Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός 54-84

Γιώργος Κούβαρης
Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός 54-84

bet365

Ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δύναμης στο «Βενετόκλειο» λίγα 24ωρα πριν από το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αφού επικράτησε εύκολα του Κολοσσού Ρόδου με 84-54 εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά του κυπέλλου.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Μπορεί η δυναμικότητα του Κολοσσού να μην συγκρίνεται με αυτή της Εφές ή της Χίμκι ή της ΤΣΣΚΑ ή της Νταρουσάφακα όπως στα φιλικά που έδωσαν οι «πράσινοι» ωστόσο δεν παύει να ήταν do or die ματς!

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έκανε μια καλή προπόνηση εν όψει του μεγάλου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αφού επικράτησε του Κολοσσού με 30 πόντους διαφορά (84-54) και έδειξε σημάδια αγωνιστικής ανάκαμψης.

Σε αντίθεση με τα παιχνίδια της preseason, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ένα καλύτερο πρόσωπο, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρουσίασε επιθετική πολυφωνία, αφού πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Μάλιστα ο Καταλανός τεχνικός είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει τον εξαιρετικό -και πάλι- Νικ Καλάθη (13π., 7ριμπ., 6ασ.) στο δεύτερο ημίχρονο, αφού αγωνίστηκε, μόλις, έξι λεπτά!

Ο Ίαν Βουγιούκας πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση με 14 πόντους και 5/6 δίποντα, ενώ ιδιαίτερα ανεβασμένος παρουσιάστηκε ο Ματ Λοτζέσκι με 14 πόντους και 4/7 σουτ εντός παιδιάς. Αντίθετα άστοχος ήταν ο Σίνγκλετον με 0/7 τρίποντα, ενώ ο Κέι Σι Ρίβερς άργησε να... βρει το χέρι του (11π., 3/8τρ.)

Φυσικά το «πράσινο» πρόσημο ήταν υπέρ του δέοντος θετικό, αφού ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε βελτιωμένος σε δύο τομείς που έδειχνε να «πονάει». Τα ριμπάουντ όπου πήρε τα... διπλάσια από τον Κολοσσό (50 έναντι 25) όπως επίσης και οι βολές με 10/15.

Αν συνυπολογίσει κανείς και την άσχημη βραδιά των γηπεδούχων, η διαφορά πήρε τεράστιες διαστάσεις στο δεύτερο ημίχρονο αφού έφτασε και τους 34 πόντους (69-35) λίγο πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου. Θετικός και ο Ζακ Όγκουστ, ο οποίος πήγε σε όλα τα ριμπάουντ και δεν άφησε καμία μπάλα να μην είναι διεκδικήσιμη,

Ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να μπει σε περιπέτειες μετά το τζάμπολ στο «Βενετόκλειο» και έσπευσε να «χτίσει» μια διαφορά στο σκορ από πολύ νωρίς. Το 28-16 του δεκαλέπτου «μιλάει» από μόνο του, με τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να βγάζουν ενέργεια, να προσπαθούν να πιέσουν στη μπάλα και να «τελειώσουν» τις φάσεις με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Αρχικά ο... αρχηγός Ίαν Βουγιούκας ήταν εκείνος που «καθάρισε» για λογαριασμό της ομάδας του παίρνοντας πολλές επιθέσεις στο post, ενώ τον... διαδέχθηκαν τα τρίποντα των Καλάθη και Ντένμον, οι οποίοι αποτελούσαν την μεγάλη απειλή για το καλάθι του Κολοσσό. Ο διεθνής point guard ήταν εκείνος που έκανε τα... πάντα στο παρκέ στο πρώτο μισό του αγώνα έχοντας 13 πόντους με 0/2 βολές, 2/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Ο Βουγιούκας είχε 12 πόντους με 4/5 δίποντα και 4/4 βολές σε αυτό το διάστημα, ενώ ο σταθερός Ντένμον συμπλήρωνε άλλους 10 πόντους με 2/3 τρίποντα. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δυνάμωσε πολύ στην άμυνα κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου, η διαφορά ξεπέρασε και τους 20 πόντους (27-49) με τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο Πασκουάλ είχε χρησιμοποιήσει 10 παίκτες στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε εννέα ριμπάουντ περισσότερα (23-14) και 6/16 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 16-28, 27-49, 40-69, 54-84

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα