«Επειδή είναι αθλητές, είναι και χαζοί για να μιλήσουν δημοσίως»;

«Επειδή είναι αθλητές, είναι και χαζοί για να μιλήσουν δημοσίως»;

Τους παίκτες του ΝΒΑ υπερασπίστηκε ο προπονητής των Πίστονς, Σταν Βαν Γκάντι, μετά την κόντρα τους με τον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως «η δημοκρατία είναι σκληρή».

«Επειδή είναι αθλητές, είναι και χαζοί για να μιλήσουν δημοσίως»;

Οι ομάδες του ΝΒΑ πραγματοποίησαν την media day τους και φυσικά έγινε αρκετός λόγος για την κόντρα με τον Ντόναλτ Τραμπ.

Σε σχετική ερώτηση, ο Σταν Βαν Γκάντι υπερασπίστηκε τους μπασκετμπολίστες, λέγοντας πως δεν υφίσταται δημοκρατία, όταν ο κόσμος που διαφωνεί μαζί τους, τους λέει να κοιτούν την δουλειά τους.

«Όταν το λες αυτό τι εννοείς; Ότι σαν αθλητής, είσαι τόσο χαζός για να μιλήσεις δημοσίως; Αλλά είναι εντάξει όταν οι επιχειρηματίες μπορούν να εκφέρουν άποψη; Ή δεν θέλεις κανένας να μιλάει; Γενικά οι άνθρωποι δεν θέλουν να μιλάει κανείς δημοσίως όταν διαφωνεί μαζί τους. Οι αθλητές έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα, όπως ο καθένας. Αν υπάρχει δύναμη στην δημοκρατία μας, είναι επειδή μπορούμε να ασκήσουμε αυτά τα δικαιώματα και να μιλήσουμε. Ο καθένας νομίζει πως ο διπλανός του μπορεί να μιλήσει μόνο αν συμφωνεί μαζί του. Αλλά η δημοκρατία είναι σκληρή. Όλοι έχουν το δικαίωμα να έχουν άποψη, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι», ήταν τα λόγια του προπονητή των Πίστονς.

Best of internet