Της αμύνης τα παιδιά

Της αμύνης τα παιδιά

Βασίλης Βλαχόπουλος
Της αμύνης τα παιδιά

bet365

Ο Άρης επικράτησε της ΜΖΤ Σκοπίων με 72-54 σε φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο Nick Galis Hall παρουσιάζοντας αμυντικές αρετές και με πρώτο σκόρερ τον Γιάννη Αθηναίου.

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη βασίστηκε στην αμυντική αποτελεσματικότητά της, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο όπου περιόρισε τη ΜZT Σκοπίων στους 18 πόντους. Στο παιχνίδι, οι «κίτρινοι» είχαν το προβάδισμα με 18-16 στο τέλος της πρώτης περιόδου, ενώ στη δεύτερη βασιζόμενοι στην καλή άμυνα και στο εύκολο καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο απέκτησαν διαφορά έξι πόντων (44-34). Ο Άρης ξεκίνησε εντυπωσιακά στο δεύτερο ημίχρονο, για την ακρίβεια με 11-0 σερί και στέλνοντας τη διαφορά στα επίπεδα των 21 πόντων (55-34), ενώ το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 60-43. Στην τελευταία περίοδο ο Άρης απλά διατήρησε την υπέρ του διαφορά.

Δεκάλεπτα: 18-16, 44-34, 60-43, 72-54

ΑΡΗΣ(Παναγιώτης Γιαννάκης): Βον 8(1), Φλιώνης 7(1), Τσαϊρέλης 3, Δίπλαρος 2, Χρηστίδης 5, Μούρτος 5, Αθηναίου 18(3), Μοράντ 8, Βασιλόπουλος 8(2), Σαρικόπουλος 5, Γουίβερ 3.

ΜΖΤ Σκοπίων(Αλεξάνταρ Τοντόροφ): Γκαρσία 3, Στάγιτς 3, Μπέιλι 11, Στογιανόφσκι 5, Μίτεφ, Πένοφ 1, Μασλίνκο 2, Μάμουζιτς, Τραϊκόφσκι 16, Γιάνσεν 3, Λάλιτς 10.

Γιαννάκης: «Αντιδράσαμε σωστά»

Μετά το παιχνίδι, ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από το επίπεδο ανταπόκρισης των παικτών του και στις δύο πλευρές του παρκέ. «Ήταν ένα ακόμη δυνατό παιχνίδι. Έγινε χωρίς κόσμο και αυτό το κάνει πιο δύσκολο. Είχαμε κάποια διαστήματα, στα οποία είχαμε καλές αντιδράσεις τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση απέναντι σε μια ομάδα που φαινόταν σε καλό επίπεδο ετοιμότητας. Ελέγξαμε τον ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και κάναμε συνεχείς αλλαγές για να παίξουν οι περισσότεροι παίκτες. Θα είναι μια κουραστική βδομάδα γιατί θα ακολουθήσουν άλλες τρεις φιλικές αναμετρήσεις στη Τουρκία. Πιστεύω ότι είναι αγώνες που μπορεί να μας βελτιώσουν γιατί θα παίξουμε κάτω από κούραση και μακριά από τη Θεσσαλονίκη», είπε.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα