Ντούντα out

Ντούντα out

Κωνσταντίνος Μελάγιες Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ντούντα out
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες αποχαιρετά τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και αναφέρει κάποιες ιστορίες από τη συνεργασία τους στον Ολυμπιακό.

Sportingbet.gr. To παιχνίδι αποκτά άλλο επίπεδο. Ηρθε το νέο Site (21+)!

Οι τελευταίες μέρες είναι αρκετά έντονες συναισθηματικά για μένα σε σχέση πάντα με το μπάσκετ. Η είσοδος του Νίκου Γκάλη στο Hall of Fame, το τέλος του Χουάν Κάρλος Ναβάρο από την εθνική και τώρα το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ντούντα out κατά το Mamba out…

Δύο χρόνια που συνεργάστηκα με τον Ντούντα κατάλαβα πως μου «πέρασε» πράγματα με τον τρόπο του. Δεν ήμασταν κοντά και μόνο μια δυο φορές είχαμε κάνει κάποιες 5άλεπτες κουβέντες περί ανέμων και υδάτων. Αυτά τα αναφέρω για να μην σας το παίξω ειδικός και «Ίβκοβιτσικός».

Το αντίθετο μάλιστα, δεν υπήρξα φανατικός οπαδός του.

Αυτό βέβαια ίσως να έχει να κάνει με συμβάντα ή διαλόγους που γνώριζα και που ποτέ δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Ούτε θα το δουν...

Επίσης καλό είναι να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας πως διαβάζετε έναν άνθρωπο που πιστεύει πως «Σέρβος είναι ιδιότητα και όχι υπηκοότητα».

Ο σπουδαίος όμως αυτός προπονητής αποχαιρετά τους πάγκους και επέλεξε έναν τρόπο ο οποίος είναι άκρως τιμητικός για τον Ολυμπιακό με τον οποίον κατέκτησε δύο φορές την Euroleague.

Η διοργανώτρια αρχή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά το ΝΒΑ θα τον ανακηρύξει σε «θρύλο» του παιχνιδιού.

Και όλα αυτά θα συμβούν στο ΣΕΦ με πολλά αστέρια του μπάσκετ να είναι καλεσμένοι του Σέρβου τεχνικού.

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο το «καλεσμένοι του Σέρβου τεχνικού» καθώς ο Ολυμπιακός ουδεμία σχέση έχει με όσους βρεθούν στο ΣΕΦ. Αυτό το γράφω λόγω του θορύβου που έχει προκαλέσει η ενδεχόμενη παρουσία των Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρη Ιτούδη στη γιορτή του Ντούντα.

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να συμμετέχει σε αυτό το φιλανθρωπικό παιχνίδι και οφείλει να σεβαστεί τις επιθυμίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς για να του μείνει αξέχαστο. Απόλυτα λογικό σε αυτή τη σημαντική στιγμή που θα βάλει τον επίλογο στην καριέρα του, να θέλει τον κουμπάρο και καλύτερο του φίλο παρόντα.

Όσοι βρεθούν στο ΣΕΦ μπορούν να ενεργήσουν όπως νιώσουν, απλά μην ξεχνάμε πως η γιορτή γίνεται για έναν συγκεκριμένο άνθρωπο και τουλάχιστον ας σεβαστούν αυτόν.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΝΤΟΥΝΤΑ

Όταν συνυπάρχεις με μία τόσο ισχυρή προσωπικότητα είναι αδύνατον μα μη σου μένουν πράγματα. Και μιλάω εγώ… Φανταστείτε τι έχουν ζήσει οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συνάδελφοι που τον βιώσαν και στην πρώτη του θητεία.

Ο Ντούνντα μπορούσε να ήταν στοργικός τη μία στιγμή και την επόμενη να του γύριζε το κεφάλι και να στα έχωνε.

Θυμάμαι σε ένα τουρνουά προετοιμασίας στην πρώτη του θητεία στην Τουρκία (Μπαντίρμα και Κων/πολη). Ήμουν μόνο εγώ με τον Βαρλά. Στο χειρότερο ταξίδι και των δυο μας που έχουμε κάνει ποτέ και που θα κάνουμε ποτέ. Μια μέρα θα σας περιγράψω την ιστορία.

Η ταλαιπωρία ήταν τόση μεγάλη και για την ίδια την ομάδα, οι συνθήκες ήταν τόσο τραγικές που όπου μας πετύχαινε μας ρώταγε ανήσυχος αν ήμασταν καλά ή όχι σα να ήταν πατέρας μας.

Στο ίδιο ταξίδι τον έχω δει να μπαίνει μέσα στο παρκέ σε φιλικό με την Εφές (στο προπονητήριο), να το διακόπτει και να κάνει παρατηρήσεις σε έντονο ύφος στον Γλυνιαδάκη για το πώς πρέπει να τοποθετεί το σώμα του. Φυσικά δεν του μίλησε κανείς που διέκοψε το φιλικό για να δείξει στον παίκτη του κάτι.

Υπήρξε συνεργάσιμος, υπήρχαν όμως μέρες που δεν ήταν καθόλου εξυπηρετικός.

Πρώτη αγωνιστική 2011-12 έπαιζε η ομάδα στο Μπιλμπάο και ήμουν ο μοναδικός δημοσιογράφος. Την προηγούμενη μέρα του ματς είχε πρώτα προπόνηση η Μπιλμπάο και μετά ο Ολυμπιακός. Είχα συνεννοηθεί με Κατσικάρη να μπω στο τέλος της προπόνησής για να μιλήσω με Βασιλειάδη, Μαυροειδή και να κάνω τη δουλειά μου ώστε «καπάκι» να μπω στο πρώτο πεντάλεπτο της προπόνησης του Ολυμπιακού.

Ήθελα να τα κάνω μαζεμένα, να τα συνδυάσω γιατί είχα πάρει εισιτήριο για το «San Mames» όπου έπαιζαν για το Europa League Μπιλμπάο-Σάλτζμπουργκ.

Δε με άφησε. Επέμενε να περιμένω 2 ώρες έξω και να έμπαινα στο τελευταίο πεντάλεπτο για μια άκρως τυπική δουλειά.

Πρόλαβα το δεύτερο ημίχρονο (2-2 με πέναλτι του Γιορέντε).

ΥΓ: Η αύρα του και μόνο ήταν ικανή να σε κάνει να κατεβάσεις το κεφάλι και να μην τον κοιτάς στα μάτια.

ΥΓ 2: Δεν τα έκανε όλα σωστά. Έκανε και πολλά λάθη. Τόσο σε επιλογές (Χάουαρντ, Λούκας), όσο και στον τρόπο που προσπαθούσε να «τσιγκλίσει» τον εγωισμό των παικτών του.

ΥΓ 3: Ντούντα out λοιπόν…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.