«Εκτόξευση» για Γκομπέρ-Μπιλ-Γιόκιτς στο ΤOP-100 του ΕSPN!

Νίκος Καρφής
«Εκτόξευση» για Γκομπέρ-Μπιλ-Γιόκιτς στο ΤOP-100 του ΕSPN!

bet365

To ESPN συνεχίζει την αντίστροφη μέτρηση για το ΤΟP-100 παικτών στο ΝΒΑ για τη σεζόν που μας έρχεται και σειρά έχουν οι θέσεις 30-11. Μεγάλη άνοδος για τους Γκομπέρ, Γιόκιτς και Μπιλ!

Το κορυφαίο δίκτυο των ΗΠΑ ανανεώνει το αφιέρωμα του στο ΤΟΡ-100 των παικτών για την αγωνιστική περίοδο 2017-18 και παρουσιάζει τις θέσεις 30-11.

Οι Γκομπέρ, Γιόκιτς και Μπιλ θα είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι για την άνοδο τους στην κατάταξη, ενώ ο Λίλαρντ έπεσε 8 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Μετά τους αριθμούς 100-76, 75-51 , και 50-31 έφτασε η ώρα για τους αστέρες που βρίσκονται από το 30 μέχρι το 11. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είναι σε αυτή τη λίστα και θα τον θαυμάσουμε στις θέσεις 10-1!

Πάμε να δούμε αναλυτικά

#30 ΝτεΆντρε Τζόρνταν (Κλίπερς)

Πέρυσι: 24

Αναμενόμενο RPM: 4.58

«Ο Τζόρνταν έρχεται από τρεις σερί σεζόν που μπαίνει στις καλύτερες πεντάδες του ΝΒΑ, όμως την καινούρια αγωνιστική περίοδο δεν θα έχει μαζί του τον Κρις Πολ, ο οποίος του έδινε πάνω από τις μισές ασίστ για να τα καλάθια που πετύχαινε. Σε 21 παιχνίδια που έπαιξε χωρίς τον CP3, ο θηριώδης σέντερ μέτρησε 11.7 πόντους ανά αγώνα»

#29 Μαρκ Γκασόλ (Γκρίζλις)

Πέρυσι: 35

Αναμενόμενο RPM: 1.93

«Ο Μαρκ έκανε career high την τελευταία σεζόν στο σκοράρισμα, σε προσπάθειες εντός πεδιάς και στο usage percentage. Στους πρώτους 150 του ΕSPN συναντάμε μόνο αυτόν και τον Κόνλει από το Μέμφις. Ο Γκασόλ είναι βασιλιάς του high post, αφού είναι τρίτος σε πόντους ανά αγώνα όταν έχει πλάτη στο καλάθι, πίσω από τους Καρμέλο και Ντέιβις»

#28 Μπράντλεϊ Μπιλ (Ουίζαρντς)

Πέρυσι: 65

Αναμενόμενο RPM: 2.48

«Ο Μπιλ ανέβηκε 37 θέσεις από την τελευταία σεζόν στο ranking του ΕSPN, η μεγαλύτερη άνοδος από κάθε άλλον παίκτη που βρίσκεται στο φετινό top 40. O γκαρντ της Ουάσινγκτον θα μπορούσε εύκολα να παίξει στο All Star Game, αφού έβαλε περισσότερους πόντους από κάθε άλλον παίκτη που δεν συμπεριλήφθηκε στην ομάδα της Ανατολής. Με τους Τζορτζ, Μίλσαπ και Μπάτλερ να είναι πλέον στην Δύση, ο Μπιλ έχει την μεγάλη ευκαιρία του να παίξει στο All Star Game της νέας χρονιάς»

#27 Πολ Μίλσαπ (Νάγκετς)

Πέρυσι: 25

Αναμενόμενο RPM: 4.21

«Τις τελευταίες 3 σεζόν μπήκε στο TOP 15 στο real plus/minus του ESPN. Είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της λίγκας, κάτι που θα βοηθήσει πολύ τους Ναγκετς να βελτιώσουν την 29η θέση που είχαν πέρυσι στην αποδοτικότητα στην άμυνα»

#26 Κέβιν Λοβ (Καβαλίερς)

Πέρυσι: 28

Αναμενόμενο RPM: 4.24

«Οι Καβς έπαιξαν 136 λεπτά την τελευταία σεζόν, στα οποία ήταν στον παρκέ ο Λοβ και δεν βρισκόταν σε αυτό οι ΛεΜπρόν Τζέιμς και Κάιρι Ίρβινγκ. Σε εκείνο το διάστημα η ομάδα είχε +10.1 σε πόντους κόντρα στους αντιπάλους τους κάθε 100 κατοχές, με τον ΛΟβ να βάζει μέσο όρο 33 πόντους και 15 ριμπάουντ κάθε 36 λεπτά. Ειδικά με την προσθήκη του Αϊζάια Τόμας μπορεί να δούμε τον παλιό καλό Κέβιν Λοβ που θαυμάσαμε στην Μινεσότα»

#25 Κάιρι Ίρβινγκ (Σέλτικς)

Πέρυσι: 15

Αναμενόμενο RPM: 1.68

«Κατά τη διάρκεια της σεζόν ο Κάιρι είχε το υψηλότερο ποσοστό αποδοτικότητας στα σουτ εντός πεδιάς όταν κάποιος παίκτης έκανε 7 ή περισσότερες ντρίμπλες ανάμεσα σε αυτούς που έπαιρναν τουλάχιστον 5 τέτοιες προσπάθειες ανά αγώνα. Στους περσινούς τελικούς, ο Ίρβινγκ δοκίμαζε 10 τέτοια σουτ ανά αγώνα και έχει 49% στα δίποντα και 39% στα τρίποντα»

#24 Μπλέικ Γκρίφιν (Κλίπερς)

Πέρυσι: 12

Αναμενόμενο RPM: 3.27

«Ο εντυπωσιακός dunker είναι ο μόνος φόργουορντ μαζί με τους Ντουράντ και ΛεΜπρόν που έχουν 22 βαθμούς στο player efficiency rating τις τελευταίες 6 σεζόν».

