Όταν ο Χρηστίδης είδε ένα… βουνό! (vid)

Όταν ο Χρηστίδης είδε ένα… βουνό! (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Όταν ο Χρηστίδης είδε ένα… βουνό! (vid)

bet365

Ο Βασίλης Χρηστίδης του Αρη τα... είδε όλα στο τουρνουά της Προύσας και μέσω του gazzetta.gr εξήγησε ότι για πρώτη φορά στη ζωή του αντιμετώπισε άνθρωπο με ύψος 2.20 μέτρων.

Bwin Sports App – Εύχρηστη εφαρμογή για iphone και Android κινητά. (21+)!

Το περιστατικό έλαβε χώρα στον φιλικό αγώνα του Άρη με τη Σακάριασπορ. Ο Χρηστίδης είχε την ευθύνη του περιορισμού του Γάλλου γίγαντα των 2.20μ. Μουσταφά Φαλ του οποίου το παρουσιαστεί, ομολογουμένως, τρομάζει. Κάποια στιγμή, μετά από pick n’ roll κίνηση, ο Φαλ κάρφωσε επιβλητικά, ο νεαρός άσος του Άρη με τα χέρια του κάλυψε το κεφάλι του και το πρόσωπό του για να αποφύγει τα πελώρια χέρια του αντιπάλου του και ο Παναγιώτης Γιαννάκης ωρυόταν στον πάγκο καθώς δεν μπορούσε να δεχθεί τη φοβισμένη αντίδραση του παίκτη του.

Λίγο μετά, ο προπονητής του Άρη είχε πει… «την μπάλα δεν πρέπει να τη φοβάσαι, αλλά να την αγαπάς». Στην πραγματικότητα, αυτός που ερμήνευσε καλύτερα την εικόνα ήταν ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ο οποίος μίλησε για το ταλέντο των νεαρών παικτών του Άρη και δη του Βασίλη Χρηστίδη αλλά και για την έλλειψη εικόνων, παραστάσεων.

Το gazzetta.gr ρώτησε τον Βασίλη Χρηστίδη για τη συγκεκριμένη φάση. «Η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά στη ζωή μου, όχι απλά μάρκαρα, αλλά είδα άνθρωπο με ύψος 2.20. Ένιωσα να σαν είδα ένα βουνό μπροστά μου. Σηκώθηκε και κάρφωσε και για μένα η όλη φάση ήταν περίεργη», είπε.

 

Εδώ βρίσκεται η αλήθεια για τους «πιτσιρικάδες» του φετινού ρόστερ του Άρη. Η παρουσία στην αποστολή, η συμμετοχή στην προθέρμανση πριν από έναν αγώνα ή ακόμη, μία θέση στην άκρη του πάγκου προσφέρουν πολύ περιορισμένο αριθμό εικόνων. Δεν βοηθούν για να αποκτήσει (ένας αθλητής) εμπειρία, παραστάσεις, να φθάσει στο σημείο να υπερνικήσει τους φόβους του. Ο Βασίλης Χρηστίδης ήταν μεν στη 12αδα του Άρη την περσινή χρονιά, αλλά ουσιαστικό ρόλο δεν είχε. Αν η φετινή σεζόν θα είναι διαφορετική, θα φανεί στην πορεία της. «Εγώ πρέπει να είμαι πάντα έτοιμος για να βοηθάω την ομάδα. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει Άρης, ότι είναι βαριά η φανέλα που φοράμε και πρέπει να προσφέρουμε το 100% των δυνατοτήτων μας.

Χρονιά με τη χρονιά ή μάλλον μέρα με τη μέρα οι απαιτήσεις θα μεγαλώνουν. Με πολύ δουλειά ελπίζω να καταφέρω να πετύχω αυτά που θέλει η ομάδα», είπε ο ίδιος. Στο τουρνουά στην Προύσα ο Χρηστίδης χρησιμοποιήθηκε συνολικά 32 αγωνιστικά λεπτά. Πέρυσι στο Πρωτάθλημα της Basketleague ήταν στο παρκέ για περίπου 84 λεπτά! Γι’ αυτόν τον λόγο προέχει πρώτα η εξοικείωση του κάθε νεαρού με τον ρόλο του.

Αυτό ζητάει και ο Παναγιώτης Γιαννάκης. «Θέλει από τον καθένα να δίνει το 110% των δυνάμεών του γιατί μόνο έτσι θα γίνει καλύτερος στο γήπεδο», σημείωσε ο Χρηστίδης για τον προπονητή του. Η χρονιά για τον Άρη θα αρχίσει την ερχόμενη Τετάρτη με το παραδοσιακό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στο Nick Galis Hall, σε νοκ άουτ αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας. «Κάθε παίκτης θέλει να παίζει αυτά τα παιχνίδια. Μπορεί να είναι νωρίς, οι ομάδες να είναι σε στάδιο προετοιμασίας αλλά σ’ αυτά τα παιχνίδια δεν σκέφτεσαι τίποτε, απλά μπαίνεις μέσα για να κερδίσεις», σχολίασε ο νεαρός σέντερ. Βέβαια το ζητούμενο για τον Άρη είναι να κάνει απερίσπαστος τη δουλειά του εντός των τεσσάρων γραμμών, να μην επηρεαστεί δηλαδή η ομάδα από τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα. «Η δική μας δουλειά είναι μέσα στο γήπεδο. Να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα. Το τι γίνεται έξω από το γήπεδο – για μας – έρχεται σε δεύτερη μοίρα», απάντησε ο Χρηστίδης.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα