Καμπερίδης: «Αξίζει στην ΑΕΚ και τον κόσμο το βήμα παραπάνω»!

Κάτια Πετροπούλου
Καμπερίδης: «Αξίζει στην ΑΕΚ και τον κόσμο το βήμα παραπάνω»!

bet365

Ο Μιχάλης Καμπερίδης μιλάει στο gazzetta.gr για την επιστροφή του στην ΑΕΚ, για το ελκυστικό μπάσκετ που μπορεί να παίξει η ομάδα φέτος, τονίζει πως είναι πανέτοιμος να βοηθήσει κι εκφράζει την αγάπη του για το Ρέθυμνο.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Αρης – ΠΑΟΚ με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)

Μετά από δυόμιση χρόνια που πέρασε δανεικός σε Πένιας Χουέσκα και Ρέθυμνο, ο Μιχάλης Καμπερίδης επιστρέφει στην ΑΕΚ και είναι έτοιμος για όλα!

Έτοιμος να αρπάξει κάθε ευκαιρία που θα του δώσει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και να φωνάξει πως «ο Καμπερίδης είναι εδώ», μετά και τον σοβαρό τραυματισμό του, όπως υποστήριξε και ο ίδιος, μιλώντας στο gazzetta.gr.

Ο 23χρονος φόργουορντ, στα χρόνια που μεσολάβησαν από την απόκτησή του από την «Βασίλισσα» (2014), άδραξε την ευκαιρία να δουλέψει με τον εαυτό του, σωματικά και πνευματικά, και γύρισε δριμύτερος στα κιτρινόμαυρα. Η αλλαγή, άλλωστε, στο κορμί του είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά στην ΑΕΚ. Ήταν δύο περίεργα και γεμάτα χρόνια αυτά που πέρασαν, με αρκετές χαρές, αλλά και με ατυχίες», λέει αρχικά και διευκρινίζει: «Την πρώτη χρονιά που ήμουν στο Ρέθυμνο έδωσα βάση στην βελτίωσή μου ως αθλητή και άνθρωπο, μετά και τη ρήξη πρόσθιου χιαστού που έπαθα. Πέρυσι, προσπάθησα να βρω περισσότερο τα πατήματά μου. Ήταν και λίγο περίεργη χρονιά. Αλλάξαμε προπονητές και αρκετούς παίκτες. Βοήθησα κι εγώ όσο μπόρεσα. Ήμουν κι ένιωθα καλά και κάναμε πολύ καλή χρονιά με το Ρέθυμνο».

Όσο για το παρόν; Νιώθει πιο έτοιμος από ποτέ! «Τώρα είναι η δεύτερη χρονιά μου μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχα και θεωρώ πως είμαι έτοιμος να βοηθήσω όσο μπορώ κι εγώ περισσότερο. Είμαι και νιώθω πανέτοιμος! Δεν υπάρχει άγχος. Όλα τα παιδιά έχουμε δέσει αρκετά θεωρώ. Ξεκινάμε πλέον τις υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σιγά σιγά ελπίζω να μου δοθούν κι εμένα ευκαιρίες, να δείξω πράγματα και να πω ότι “ο Καμπερίδης είναι εδώ”. Ξέρει και ο προπονητής τι μπορεί να έχει από εμένα και ξέρω κι εγώ τι μπορώ να προσφέρω. Είμαι πανέτοιμος, αισιόδοξος και χαρούμενος και για όσο βρεθώ μέσα στον αγωνιστικό χώρο, θα βοηθήσω την ομάδα να καταφέρει όσους στόχους έχει, σε κάθε ματς. Υγεία να έχουμε και θεωρώ πως θα είναι πολύ καλή χρονιά φέτος. Έχω πολύ καλό προαίσθημα!».

Οι «κιτρινόμαυροι» άφησαν υποσχέσεις με τις εμφανίσεις στα φιλικά τους ματς, αλλά προβλημάτισαν κιόλας με τα κενά διαστήματα. Ο 23χρονος φόργουορντ τονίζει πως αν η ομάδα βελτιώσει την άμυνα, δεν έχει να φοβάται τίποτα. «Έχουμε φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας. Κυρίως στην άμυνα. Να παίξουμε καλύτερη άμυνα, για να κρατήσουμε τις άλλες ομάδες σε χαμηλότερο σκορ. Στα φιλικά δείξαμε πως έχουμε πολύ ταλέντο στην επίθεση, αλλά έχουμε διαστήματα που χανόμαστε και δεν είμαστε συγκεντρωμένοι 100%. Μπορούμε φέτος να παίξουμε καλύτερα και πρέπει να είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο κομμάτι αυτό».

