Γκριν: «Το άδειο ΟΑΚΑ να μην είναι "σημάδι" για την νέα σεζόν»

Γκριν: «Το άδειο ΟΑΚΑ να μην είναι "σημάδι" για την νέα σεζόν»

Κάτια Πετροπούλου
Γκριν: «Το άδειο ΟΑΚΑ να μην είναι "σημάδι" για την νέα σεζόν»

bet365

Ο Μάικ Γκριν μιλάει στο gazzetta.gr για τα συμπεράσματά του από το φιλικό με την Ούνικς Καζάν, τις άδειες κερκίδες στο ΟΑΚΑ και αναφέρει τι είναι αυτό που του αρέσει στην φετινή ΑΕΚ.

Bwin Sports App – Εύχρηστη εφαρμογή για iphone και Android κινητά. (21+)!

Επέστρεψε από τραυματισμό και ήδη δείχνει την όρεξη που έχει στο παρκέ!

Ο Μάικ Γκριν δεν πτοήθηκε που δεν συμμετείχε στα πρώτα φιλικά της ΑΕΚ και ήδη έχει αφήσει καλές εντυπώσεις στα δύο τελευταία παιχνίδια που φόρεσε τα κιτρινόμαυρα.

Με Βίρτσμπουργκ (17π., 3ασ., 1ρ., 1λ.) και Ούνικς Καζάν (18π., 7ασ., 2ρ., 1κλ., 2λ.) «έκλεψε» την παράσταση και η «Βασίλισσα» δείχνει να πρόσθεσε έναν αξιόπιστο σκόρερ στο ρόστερ της. Όχι ότι αμφέβαλλε κανείς για το ποιόν του, αλλά στις πράξεις φαίνονται όλα.

Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου έκανε το 6/6 στα φιλικά ματς, κόντρα στους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, σε ένα παιχνίδι που τα πράγματα ήταν λίγο... ζόρικα για τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Γκριν μιλώντας στο gazzetta.gr κρατάει την νίκη και βλέπει τα θετικά, τονίζοντας πως ένα ματς δεν σε βοηθάει να δεις μόνο τις αδυναμίες σου, αλλά και τις δυνάμεις σου.

«Η Ούνικς είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου, με καλούς παίκτες κι εξαίρετο προπονητικό επιτελείο. Όταν παίζεις με μια ομάδα σαν αυτή, βλέπεις και τις αδυναμίες σου, αλλά μετράς και τις δυνάμεις σου. Νομίζω πως δεν ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι, και το ίδιο ίσως πιστεύουν και οι συμπαίκτες μου. Ξέρουμε πως έχουμε ακόμα πολλά να βελτιώσουμε, και αυτό θα γίνεται όσο περνάει ο καιρός. Ακόμα είναι η περίοδος της προετοιμασίας, έχουμε χρόνο να “βρεθούμε” και μας λείπουν και δύο παίκτες (σ.σ. Σι και Χάρις)», αναφέρει αρχικά, και παραδέχεται: «Πάντως είναι καλύτερα να νικάς, από το να χάνεις. Όταν χάνω, είμαι δυστυχισμένος. Δεν βγαίνω έξω, δεν κάνω τίποτα. Οπότε προτιμώ να νικάω στους αγώνες».

Όσο για τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε, δηλώνει πλέον σχεδόν έτοιμος: «Δεν νιώθω τόσο άσχημα πια. Είμαι σχεδόν στο 100%. Είναι πολύ σημαντικό που οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής μου με εμπιστεύονται και μπόρεσα να παίξω καλά. Ήταν, όμως, απλώς ένα παιχνίδι».

Με την ομάδα του να έχει κάνει το απόλυτο στις φιλικές αναμετρήσεις, ανεβαίνουν περισσότερο οι προσδοκίες, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου; Με απόλυτη ειλικρίνεια δηλώνει: «Οι προσδοκίες δεν αλλάζουν ποτέ. Είναι οι ίδιες από την πρώτη ημέρα που πατάς στο γήπεδο για την προετοιμασία! Όταν θα έρθουν και οι δύο παίκτες που μας λείπουν, θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί. Οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι και είναι ρεαλιστικοί σε Ελλάδα και Ευρώπη και σίγουρα ο καθένας μέσα στα αποδυτήρια θέλει να τους φέρει εις πέρας. Θα δουλέψουμε σκληρά για να τους πετύχουμε».

Η πρώτη εμφάνιση της ΑΕΚ στο κοινό της, ωστόσο, δεν συνοδεύτηκε από ένα γεμάτο γήπεδο. Η εικόνα στις κερκίδες ήταν απογοητευτική και ο 32χρονος γκαρντ, που είχε παρακαλέσει τους οπαδούς να έρθουν στο γήπεδο την νέα χρονιά, μάλλον δεν εισακούστηκε κι ευχήθηκε αυτό να ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και όχι ένα «σημάδι» για τους επίσημους αγώνες. «Είναι ακόμα περίοδος προετοιμασίας ξέρεις, οπότε ελπίζω να μην είναι "σημάδι" για το τι θα γίνει όντως στην διάρκεια της νέας σεζόν. Ο κόσμος μπορεί να είχε δουλειές ή να είναι ακόμα σε διακοπές, ποιος ξέρει... Ελπίζω να τους έχουμε δίπλα μας στο πρώτο επίσημο ματς».

Το τριήμερο 22-24/09 οι «κιτρινόμαυροι» θα βρεθούν στην Κύπρο, καθώς θα συμμετέχουν στο «Ζιβανάρειο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης» και ο Αμερικανός αθλητής κάνει λόγο για μία ακόμα πρόκληση: «Δεν ξέρω τις ομάδες της Κύπρου, αλλά πιστεύω πως θα είναι ακόμα μια πρόκληση για εμάς. Είναι εκτός, κοιμάσαι λίγο, οι συνθήκες μπορεί να είναι περίεργες. Αλλά αυτό ακριβώς είναι η προετοιμασία: να λειτουργείς υπό συνθήκες που δεν είναι φυσιολογικές και να ξεπερνάς τα εμπόδια. Μέχρι στιγμής, ευτυχώς, παίζουμε καλά».

Όσο για αυτό που τού αρέσει στην ομάδα του; Ο πλουραλισμός στις θέσεις!«Μου αρέσει πολύ αυτή η ομάδα, γιατί έχουμε παίκτες σε κάθε θέση, δεν χρειάζεται κάποιος να παίξει 35 και 40 λεπτά. Παίρνουμε νίκες με παιδιά 18 χρονών να έρχονται από τον πάγκο, 20 χρονών να είναι βασικοί... Έχουμε τρεις σέντερ που παίζουν όλοι, ο Ντελρόι, ο Ντούσαν παίζουν, έχουμε τρεις πόιντ γκαρντ. Όλοι παίζουν! Οπωσδήποτε αυτό που πετυχαίνουμε είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα