Το στοίχημα του Πέτγουεϊ

Το στοίχημα του Πέτγουεϊ

Το στοίχημα του Πέτγουεϊ

bet365

Ο ταλαιπωρημένος αχίλλειος τένοντας και οι ενοχλήσεις στον ώμο είναι το… τίμημα της πολυετούς παρουσίας του στο επαγγελματικό επίπεδο. Γι’ αυτόν τον λόγο, αρκετούς μήνες τώρα, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ δίνει μάχη με τον εαυτό του κι όπως εξήγησε στο gazzetta.gr, είναι σίγουρος ότι θα βγει νικητής.

Για αδρεναλίνη χωρίς όρια, παίξε νόμιμα live στοίχημα. (21+)!

Ο Αμερικανός έχασε συντριπτικό μέρος της προετοιμασίας του Άρη, δεν αγωνίστηκε στα περισσότερα φιλικά παιχνίδια, ενώ είναι ευρέως γνωστό ότι η συνεργασία του με τους «κίτρινους» κρέμεται από μια κλωστή. Διότι, όταν επιτεύχθηκε η συμφωνία ο μεν Άρης δεν γνώριζε τη σοβαρότητα των προβλημάτων τραυματισμού, ο δε Πέτγουεϊ δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτά θα έκαναν τόσο έντονη την παρουσία τους.

Έπειτα από ένα διάστημα κατά το οποίο έκανε θεραπείες, τις τελευταίες ημέρες νιώθει καλύτερα. «Αγωνιστικά, πίεσα αρκετά τον εαυτό μου και νομίζω ότι είμαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση δίχως να σημαίνει ότι είμαι στο επίπεδο που ήθελα. Νομίζω ότι πρέπει να δουλέψω πνευματικά, να νιώσω πιο σίγουρος για τον εαυτό μου, να αποκτήσω αυτοπεποίθηση», είπε ο ίδιος στο gazzetta.gr.

Κάποια στιγμή εξάλλου, στο μυαλό του είχε ωριμάσει και η ιδέα της απόσυρσής του από την ενεργό δράση. «Γενικά πέρασα δύο δύσκολα χρόνια. Στη Σάσαρι δεν είχα καλή συνεργασία με τους προπονητές, είχαμε διαφορετική φιλοσοφία σχετικά με τον αγωνιστικό ρόλο μου. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στην Τουρκία. Το καλοκαίρι μίλησα με τον ατζέντη μου, μου ανέφερε την προοπτική της Ελλάδας και του Άρη και χωρίς δεύτερη σκέψη του απάντησα θετικά διότι εκτίμησα ότι ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για μένα».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης φαινόταν ότι ένιωθε άβολα. Υπό την έννοια ότι, γνωρίζει το επίπεδο των απαιτήσεων, θέλει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες αλλά έχει να αντιμετωπίσει τον ίδιο του τον εαυτό. «Δυστυχώς οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα. Κάθε τραυματισμός φρενάρει την ταχύτητα ενός αθλητή, σε κάποιες περιπτώσεις έρχεται σε… πολύ ακατάλληλη στιγμή. Επειδή ξέρω τον εαυτό μου, θα είμαι έτοιμος», είπε.

Η πρεμιέρα των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων για τον Άρη είναι το ντέρμπι του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ. Ελάχιστοι πιστεύουν ότι ο Πέτγουεϊ θα είναι στη 12αδα. Ο ίδιος κατέθεσε διαφορετική άποψη. «Λατρεύω αυτά τα παιχνίδια, για μένα είναι η ιδανική αρχή σε μια δύσκολη σεζόν. Θα είμαι έτοιμος να παίξω. Πράγματι έχω χάσει σημαντικό μέρος της προετοιμασίας, δεν αγωνίστηκα σε αρκετά φιλικά παιχνίδια αλλά πάντα μπορείς να παίξεις άμυνα. Αυτό δεν αλλάζει. Κι αυτό το στοιχείο είναι το δικό μου σήμα κατατεθέν. Μπορώ να αλλάξω τις ισορροπίες ενός παιχνιδιού με την ενέργεια που βγάζω στην άμυνα. Η επίθεση είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι του παιχνιδιού. Η άμυνα έχει να κάνει με τον χαρακτήρα ενός αθλητή», είπε.

Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στον φετινό Άρη, στην αγωνιστική κατάσταση που διαμορφώθηκε και ο Πέτγουεϊ εξήγησε γιατί του αρέσει η ομάδα. «Νομίζω ότι έχουμε πολύ αθλητική ομάδα, παίκτες δηλαδή οι οποίοι μπορούν να τρέξουν γρήγορα στο παρκέ. Το στοιχείο που έδειξε η ομάδα στα φιλικά παιχνίδια είναι η ικανότητά της στο πρέσινγκ και στο transition game. Έχουμε πολλούς καλούς και έξυπνους αθλητές όπως για παράδειγμα ο Βασιλόπουλος, ο Ουίβερ ενώ από τους νεαρούς παίκτες είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που… τρέχει στο παρκέ ο Μοράντ».

Ο Ντεμέτρις Μοράντ είναι ο… αγαπημένος του Πέτγουεϊ διότι στον 25χρονο σέντερ βλέπει πολλά στοιχεία του εαυτού του. «Στο πρόσωπο του Μοράντ βλέπω τον εαυτό μου όταν πήγα στον Ηλυσιακό. Είναι νεαρός, προσπαθεί να μάθει το ευρωπαϊκό στιλ παιχνιδιού και του μιλάω καθημερινά για να αφομοιώσει κάποια πράγματα. Αναφέρομαι στο πως θα πρέπει να χρησιμοποιεί το κορμί του, να προστατεύεται από τους διαιτητές, να αποφύγει καταστάσεις που βίωσα εγώ στα πρώτα μου χρόνια. Η ελληνική λίγκα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Όλοι στέκονται στο άλμα του, αλλά εγώ σας λέω ότι είναι από τους πιο γρήγορους ψηλούς που έχω δει. Εκτιμώ πολύ και τον Χρηστίδη. Είναι παίκτης με υψηλό επιθετικό IQ, νομίζω ότι φέτος θα βοηθήσει πολύ την ομάδα».

Το μέλλον θα δείξει κατά πόσο ο Πέτγουεϊ θα καταφέρει να κερδίσει τα προβλήματα τραυματισμού. Σίγουρα θα χρειαστεί να νικήσει τον πόνο, ίσως και τους κανόνες της λογικής.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα