Σαν Φρανσίσκο… αγάπη μου!

Σαν Φρανσίσκο… αγάπη μου!

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας συμπλήρωσε δύο εικοσιτετράωρα στην πιο “cool” πόλη του κόσμου και ήδη προσυπογράφει την γοητεία της. H επίσκεψη στο «βασίλειο» των Ουόριορς, «η κουβεντούλα» με τον Ζάζα Πατσούλια και η «προειδοποίηση» του Ντουράντ στον Αντετοκούνμπο!

Στο πρώτο σημείωμα από την Καλιφόρνια, όπου βρισκόμαστε με την υποστήριξη του νέου αρώματος STR8 AHEAD, σας έγραψα τις πρώτες εντυπώσεις του υπογράφοντος αλλά και του Βασίλη Τσίγκα, μετά από λιγότερες από 24 ώρες στην μαγευτική “Bay area”, όπως αποκαλούν οι Αμερικανοί την ευρύτερη περιοχή. Διάβασα προσεκτικά τα σχόλιά σας και οφείλω να σας προϊδέασω ότι, οι γραμμές που θα ακολουθούν, θα είναι ακόμη πιο «θριαμβευτικές» για την πιο όμορφη και fan πόλη της Αμερικής, απ’ αυτές που έχω επισκεφτεί. Και πιστέψτε με, δεν είναι λίγες…

Λοιπόν, με τον καιρό σύμμαχο (γαλαζιος ουρανός, ηλιοφάνεια κι ένα ελαφρύ αεράκι ίσα-ίσα για να μην «κατεβαίνει» ο ιδρώτας) ξεκινήσαμε πρωί από το ξενοδοχείο μας στο Όουκλαντ (ούτε ένα μίλι απόσταση από το «σπίτι» των Ουόριορς) και διασχίζοντας την επιβλητική “Bay Bridge”, που περνάει μέσα από το λεγόμενο «Νησί του θησαυρού», βιώσαμε την εντυπωσιακή είσοδο στο down-town του Σαν Φρανσίσκο με τους επιβλητικούς ουρανοξύστες!

Πρώτος μας προορισμός ήταν ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο (Equinox Club) που στεγάζεται σε τρεις, συνολικά, ορόφους του υπερπολυτελούς “Four Seasons” στο κέντρο της πόλης και στο οποίο, ήταν προγραμματισμένο το πρωινό χαλάρωμα των Πέϊσερς.

Αφού μείναμε με ανοιχτό το στόμα με τους χώρους, την πολυτέλεια και την οργάνωση, ο PR manager της ομάδας, Ντέϊβιντ Μπένερ, μας υποδέχθηκε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του club, όπου είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους ευρωπαίους Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς και Ντομάντας Σαμπόνις και φυσικά να ρωτήσουμε τον προπονητή τους, Νέϊτ ΜακΜίλαν για την πρόοδό τους και τον εφετινό στόχο του οργανισμού.

Με τον Βίκτορ Ολαντίπο (μ.ο. 23,2π., 5,3ρ., 4,1ασ. & 2,3κλ.) να κάνει την καλύτερη χρονιά του, η Ιντιάνα πραγματοποιεί έναν εξαιρετικό 2ο γύρο στην κανονική περίοδο και διεκδικεί με αξιώσεις το πλεονέκτημα έδρας, γι’ αυτό ήθελε πάση θυσία να βάλει στο σακούλι της την 3η συνεχόμενη νίκη της. Ειδικότερα επί ενός αντιπάλου (Γκόλντεν Στέϊτ), που υπό κανονικές συνθήκες (αν δεν ήταν τραυματίες οι τέσσερις All-Stars των πρωταθλητών) θα θεωρούνταν χαμένο!

Μετά από μία σύντομη πεζή περιπλάνηση στους πανέμορφους και πεντακάθαρους πεζοδρόμους, όπου ζηλέψαμε – η αλήθεια είναι – το tour της πόλης με το τραμ (οι τεράστιες ουρές μας έκοψαν τον... βήχα), αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε τον λίγο ελεύθερο χρόνο και οδηγήσαμε μέχρι το ψηλότερο σημείο, όπου δεσπόζουν οι “Twin Peaks” (Δίδυμες Κορυφές) και η θέα, πραγματικά, «κόβει την ανάσα»!

Ο δρόμος περνάει μέσα τη φημισμένη συνοικία “Castro”, όπου μπήκαν οι βάσεις στην μάχη για τα δικαιώματα της LGBT (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι και τρανσέξουαλ) κοινότητας με τον ακτιβιστή, Χάρβεϊ Μιλκ, να γίνεται σύμβολο του αγώνα τους και την ιστορία να μεταφέρεται στους κινηματογράφους με πρωταγωνιστή τον Σον Πεν, που βραβεύτηκε με Όσκαρ. Διασχίζοντας τους χαρακτηριστικούς ανηφορικούς δρόμους προς τους «Δίδυμους Λόφους», δεν μπορείς παρά να «χαζέψεις» δεξιά κι αριστερά τα υπέροχα βικτοριανά σπίτια κι αυτόματα μεταφέρεσαι στον 18ο αιώνα.

