Μπεσίκτας - Ολυμπιακός 70-65 (pics)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Μπεσίκτας - Ολυμπιακός 70-65 (pics)
Ο Ολυμπιακός έκανε μαζεμένα λάθη στα τελευταία 70'' του αγώνα με την Μπεσίκτας από την οποία ηττήθηκε με 70-65. Καλό... μάθημα ενόψει των επισήμων υποχρεώσεων.

Τα φιλικά είναι χρήσιμα για τους προπονητές και σίγουρα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα έχει πολλά να πει στους παίκτες του μετά την ήττα από τη Μπεσίκτας με 70-65. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλή γενικά εικόνα για την εποχή, αλλά στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης έχασαν δύο αμυντικά ριμπάουντ, έκαναν 3 λάθη και ήρθε η ήττα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε προβληματισμένα την επίθεσή του και έτσι η Μπεσίκτας προηγήθηκε νωρίς με 9-2 (5'). Στη συνέχεια η είσοδος του Γιώργου Πρίντεζη πρόσφερε λύσεις, μπήκαν και δύο τρίποντα (Μάντζαρης, Τόμπσον) κι έτσι άλλαξε η εικόνα του σκορ (17-19, 13'). Η άμυνα των «ερυθρόλευκων» ήταν αρκετά καλή στο μεγαλύτερο διάστημα του ημιχρόνου.

Η απουσία του Γιάνις Στρέλνιεκς έδωσε χρόνο συμμετοχής πολύ νωρίς στο ματς ακόμη και στον Νίκο Αρσενόπουλο, ωστόσο το επίπεδο της άμυνας παρέμενε υψηλό στοιχείο το οποίο κάλυπτε την αστοχία στην άλλη πλευρά του γηπέδου (32-31, 20').

Το τρίτο δεκάλεπτο μπορεί να ξεκίνησε με κάποια κενά στην άμυνα και τον Αουγκούστο Λίμα να βρίσκει εύκολα καλάθια, αλλά στην επίθεση το αμερικανικό «πυροβολικό» πήρε... φωτιά. Μπράιαν Ρόμπερτς και Χόλις Τόμπσον με 3/3 τρίποντα και 3/3 βολές έβαλαν τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος (38-45, 25'). Στη συνέχεια οι συνεργασίες βγήκαν, αλλά τα σουτ ήταν άστοχα με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να μειώσουν σε 48-47 στο τέλος της περιόδου.

Κάποιες κακές επιλογές από τα χέρια των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου, έδωσαν εύκολα καλάθια στη Μπεσίκτας και ο Ερκάν Βεϊσέλογλου έκανε το 58-52 (34'). Σε εκείνο το σημείο ο Ιωάννης Παπαπέτρου σκόραρε πέντε σερί πόντους, βελτίωσε την ψυχολογία των συμπαικτών του οι οποίο πήραν φόρα και προσπέρασαν στο σκορ χάρη σε 10 αναπάντητους πόντους (58-62, 37').

Το τρίποντο του Δημήτρη Αγραβάνη έκανε το 61-65, αλλά στο τελευταίο λεπτό οι Πειραιώτες έκαναν όλα τα λάθη μαζεμένα, έχασαν αμυντικά ριμπάουντ και οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 70-67. Στα 22'' που απέμεναν δεν κατάφεραν εκ νέου να εκδηλώσουν επίθεση και με κλέψιμο και lay up ο Ντι Τζέι Στρόμπερι χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Ο Μπράιν Ρόμπερτς τελείωσε με 14 πόντους και 4 ασίστ ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 32-31, 48-47, 70-65

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα