέτρησης , κατάφερε να τιθασεύσει το εγώ των παικτών με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την περίπτωση του Ρούντι.

Το ότι δεν έχει κερδίσει τα δαχτυλίδια του Ομπράντοβιτς δεν οφείλεται μόνος τις ικανότητες του ή ενδεχομένως και στο άστρο του , αλλά κυρίως στο γεγονός ότι ανέλαβε τα ηνία μια ομάδας 17 χρόνια μετά την πρώτη φορά του μεγάλου Ζέλικο στους πάγκους!

Τώρα λοιπόν που επί των ημερών του η Ρεάλ παίζει ελκυστικό μπάσκετ , το πιο ελκυστικό στην διοργάνωση , συνδυάζοντας το μάλιστα με πρωτιές , θα παρακαλούσα του «ειδικούς» να τον παρατήσουν στην ησυχία του και να ασχοληθούν…«υπεύθυνα» με το επόμενο θύμα τους….

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!