Η... μοίρα τα έφερε έτσι που ο Καμπερίδης θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του στο ΟΑΚΑ, για τα προημιτελικά Κυπέλλου (04/10, 17:00). Το συναίσθημα περίεργο και η νοσταλγία εμφανής. «Είμαι πολύ δεμένος με το Ρέθυμνο. Πέρασα δύο καταπληκτικές χρονιές! Με αγκάλιασαν πραγματικά. Ήμασταν όλοι μια οικογένεια εκεί. Από την πρώτη στιγμή που πήγα, μέχρι την τελευταία που έφυγα. Έχω ζήσει εκπληκτικές στιγμές. Θα ήταν διαφορετικά αν ο αγώνας γινόταν στο Ρέθυμνο. Τους εύχομαι τα καλύτερα, γιατί είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα και είναι οικογένεια, και τέτοια οικογένεια δεν χαλάει ποτέ. Είναι πραγματικά μέσα στην καρδιά μου».

Η ΑΕΚ πήρε μία... γεύση από τους Κρητικούς στο τουρνουά της Κύπρου, που συμμετείχε, και ο πρώην παίκτης του Φιλαθλητικού, σχολιάζει την φετινή ομάδα: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχει καλό τρανζίσιον, πολύ ταλέντο στην επίθεση. Σουτάρουν όλοι από το "1" μέχρι το "5". Σίγουρα είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις, πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος. Είμαι αισιόδοξος, όμως. Από εμάς εξαρτάται που μπορούμε να φτάσουμε και τι να καταφέρουμε σε κάθε ματς».

Με τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν φέτος, η «Βασίλισσα» δείχνει πιο... αποφασισμένη από ποτέ για το βήμα παραπάνω και μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει ο Μάκης Αγγελόπουλος κατά τον ίδιο: «Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία δύο χρόνια η ΑΕΚ κοντράρει και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Έχει χάσει αρκετά ματς στον πόντο, με παρατάσεις. Ειδικά η περσινή σεζόν ήταν αρκετά καλή για την ομάδα. Ουσιαστικά “έκλεψε” ένα ματς από τον Παναθηναϊκό. Έχει κάνει καλές μεταγραφές και φέτος και ο κ. Αγγελόπουλος δείχνει ότι κάθε χρόνο προσπαθεί και κάνει το βήμα παραπάνω. Ελπίζω να κάνουμε κι εμείς αυτό το βήμα φέτος, ειδικά στην Ευρώπη, γιατί αξίζει και στην ομάδα, αλλά και στον κόσμο της».

Όσο για την... επένδυση που έχει γίνει από τους «κιτρινόμαυρους» στις νεαρές ηλικίες, ο Καμπερίδης γνωρίζει από πρώτο... χέρι πόσο σημαντικό κομμάτι είναι αυτό, καθώς έχει έναν αδερφό, τον Γιώργο, που πρωταγωνίστησε στο Eurobasket U18 και πλέον είναι στον Πανιώνιο. «Η ομάδα έχει κάνει καλές προσθήκες και στις νεαρές ηλικίες. Και ο Μωραΐτης και ο Ρογκαβόπουλος είναι παιδιά ταλαντούχα. Η αλήθεια είναι ότι όσο ταλέντο και να έχεις, αν δεν δουλεύεις, δεν εξελίσσεσαι. Το πιο σημαντικό αυτή την στιγμή, και για τον αδερφό μου, είναι να έχει έναν άνθρωπο δίπλα του και να τον στηρίζει συνέχεια. Σίγουρα είναι και το κομμάτι της δουλειάς, αλλά χρειάζεται κι ένας άνθρωπος να σε καθοδηγήσει και να σε συμβουλεύει. Να σε κάνει και καλύτερο παίκτη και άνθρωπο. Όσο μπορώ κι εγώ βοηθάω τον αδερφό μου. Σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ σημαντικό ποιος θα είναι αυτός που θα σταθεί δίπλα σου και τι συμβουλές θα πάρεις, για να εξελιχθείς».

Το ελκυστικό μπάσκετ που μπορεί να παίξει η ΑΕΚ φέτος, σε συνδυασμό με τα καλά αποτελέσματα, θα είναι αυτό που θα φέρει τον κόσμο στο γήπεδο. «Θεωρώ πως ο κόσμος θα δώσει το μήνυμα του σε εμάς από την αρχή. Θα είναι δίπλα στην ομάδα. Αλλά πρέπει να δώσουμε κι εμείς το μήνυμα μας. Φέτος θα είναι μια πολύ καλή χρονιά, υγεία να έχουμε, και πιστεύω θα κρατήσουμε τον κόσμο πλάι μας. Να γεμίσει το γήπεδο. Η ομάδα φέτος, έτσι όπως είναι φτιαγμένη, μπορεί να παίξει πολύ καλό μπάσκετ, κι εκτός από τα αποτελέσματα που θέλει να πετύχει, θα προσφέρει και πολύ θέαμα. Αυτό θα είναι ένα συν και για τον κόσμο και σαν ομάδα μπορούμε να το υποστηρίξουμε φέτος. Ελπίζω να πάνε όλα καλά».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα