Ο ΠΑΟΚ της… πολυφωνίας

Ο ΠΑΟΚ της… πολυφωνίας

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο ΠΑΟΚ της… πολυφωνίας

bet365

Λίγο μετά την επιστροφή της αποστολής του ΠΑΟΚ από τη Γερμανία, ο Λάκι Τζόουνς στάθηκε στην επιθετική πολυφωνία της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου και το gazzetta.gr καταθέτει τους αριθμούς που επιβεβαιώνουν τον Αμερικανό φόργουορντ.

Κατά πόσο οι πέντε φιλικοί αγώνες συνθέτουν επαρκές δείγμα για την εξαγωγή συμπερασμάτων έγκειται στην άποψη του καθενός, αν μη τι άλλο όμως δείχνουν κάτι. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ μάλλον αποδεικνύουν ότι το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου – επί του τομέας της εκτέλεσης – θα είναι η ομάδα των πολλών. Προφανώς και στο κομμάτι της δημιουργίας πολλά θα εξαρτώνται από τις επινοήσεις και την οξυδέρκεια (κατά κύριο λόγο) των Ντίλαρντ Κόνιαρη, αλλά το σκοράρισμα είναι ευθύνη των πολλών.

Για τους λόγου το αληθές, στα τέσσερα από τα πέντε φιλικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ είχε διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Κόντρα στην Μπαϊρόιτ ήταν ο Λίνος Χρυσιοκόπουλος των 18 πόντων και των τεσσάρων εύστοχων τριπόντων, ενώ απέναντι στην Μπάμπεργκ ο Θόδωρος Ζάρας έβαλε μεν το κρίσιμο σουτ αλλά ο Κέβιν Ντίλαρντ ήταν ο κύριος παράγοντας της νίκες. Στη φιλική αναμέτρηση με το Ρέθυμνο ο Όουεν Κλάσεν εξελίχθηκε σε βασικός πρωταγωνιστής της ομάδας του, ενώ στη νίκη επί της Γκαζιαντέπ αυτός ο ρόλος ανήκε στον Λάκι Τζόουνς.

Είναι εξίσου αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στα πέντε φιλικά παιχνίδια, τέσσερις παίκτες έχουν (μέσο όρο) διψήφιο αριθμό πόντων και ακόμη τρεις από επτά πόντους και πάνω.

Παίκτης Πόντοι (μ.ο.)

Ντίλαρντ 13.4

Τζόουνς 12

Κλάσεν 11

Ζάρας 10

Χρυσικόπουλος 7.1

Μαργαρίτης 7.1

Κρουμπάλι 7

Κόνιαρης 6

Τσόχλας 5

Στη σημασία της πολυφωνίας της επίθεσης στάθηκε εξάλλου και ο Λίνος Χρυσικόπουλος μετά την ήττα της ομάδας του από την Μπαϊρόιτ στο τουρνουά που διοργάνωσε η τελευταία. «Το σημαντικότερο είναι ότι σε κάθε παιχνίδι υπάρχει διαφορετικός πρωταγωνιστής κι αυτό θα δυσκολέψει τους αντιπάλους μας», είχε πει.

Κι ακόμη δεν έχει μπει στο… πρόγραμμα ο Μπράντον Τρις. Ο Αμερικανός ενσωματώθηκε πριν από περίπου δέκα ημέρες, είναι σε στάδιο αφομοίωσης της φιλοσοφίας της ομάδας αλλά και απόκτησης καλής φυσικής κατάστασης. Προς αυτήν την κατεύθυνση, προβλέπεται να πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο τουρνουά της Προύσας.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα