Τα δύσκολα θέλουν ηγέτες!

Τα δύσκολα θέλουν ηγέτες!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Τα δύσκολα θέλουν ηγέτες!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τον Ολυμπιακό που παρότι είναι τώρα πλήρης φαίνεται οι ρόλοι να έχουν μπερδευτεί, ενώ οι χρόνοι και η κατανομή αρμοδιοτήτων να μοιάζουν με γρίφο.

Παίξε νόμιμα στο Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Sportingbet.gr σε ανταμείβει*, ακόμα κι αν χάσεις! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Να ξεκαθαρίσω κάτι από την αρχή γιατί εύκολα γίνονται οι παρανοήσεις. Ο Ολυμπιακός για να κλειδώσει σε μεγάλο ποσοστό την πρόκριση στην επόμενη φάση θα έπρεπε μέσα στην διαβολοεβδομάδα να κάνει μια νίκη.

Την πραγματοποίησε νικώντας την Μακάμπι. Μην ξεχνάμε ότι ακολουθούν 6 παιχνίδια στο ΣΕΦ (Με Φενέρ , Βαλένθια ,δυο συνεχόμενα με Μπάμπεργκ και Μπαρτσελόνα , Εφές και τέλος Ζαλγκίρις)

Σύμφωνα με τις δυνατότητες των ερυθρολεύκων και τις καταγεγραμμένες μέχρι σήμερα επιδόσεις τους η επικράτηση στα 6 εναπομείναντα εντός έδρας παιχνίδια θεωρείται πολύ πιθανή! Άρα δεν συντρέχει κανένας -προς το παρόν τουλάχιστον- λόγος για κρίσεις πανικού και υπερβολές.

Αναφέρω το «προς το παρόν» γιατί όπως πολύ σωστά υπογράμμισε στην συνδρομητική τηλεόραση ο Μίλαν Τόμιτς «όλα στα χαρτιά φαίνονται εύκολα» Επι του πρακτέου καλείσαι να αντιμετωπίσεις τις πραγματικές δυσκολίες και τις αντιξοότητες.

Ο προβληματισμός από τις δυο εκτός έδρας εμφανίσεις με Μπασκόνια και Χίμκι κρίνεται απόλυτα δικαιολογημένος , αλλά να μην ξεχνάμε ότι οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται μέσα στους στόχους τους, δεν έχουν εκτροχιαστεί.

Οπότε το μόνο που μένει –αν και δεν είναι το πιο απλό πράμα στο κόσμο- είναι να λύσουν τον γρίφο των δυο προβληματικών εκτός έδρας ηττών. Προβληματικών γιατί σημειώθηκαν με την ομάδα ουσιαστικά απούσα. Κάτι που ο Ολυμπιακός δεν μας είχε συνηθίσει.

Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν μέσα στην εβδομάδα την Μακάμπι στο ΣΕΦ καθαρά και με διαφορά. Τόσο εύκολα που έχουν την δυνατότητα κατά την διάρκεια της αναμέτρησης να ξεκουράσουν παίκτες.

Άλλο όμως το παιχνίδι της Μακάμπι και άλλο της Χίμκι. Διαφορετική επίσης η φυσιογνωμία, η φιλοσοφία αλλά και η ποιότητα των παικτών των δυο ομάδων. Τον Ολυμπιακό «η ομάδα του λαού» τον έπαιξε με βοήθειες στο ζωγραφιστό. Άλλο αν οι βοήθειες ήταν λίγο…στεναχωρημένες και αργοπορημένες και αν οι αδύναμες πλευρές αποδείχθηκαν υπερβολικά αδύναμες.

Η Χίμκι επέλεξε καθόλου τυχαία το ένας εναντίον ενός. Απέναντι στα αθλητικά κορμιά των αντιπάλων οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τοίχο και μάλιστα και στις δυο μεριές του γηπέδου. Τα δίμετρα γκαρντ και τα «ελαφριά» 4σάρια νίκησαν κατά κράτος τους ερυθρόλευκους σε άμυνα και επίθεση.

