Η δεύτερη νιότη του Βασιλόπουλου

Η δεύτερη νιότη του Βασιλόπουλου

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η δεύτερη νιότη του Βασιλόπουλου

bet365

Ο ρόλος κάθε αθλητή εξαρτάται από το επίπεδο προσφοράς του. Στο τουρνουά της Προύσας ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν στο παρκέ περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη και ο ίδιος νιώθει ότι περνάει μια… δεύτερη εφηβεία.

Πρώτο τραπέζι Vista! Με ανανεωμένη πλατφόρμα και νέο mobile site. (21+)!

Για την ακρίβεια, στους τρεις αγώνες του Άρη στην Τουρκία αγωνίστηκε 32 αγωνιστικά λεπτά κατά μέσο όρο. Σε επίπεδο αριθμών, είχε 7,5 πόντους, 8 ριμπάουντ και πέντε ασίστ ανά αγώνα. Δηλαδή, ήταν ο καλύτερος πασέρ και ριμπάουντερ του Άρη. Το τελευταίο σχετίζεται βέβαια και με το γεγονός ότι οι «κίτρινοι» πήγαν στο τουρνουά της Τόφας δίχως τον Μπρεντ Πέτγουεϊ, ενώ παραμένουν σε διαδικασία αναζήτησης βασικού σέντερ. Ο ίδιος απάντησε ότι… «αισθάνομαι καλά. Σαν να περνάω δεύτερη εφηβεία».

Είναι αλήθεια πάντως ότι ο 33χρονος φόργουορντ νιώθει καλά, αυτό φαινόταν από το πώς λειτουργούσε στο παρκέ. Σε πολλές περιπτώσεις έδινε κατευθυντήριες γραμμές στους συμπαίκτες του, κυρίως όμως είχε συμβουλευτικό ρόλο απέναντι στους νεαρούς παίκτες του Άρη. Γενικώς, ο Βασιλόπουλος εκτιμά ότι οι Χρηστίδης, Φλιώνης, Πουλιανίτης, Δίπλαρος αλλά και ο 17χρονος Καλαϊτζάκης έχουν πολύ ταλέντο. «Τους λείπουν οι παραστάσεις. Είναι τρομερά παιδιά, δεν έχουν εικόνες κι αυτό είναι φυσιολογικό. Έχουν αντίληψη και ταλέντο. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως γινόμαστε απότομοι αλλά τους έχω εξηγήσει ότι το λάθος δεν συγχωρείται γιατί ο χώρος του μπάσκετ είναι αμείλικτος και πάντα πρέπει να κάνεις το κάτι παραπάνω».

Συνολικά ο Άρης δεν είναι στο επίπεδο ετοιμότητας που θα ήθελε. Αυτό είναι το τίμημα όταν χτίζεις μια ομάδα από την αρχή, κυρίως όταν φθάνεις στα τέλη του Σεπτέμβρη και δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ. Στους τρεις αγώνες στην Τουρκία παρουσίασε πρόοδο υπό την έννοια ότι δεν μπορεί να συγκριθεί η απόδοση της ομάδας στον αγώνα με την Τόφας με την αντίστοιχη στον τελευταίο με την Γκιρεσούν.

Οπως διαμορφώθηκε ο φετινή ομάδα του Αρη, ο ρόλος του Παναγιώτη Βασιλόπουλου δεν περιορίζεται στα στενά όρια ενός επαγγελματία αθλητή. Γιατί νιώθει την ευθύνη της αθλητικής διαπαιδαγώγησης των νεαρών παικτών, της κατεύθυνσης της ομάδας εντός του παρκέ και της ανάληψης ηγετικών καθηκόντων. «Η ομάδα είναι καινούργια, ο περσινός κορμός έφυγε και ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε πολύ δουλειά ακόμη. Το σίγουρο είναι ότι επιστρέφουμε άλλη ομάδα σε σχέση με αυτή που ήρθαμε. Γενικά ο Άρης θα είναι μια ομάδα που θα μάχεται μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Για μένα το βασικότερο είναι να έχουμε συγκέντρωση. Δεν την είχαμε στους δύο πρώτους αγώνες στην Τουρκία, την είχαμε όμως στο τελευταίο. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και θα πρέπει να βρούμε τρόπο για να κερδίσουμε χρόνο», είπε ο ίδιος.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος παραδέχθηκε επίσης ότι οι έμπειροι παίκτες ήδη μπήκαν σε διαδικασία και εξηγούν στους «νέους» τις ιδιαιτερότητες του ντέρμπι (του Κυπέλλου) με τον ΠΑΟΚ. «Είπαμε κάποια πράγματα αλλά άλλο τι λες στη θεωρία με την αντίδραση του παίκτη όταν θα δει ένα γεμάτο γήπεδο», απάντησε.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα