Γιαννάκης: «Η πάσα είναι ο πιο σταθερός σύντροφος του ανθρώπου»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Γιαννάκης: «Η πάσα είναι ο πιο σταθερός σύντροφος του ανθρώπου»

bet365

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν ο επίτιμος καλεσμένος του Αετού Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αλεξάνδρειο Θεσσαλονίκης. Ο «Δράκος» φρόντισε και πάλι να εντυπωσιάσει με τον λόγο του και να εξηγήσει την πραγματική αξία του αθλητισμού.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Αετού και παλιός προπονητής της Εθνικής ομάδας του στίβου, Στέλιος Τσιφτσόγλου. «Ο Αετός συμπλήρωσε φέτος 91 χρόνια αδιάλειπτης κοινωνικής, πολιτιστικής, αθλητικής και κυρίως παιδαγωγικής προσφοράς. Το σωματείο λέγεται Μορφωτικό και ουσιαστικά προσπαθούνε να μορφώσουμε τους αθλητές και τις αθλήτριες. Ο Αετός διατηρεί τέσσερα τμήματα (σ. σ. στίβος, πινγκ πονγκ, τένις) αλλά θεωρώ ότι αυτό το μπάσκετ θα είναι η κορωνίδα του συλλόγου. Με τον Παναγιώτη Γιαννάκη γνωριστήκαμε, εγώ ως προπονητής της Εθνικής ομάδας στίβου και ο Παναγιώτης του μπάσκετ. Η προσπάθεια των προπονητών είναι να παρουσιάσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα την κατάλληλη στιγμή. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης εκτός από πολύ μεγάλος αθλητής, υπήρξε και υπάρχει ένας πολύ καλός προπονητής για τον οποίον μπορεί η Ελλάδα να είναι περήφανη. Η διαχρονική παρουσία του στο μπάσκετ ελάχιστοι μπορούν να την πλησιάσουν».

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Βέρντερ Βρ. – Γκλάντμπαχ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης συγκίνησε με τον λόγο του το κοινό: «Ο Αετός συμπληρώνει 90 χρόνια ιστορίας. Εγώ δεν έχω δει τον Αετό να παίζει μπάσκετ αλλά έχω δει τον Μπάτζιο, τον Τζομπανάκη και τον Καραμβέρη. Ήταν αντίπαλοί μου αλλά με βοήθησαν να γίνω καλύτερος. Ο Αετός πριν από 90 χρόνια βοήθησε την κοινωνία της Θεσσαλονίκης δίνοντας διέξοδο στα παιδιά. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι εδώ γιατί εκτός από μεγάλους παίκτες έβγαλε καλά παιδιά. Στα δύσκολα χρόνια της κοινωνίας ο Αετός ήταν παρών και τώρα κάνει μια προσπάθεια επιστροφής σε μια εξίσου δύσκολη εποχή για την ελληνική κοινωνία. Μπορούν να τα καταφέρουν γιατί έχουν ικανότητα και ταλέντο», είπε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε γενικά για το μπάσκετ.

« Όλοι έχουμε ένα ταλέντο το ζήτημα είναι να το ανακαλύψεις. Προσωπικά αγαπώ πολύ το μπάσκετ και θεωρώ ότι σου μαθαίνει πολλά. Να συνεργάζεσαι, να ελέγχεις τα συναισθήματά σου, να γίνεις καλύτερος αθλητής. Ναι μεν πρέπει όλα τα παιδιά να κάνουν στίβο γιατί πρέπει να μάθουν να τρέχουν και να πηδάνε. Πλέον το μπάσκετ και γενικά ο αθλητισμός έχει εξελιχθεί και πνευματικά θα πρέπει να είσαι έτοιμος για να πάρεις πληροφορίες. Αν δεν τις πάρεις δεν θα πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου. Όλοι εμείς εδώ, άσχετα αν κάποιος κέρδισε χρήματα ή όχι, ζήσαμε μια ευλογημένη ζωή. Κάναμε φίλους, μάθαμε τον χαρακτήρα μας, βγάλαμε τα αρνητικά του χαρακτήρα μας τα οποία προσπαθήσαμε να τα τιθασεύσουμε και μάθαμε ότι ο αντίπαλος δεν είναι εχθρός αλλά προπονητής μας. Είναι ευλογία να παραμένεις στον αθλητισμό γιατί ο καθένας μπορεί να δώσει κάτι. Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι του Αετού θα τα καταφέρουν».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είπε μάλιστα ότι η πάσα είναι ο καλύτερος σύντροφος του ανθρώπου. «Ο αθλητισμός είναι μεγάλο και ελκυστικό σχολείο. Καλή επιτυχία και σας εύχομαι στην επόμενη εκδήλωση να χρειαστείτε το κλειστό. Είδα στη φωτογραφία τον Ορέστη Αγγελίδη ο οποίος έδωσε την ψυχή του στο ελληνικό μπάσκετ. Κι επειδή είπα ότι ακόμη και σήμερα ο καθένας μπορεί να δώσει πράγματα στον αθλητισμό. Η πάσα είναι το μεγαλύτερο ταλέντο σε έναν άνθρωπο γιατί τον κρατάει συντροφιά από 7 χρονών έως 90. Αν παίζεις με ντρίμπλα και σουτ, πολύ νωρίς θα σταματήσεις».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα