Κόροιβος-Άρης 71-55

Κόροιβος-Άρης 71-55

bet365

Ο Κόροιβος θριάμβευσε επί του Άρη στην Αμαλιάδα καθώς επικράτησε με 71-55. Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι του αγώνα σε αντίθεση με τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι είχαν άθλια αγωνιστική εικόνα.

Ο Άρης άρχισε… αυτοκαταστροφικά το παιχνίδι σε αντίθεση με τον Κόροιβο Αμαλιάδας που είχε ενέργεια και εξυπνάδα στο παιχνίδι του. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την κάκιστη άμυνα του αντιπάλου, τις αργές επιστροφές και το τεράστιο πρόβλημα επικοινωνίας που είχε ο Άρης και μετά το αρχικό 9-4(4’) στο τέλος της πρώτης περιόδου προηγήθηκαν με 20-7. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη δεν είχε λογική στο παιχνίδι της και κυρίως πλάνο.

Η κατάσταση χειροτέρεψε για τους «κίτρινους» έπειτα από τρία αγωνιστικά λεπτά στη δεύτερη περίοδο καθώς ο Κόροιβος αξιοποίησε τρία από τα πολλά ελεύθερα (μακρινά) σουτ που του έδωσε η άμυνα του Άρη και ανέβασε τη διαφορά στα επίπεδα των 19 πόντων (30-11, 14’). Εκεί ο Παναγιώτης Γιαννάκης «καταπολέμησε» το έλλειμμα στην ενέργεια της περιφερειακής γραμμής χρησιμοποιώντας και τον Στέλιο Πουλιανίτη. Μέσα από την άμυνά του και με τον Μπένσον να αποδεικνύεται καταλυτικός, ο Άρης σταδιακά ροκάνισε τη διαφορά – είδε παράλληλα τον Κόροιβο να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων πολλά ελεύθερα σουτ – κι έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 37-31. Κύριο στατιστικό στοιχεία του πρώτου μέρους ήταν η απελπιστική αστοχία και των δύο ομάδων. Ο μεν Άρης είχε 10/29 σουτ με 0/7 τρίποντα και ο Κόροιβος 12/31 σουτ.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για τον Άρη και εξαιρετικό για τον Κόροιβο. Οι γηπεδούχοι τα είχαν όλα. Άμυνα, καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο και αποτελεσματικότητα στο μακρινό σουτ σε αντίθεση με τον Άρη που εξαφανίστηκε στο παρκέ. Ως εκ τούτου η διαφορά συνεχώς αυξανόταν φθάνοντας ακόμη και στα επίπεδα των 24 πόντων (63-39) στο τελευταίο λεπτό της περιόδου.

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς ο μεν Κόροιβος απλά έκανε διαχείριση της κατάστασης ενώ η Άρης διατήρησε την πολύ άσχημη αγωνιστική εικόνα του με συνέπεια να διατηρηθεί η διαφορά σε υψηλά επίπεδα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί είχε ενέργεια, πάλεψε για την κάθε κατοχή σε αντίθεση με τον Άρη που ήταν συνεχώς ένα βήμα πίσω, χωρίς μυαλό και λογική στο παιχνίδι του.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Μια ματιά στην στατιστική δίνει αυτόν τον τίτλο στους ΝτεΚόζι, Ρούντρι οι οποίοι είχαν ομολογουμένως πολύ καλή απόδοση, αλλά σε αυτήν την κατηγορία μπορεί να ενταχθεί και ο Κάρλσον ο οποίος πέτυχε και τους επτά πόντους του στο διάστημα κατά το οποίο ο Κόροιβος ξέφυγε στο σκορ στο 3ο δεκάλεπτο.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Μιλιντίγεβιτς και Σκουλίδας έδωσαν στον Κόροιβο αυτό που του έλειπε. Το μακρινό σουτ. Οι δυο τους είχαν 5/7 τρίποντα στο τέλος της 3ης περιόδου όπου ουσιαστικά είχαν όλα τελειώσει.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Για τον Άρη μπορούμε να σημειώσουμε αυτούς που… ακούμπησαν, δηλαδή τους Μπένσον, Τσαϊρέλη καθώς οι υπόλοιποι είχαν κάκιστη απόδοση.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η 3η περίοδος. Μετά την αντεπίθεση του Άρη και τη μείωση της διαφοράς (στο ημίχρονο) ο Κόροιβος απάντησε με επιμέρους σκορ 26-11 στο τρίτο δεκάλεπτο και φυσικά εκεί κλείδωσε τη νίκη.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Κόροιβος όχι μόνο δεν έχει να πετάξει τίποτε αλλά θα πρέπει να επαναλάβει παρόμοια εμφάνιση. Ο Άρης… τα πάντα καθώς η εμφάνισή του ήταν ντροπιαστική.

Τα δεκάλεπτα: 20-7, 37-31, 63-42, 71-55

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα