Παπαθεοδώρου: «Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί...»

Παπαθεοδώρου: «Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί...»

bet365

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στις αλλαγές ρόλων και θέσεων στον ΠΑΟΚ, εξηγώντας πως ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ του «Δικεφάλου».
«Ο Προμηθέας ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Εμείς φθάσαμε στο τέλος μιας εβδομάδας με πολλά απρόοπτα τα οποία μας έχουν αλλοιώσει την εικόνα που είχαμε δημιουργήσει στο διάστημα της προετοιμασίας με αποτέλεσμα σήμερα να είχαμε κακή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο. Μια ομάδα που δεν μπορούσε να επιτεθεί με συγκεκριμένο τρόπο και με μεγάλη πίεση στο μυαλό μας δίχως λόγο. Τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, περισσότερο με θέληση και διάθεση και λιγότερο με μπάσκετ. Τα καταφέραμε, γυρίσαμε αλλά όταν παίζεις με μια ομάδα με το ρόστερ του Προμηθέα δεν είναι εύκολο να γυρίσεις από το -20 και να κερδίσεις. Γνωρίζοντας τη δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα και τις δυνατότητές μας, αλλά και με εμπιστοσύνη σε όλους τους ανθρώπους, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και θα περιμένουμε τους σημαντικούς παίκτες που μας λείπουν. Και πιστεύω ότι θα ξαναμπούμε στον δρόμο που είχαμε μπει τον προηγούμενο μήνα» εξήγησε αρχικώς ο προπονητής του ΠΑΟΚ μετά την εντός έδρας ήττα από τον Προμηθέα.
Σε ερώτηση σχετική με το rotation της ομάδας, απάντησε: «Όταν είσαι αναγκασμένος στη διάρκεια μιας εβδομάδας να παίξεις χωρίς τους δύο δημιουργούς σου – σε ένα άθλημα που βασίζεται σε αυτό το κομμάτι – έχεις πρόβλημα. Δεν είχαμε περιθώριο αντίδρασης. Με τον χρόνο που είχε ο Κατσίβελης, τα 35 λεπτά, φαίνεται το πρόβλημα. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί αλλά οι ανάγκες μας υποχρέωσαν σε αλλαγές ρόλων και θέσεων. Θεωρώ ότι γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε αυτήν την εικόνα».
Σχετικά με το ότι οι Έλληνες παίκτες δεν βγήκαν μπροστά σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, είπε: «Ο Μαργαρίτης είχε πρόβλημα. Δεν θέλω να ξεχωρίσουμε Έλληνες και ξένους. Ο καθένας έχει τον ρόλο του και θεωρώ ότι κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Δεν γίνεται να αλλάξει εύκολα ο ρόλος με έναν διακόπτη. Το ζητούμενο για μας είναι να δημιουργήσουμε και πάλι την εικόνα που είχαμε. Η χρονιά δεν τελειώνει σε 1-2 παιχνίδια. Είμαστε στεναχωρημένοι γιατί είχαμε μπει σε έναν σωστό δρόμο και το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στο επίπεδο δουλειά μας. Και η εικόνα ασφαλώς. Προσωπικά πιστεύω στην ομάδα, θα μείνουμε ενωμένοι και θεωρώ ότι ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ μας».
Σε ερώτηση για την αντίδραση της ομάδας του στην τελευταία περίοδο και την επιστροφή από το -21, είπε: «Η ομάδα γύρισε το παιχνίδι με μια συγκεκριμένη πεντάδα η οποία έπαιξε 12-13 λεπτά συνεχόμενα και προηγήθηκε με 63-62, έχοντας βγάλει και αγωνιστικά λεπτά στον αγώνα του Κυπέλλου. Εκεί δεν είχαμε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε αυτήν την πεντάδα. Απέναντι σε μια ομάδα που έχει καλό ρόστερ. Το ζητούμενο ήταν να μην φθάναμε σε αυτήν την κατάσταση. Δεν εφησυχάζεις με έναν πόντο μπροστά».
Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ρωτήθηκε για τα χαμένα λέι απ. «Πράγματι η εικόνα μας δεν ήταν καλή. Το πρόβλημα ξεκινάει από την επίθεση όπου τα παιδιά κάνουν πράγματα διαφορετικά από αυτά που έκαναν. Δεν ήταν εύκολο να υπάρχει η κατάλληλη αντίδραση από κάθε παίκτη ξεχωριστά όταν υπάρχει πίεση. Είχαμε να διαχειριστούμε και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο που εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχει τόση πίεση».

Για τους πολλούς πόντους που δέχεται η ομάδα του στον αιφνιδιασμό, είπε: «Και στο παιχνίδι της Τετάρτης είχαμε πρόβλημα στο αμυντικό τρανζίσιον. Αν επιτεθείς και κάνεις μια σωστή απόφαση όλοι θα επιστρέψουν στις θέσεις τους. Εμείς δεν είχαμε καλές αποφάσεις».
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα