Φοβάται για... εξαφάνιση της εθνικής η ισπανική ομοσπονδία!

Φοβάται για... εξαφάνιση της εθνικής η ισπανική ομοσπονδία!

Gazzetta team
Φοβάται για... εξαφάνιση της εθνικής η ισπανική ομοσπονδία!

bet365

Η ισπανική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης (FEB) ανακοίνωσε τις ανησυχίες της σχετικά με την κόντρα FIBA - Euroleague κι εξέφρασε το φόβο της για το γεγονός πως η «φούρια ρόχα» μπορεί να... χαθεί.

Σοβαρές ανησυχίες υπάρχουν στην ισπανική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης για την εθνική ομάδα και το γεγονός πως η «φούρια ρόχα» μπορεί να χαθεί από τον χάρτη.

Όπως υποστηρίζει η FEB σε ανακοίνωση που εξέδωσε, είναι έντονη η αγωνία πως η Ισπανία μπορεί να κάνει ξανά την εμφάνισή της στο επόμενο Eurobasket, δηλαδή το 2021, και να απέχει από τις διεθνείς διοργανώσεις. Και αυτό εξαιτίας της κόντρας FIBA - Euroleague.

Μετά από συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι από το κορυφαίο συμβούλιο αθλημάτων Ισπανίας (CSD), το ισπανικό πρωτάθλημα (ACB) και την ομοσπονδία (FEB), η τελευταία υποστήριξε:

«Η ισπανική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης υπογραμμίζει την ανησυχία της για την εγγύτητα των επόμενων διεθνών δεσμεύσεων της εθνικής ομάδας και την έλλειψη εναλλακτικών, εκ μέρους του ισπανικού μπάσκετ.

Το χρονοδιάγραμμα της Euroleague είναι μια σοβαρή προκατάληψη για την κλήση των παικτών κατά την διάρκεια των "παραθύρων" που θεσπίστηκαν από την FIBA για τον Νοέμβριο, το οποίο θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την συμμετοχή της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στην Κίνα, και ως αποτέλεσμα αυτής, την απουσία της στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2020.

Η ομοσπονδία ελπίζει ότι η Euroleague και οι ισπανικές ομάδες που συμμετέχουν σε αυτή, θα αναλάβουν να φτάσουν σε μία δέσμευση, ικανή να τερματίσουν αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η ομοσπονδία θα περιμένει για την απάντηση της Euroleague (απάντησε την Τρίτη 26/09) στην τελευταία πρόταση της FIBA και ελπίζει να μην χρειαστούν άλλα ντιμπέιτ στο οργανωτικό μοντέλο, μέχρι να απαντήσει στις πιο πιεστικές ερωτήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, οι ηγέτες της χώρας της ομοσπονδίας έλαβαν την οργανωτική πρόταση της ACB που εγκρίθηκε χθες χωρίς τις προηγούμενες γνώσεις τους και δεσμεύθηκαν να την μελετήσουν, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας προοπτικής που ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των ισπανικών ομάδων και παρέχει μακροπρόθεσμη σταθερότητα και νομική ασφάλεια.

Τέλος, η FEB υπογραμμίζει την σημασία του σεβασμού συμφωνιών που εγκρίθηκαν τον προηγούμενο Ιούλιο για την σεζόν 2017-18 από την Γενική Συνέλευση της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ, της οποίας είναι μέλος η ACB».

Υπενθυμίζεται ότι ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα συνυπέγραψε μαζί με άλλες πέντε ομοσπονδίες - ανάμεσά τους και η ελληνική - κοινή δήλωση, στην οποία τονίζεται πως η ομοσπονδία θα πάρει όλα τα μέτρα για να συμμετέχουν οι παίκτες της Euroleague στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

 

Τελευταία Νέα