Ο επίμονος κύριος Παπαλουκάς

Ο επίμονος κύριος Παπαλουκάς

Ο επίμονος κύριος Παπαλουκάς

bet365

Ο Χρήστος Κιούσης γράφει για τον Θοδωρή Παπαλουκά την ημέρα των γενεθλίων του.

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς - Νιού Όρλεανς Πέλικανς, αν ο Στέφεν Κάρι αναδειχεθεί πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Είχα την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να προλογίσω και να παρουσιάσω τον Τεό πέρσι στο 2οTEDx Χαλκίδας και δε μου πήρε πολύ χρόνο να σκεφτώ τι θα πω, αλλά πάλι δεν είπα όλα όσα θα ήθελα. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς είναι για μένα ο ορισμός της επιμονής και του αγωνιστικού δημιουργικού πείσματος. Αν έπρεπε μόνο μια εικόνα να φέρω στο μυαλό μου, ο Τεό είναι καθισμένος στην άκρη του πάγκου, πολύτιμος 6ος παίκτης «διαβάζει» το παιχνίδι και με το χέρι μπροστά στο στόμα δίνει οδηγίες σε όλους τους αναπληρωματικούς και λυτρώνει τον προπονητή του, όταν αυτός γυρνάει να δει τον πάγκο και αντικρίζει τον Παπαλουκά να του γνέφει «ok μπαίνω». Περισσότερο από όσους έχω δει να παίζουν, ο Θοδωρής επαληθεύει τον βασικό κανόνα ενός μπασκετικού ρόστερ: Βασικός παίκτης δεν είναι εκείνος που ξεκινάει το παιχνίδι, αλλά αυτός που είναι πάντα παρών στην τελευταία περίοδο.

Πριν γίνει Τσάρος Πασών των Ρωσιών, υπήρξε τσάρος των Ελληνορώσων, φόρεσε την φανέλα της αγαπημένης μου Δάφνης προ Πανιωνίου και Ολυμπιακού και αναδείχθηκε όπως όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες μακριά από την πατρίδα. Μακράν ο εξυπνότερος για μένα Έλληνας guard σε ένα ιδανικό δικό μου μπασκετικό ελληνικό σύμπαν, ο Παπαλουκάς θα ήταν ήδη πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Πιθανώς να μη μου ξαναμιλήσεις τώρα στα κοντά επειδή το εξέφρασα, Θοδωρή μου εύχομαι να είσαι υγιής εσύ και οι αγαπημένοι σου, να έχεις πάντα ισορροπία κοντά τους και με την ίδια χαρά και προσμονή που είχες όταν μου έδειχνες τις φωτογραφίες της Eurohoops Dome, να χτίζεις πάντα με το μυαλό και την ποιότητά σου σε μια κοινωνία που αρέσκεται να γκρεμίζει και να γκρινιάζει.

Αντί να λέω περισσότερα δείτε μόνοι σας στο video της ομιλίας του Θοδωρή Παπαλουκά στο TEDx Chalkida, πως ο ίδιος περιγράφει τη διαδρομή του, την επιτυχία του και κυρίως το εσωτερικό του κίνητρο, αυτό που οδηγεί κάθε σπουδαίο άνθρωπο ψηλά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.