Ο Ολυμπιακός είναι ως γνωστόν μια ομάδα που στηρίζεται στο δυναμικό παιχνίδι. Το θέμα είναι να βρίσκει απαντήσεις όταν οι αντίπαλοι τους κόβουν τον βήχα. Σε κάθε άλλη περίπτωση η ομάδα γίνεται προβλέψιμη χάνει σε δημιουργία και αποτελεσματικότητα. Πέφτει πολύ κάτω από τα στάνταρ της. Τι πέφτει; Κατακρημνίζεται!

Και για να βρεθούν οι λύσεις θα πρέπει η ομάδα να αλλάξει κατά την διάρκεια του παιχνιδιού τις επιλογές της που σίγουρα υπάρχουν. Για να βρεθούν όμως οι σωστές επιλογές θα πρέπει να υπάρχει καθαρό μυαλό.

Καθαρό μυαλό να διαβάσει τις φάσεις , να επιβάλει την υπομονή, να ποντάρει στις αδυναμίες του αντιπάλου. Καθαρό μυαλό για να κάνεις φάουλ. Στην τρίτη περίοδο οι ερυθρόλευκοι έχαναν με 27 πόντους και έκαναν αν δεν με απατά η μνήμη μου , μόλις ένα φάουλ. Οι οργανωμένες επιθέσεις μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Με την Μπασκόνια και την Χίμκι οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν:

-Τις λύσεις από τον Σπανούλη. Τα καλάθια «μαχαιριές» στον αντίπαλο στις κρίσιμες στιγμές του παιχνιδιού. Ο αρχηγός δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματα του και συγχρόνως χρειάζεται περισσότερη βοήθεια από τους συμπαίκτες του. Βασική προϋπόθεση για να δημιουργήσει ο Σπανούλης η ομάδα να βρίσκεται σε κίνηση.

-Τις λύσεις από τον Μιλουτίνοβ του οποίου η απόδοση έχει πέσει μετά τον τραυματισμό του.

- Τις λύσεις από ένα κουρασμένο πνευματικά και σωματικά Πρίντεζη

-Τις λύσεις από το μακρινό σουτ παρόλο που οι προϋποθέσεις δημιουργήθηκαν. Μιλάμε για τεράστια πληγή.

-Τις λύσεις από τους Αμερικανούς αν εξαιρέσεις τον Μακ Λίν.

-Τις λύσεις από το πάθος και την βούληση των παικτών.

Παίκτης σημείο αναφοράς σ’ αυτά τα δυο παιχνίδια δεν υπάρχει. Μπορεί το σπορ να είναι ομαδικό αλλά πάντα ένας ή δυο καθαρίζουν την μπουγάδα! Αυτό προσωπικά με ανησυχεί περισσότερο απ’ όλα τ’ άλλα. Γιατί χωρίς μπροστάρη , μπροστάρηδες, χωρίς ηγέτες, χωρίς διψήφιο ή διψήφιους στο σκοράρισμα ιδιαίτερα στα παιχνίδια που το σύνολο δεν λειτουργεί καμία ομάδα δεν έφτασε ψηλά!

Με απουσίες ο Ολυμπιακός ένα ολόκληρο πρώτο γύρο δεν γνώρισε ταπεινωτική ήττα. Τώρα πλήρης φαίνεται οι ρόλοι να έχουν μπερδευτεί, οι χρόνοι και οι κατανομή αρμοδιοτήτων να μοιάζουν με γρίφο. Και όσο οι ρόλοι δεν γίνονται διακριτοί τόσο η πνευματική κούραση θα επιδεινώνεται, τα σώματα θα παραδίδονται και οι σκοτοδίνες θα πληθαίνουν.

Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που πρωταγωνιστεί και παρουσιάζει ξαφνικά προβλήματα στην συνοχή της, αλλά και στην προσωπικότητα της!

Αυτό και αν αγγίζει τα όρια του παραλογισμού!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!