Επόμενος σταθμός μας, η πιο τουριστική περιοχή της «Βόρειας παραλίας», λεγόμενη και ως “Fisherman’s wharf” (κρουαζιέρα του ψαρά), όπου η χαλαρωτική βόλτα δίπλα στην ακτή, με θέα δύο από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της πόλης, είναι κάτι περισσότερο από… must! Το “hot spot” είναι η πασίγνωστη αποβάθρα 39 (“Pier 39”), απ’ όπου μπορείς να θαυμάσει κανείς την “Golden Gate”, το νησί της φημισμένης ομοσπονδιακής φυλακής “Alkatraz” και να «απολαύσει» το σπάνιο θέαμα των θαλάσσιων λεόντων να μάχονται, για το ποιος θα βρει καλύτερη θέση για ηλιοθεραπεία.

Επειδή η ώρα περνούσε όμως και η κίνηση για την επιστροφή από τις δουλειές μεγάλωνε, ξαναμπήκαμε στο αυτοκίνητο με προορισμό την “Oracle Arena”. Το γήπεδο των «πολεμιστών» είναι ένα από τα πιο παλιά του ΝΒΑ και παρ’ ότι ανακαινίστηκε σχετικά πρόσφατα, διανύει την προτελευταία του χρονιά του. Η νέα έδρα τους, κατασκευάζεται από την ίδια εταιρία που ανέλαβε και την αντίστοιχη των Μπακς και τον Σεπτέμβριο του 2019, θα μετακομίσει από το Όουκλαντ στο γειτονικό Σαν Φρανσίσκο.

Μιλώντας για τα «ελάφια», όμως, που κατέφθασαν στην πόλη μετά από τη δεύτερη ήττα (98-105) σε μία εβδομάδα από τους Κλίπερς, ο Κέβιν Ντουράντ φρόντισε να εκτοξεύσει μία προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση και εκάστοτε παραλήπτη. «Πείτε τους ότι δεν χάνω με τίποτε το επόμενο ματς!», είπε στους ρεπόρτερ στα αποδυτήρια, ενώ ο Στιβ Κερ είχε προαναγγείλει λίγο νωρίτερα και την επιστροφή του Ντρέϊμοντ Γκριν.

O 52χρονος τεχνικός του Γκόλντεν Στέϊτ είπε κι άλλα ωραία στην διάρκεια της επικοινωνίας του με τα media και γενικά είναι μία προσωπικότητα που «μαγνητίζει» με τον τρόπο που μιλάει και μ’ αυτά που λέει. Προσωπικά, μου έκανε εντύπωση η ερώτηση σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης και τον ρόλο της διαπραγμάτευσης με τους παίκτες, όταν είναι τραυματίες.

Η περίπτωση του Σαν Αντόνιο με τον Καουάϊ Λέοναρντ είναι πολύ πρόσφατη και ο coach Κερ, απάντησε ωμά και ξερά, πλην όμως χαμογελαστά: «Για να υπάρξει διαπραγμάτευση πρέπει υπάρχουν δύο μέρη. Στην ομάδα υπάρχει μόνο μία αρχή κι αυτή είναι ο προπονητής, που θα ακούσει τον παίκτη, αλλά στο τέλος θα πάρει μόνος του την απόφασή για το τι θα συμβεί τελικά...».

Στην προθέρμανση, είδαμε στον αγωνιστικό χώρο τον θρυλικό Στιβ Νας (σύμβουλος του αγωνιστικού τμήματος) και τον παλαίμαχο All-Star και μέλος της 1ης Dream-Team, Κρις Μάλιν. Επιστρέφοντας για τα αποδυτήρια, ο Ζάζα Πατσούλια με αναγνώρισε και χτυπώντας με φιλικά στην πλάτη, περπάτησε για λίγο μαζί μου. «Ανυπομονώ να ξαναδώ τον Γιάννη και να θυμηθούμε τα παλιά! Να πείτε πολλούς χαιρετισμούς στον Ηλία Ζούρο που είναι εξαιρετικός προπονητής και ωραίος τύπος. Μετά από 17 χρόνια σε όλες τα τμήματα των Εθνικών ομάδων της Γεωργίας, μπορώ να πω ότι η διεθνής θητεία μου, αποτελεί πλέον παρελθόν!», σχολίασε ο 34χρονος διεθνής σέντερ.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, οι Ουόριορς χωρίς τους τέσσερις τραυματίες, θυμίζουν ομάδα της G-League! Όταν οι Πέϊσερς σοβαρεύτηκαν, ανέτρεψαν μία διαφορά 13 πόντων και με μπροστάρη τον Ολαντίπο (24π., 6ρ. & 6ασ.) και συμπαραστάτες τους Θαντέους Γιανγκ (17π. & 10ρ.) και Μπογκντάνοβιτς (17π., 3ρ., 2ας. & 2κλ.), κράτησαν τους γηπεδούχους στους 33 πόντους στο 2ο μέρος και νίκησαν με 92-81. Η Ιντιάνα στρογγυλοκάθισε στην 5η θέση της Ανατολής και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την 3η και την 4η θέση, που δίνουν πλεονέκτημα έδρας στα playofss.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!