#23 Μάικ Κόνλεϊ (Γκρίζλις)

Πέρυσι: 27

Αναμενόμενο RPM: 4.25

«Δεν έχει ποτέ στο All star game σε 11 χρόνια παρουσίας στο ΝΒΑ. Από το 2007 και μετά έχει το καλύτερο ποσοστό νικών/ηττών ανάμεσα σε παίκτες που δεν έχουν συμμετέχει σε All Star Game και είναι έκτος στους point guards στο real plus/minus (+/-) στο τρίποντο τις τελευταίες 3 σεζόν»

#22 Κρίσταπς Πορζίνγκις (Νικς)

Πέρυσι: 33

Αναμενόμενο RPM: 3.42

«Προστατεύει τη ρακέτα σαν τον Γκομπέρ και σουτάρει σαν τον Ντιρκ στα χρόνια που έκανε... παπάδες. Ήταν τρίτος στο usage percentage rating στους Νικς πίσω από Καρμέλο και Ρόουζ. Σούταρε με ποσοστό 38% την σεζόν που μας πέρασε και κρατούσε την μπάλα 2 ή περισσότερα δευτερόλεπτα πριν σουτάρει»

#21 Κάιλ Λάουρι (Ράπτορς)

Πέρυσι: 18

Αναμενόμενο RPM: 5.76

«Όσοι αναρωτιούνται γιατί ο Λάουρι είναι 18 θέσεις μπροστά από τον ΝτεΡόζαν στο ranking του ΕSPN, η απορία τους θα λυθεί. Όταν στο παρκέ βρίσκεται ο Λάουρι χωρίς τον ΝτεΜάρ, οι Ράπτορς έχουν +10.8 στους πόντους κόντρα στους αντιπάλους τους κάθε 100 κατοχές, ενώ με ΝτεΡόζαν και χωρίς Λάουρι βρίσκονται στο +0.4»

#20 Γκόρντον Χέιγουορντ (Σέλτικς)

Πέρυσι: 34

Αναμενόμενο RPM: 3.54

«Βρέθηκε στο Νο, 26 στον πίνακα των σκόρερ πέρυσι, ενώ έπαιρνε 16 ή περισσότερες προσπάθειες ανά αγώνα. Αν έπαιρνε τα αντίστοιχα σουτ που ο Ίρβινγκ χρειάζεται για να έχει 27.3 πόντους ανά αγώνα, τότε θα ήταν στο TOP 5 των σκόρερ του ΝΒΑ».

#19 Κλέι Τόμπσον (Ουόριορς)

Πέρυσι: 16

Αναμενόμενο RPM: 2.39

«Από τους 280 παίκτες που έπαιξαν τουλάχιστον 1.000 λεπτά, ο Τόμπσον είχε την μεγαλύτερη διαφορά στο player efficiency rating στο ποσοστό νικών/ηττών. Στις ήττες των Ουόριορς είχε player efficiency rating 7.9»

#18 Ντάμιαν Λίλαρντ (Μπλέιζερς)

Πέρυσι: 10

Αναμενόμενο RPM: 3.36

«Βελτιώνεται συνεχώς στο σκοράρισμα και στο player efficiency rating στις τελευταίες 5 σεζόν. Πέρυσι είχε την καλύτερη σεζόν του στα σουτ και την χειρότερη στα ποσοστό λαθών. Στις σειρές των playoffs με τους Ουόριορς τις 2 σεζόν που μας πέρασαν μέτρησε 30 πόντους μέσο όρο. Ο μοναδικός που είχε περισσότερους πόντους κόντρα στους Ουόριορς τις τελευταίες 2 αγωνιστικές περιόδους ήταν ο ΛεΜπρόν»

#17 ΝτεΜάρκους Κάζινς (Πέλικανς)

Πέρυσι: 13

Αναμενόμενο RPM: 5.52

«Όταν ο Κάζινς ήταν στο παρκέ χωρίς τον Ντέιβις οι Πέλικανς είχαν +12.6 πόντους κόντρα στους αντιπάλους τους ανά 100 κατοχές. Ο Boogie δεν έχει δείξει μέχρι τώρα την ικανότητα να μετατρέψει το σπουδαίο ταλέντο του σε επιτυχία της ομάδας»

#16 Νίκολα Γιόκιτς (Νάγκετς)

Πέρυσι: 42

Αναμενόμενο RPM: 8.17

«Ο Γιόκιτς είχε 28.4 στο PER μετά τα Χριστούγεννα την περασμένη σεζόν, και ήταν τρίτος πίσω από Λέοναρντ και Ουέστμπρουκ. Πανέξυπνος παίκτης επιθετικά, ο οποίος ψάχνει την αμυντική βελτίωση για να γίνει superstar. Από τους 26 παίκτες που έπαιξαν τουλάχιστον 40 ματς ως σέντερ, ο Σέρβος ήταν 24ος στην κατάταξη των μπλοκ»

#15 Τζον Ουόλ (Ουίζαρντς)

Πέρυσι: 17

Αναμενόμενο RPM: 2.86

«Ο Ουόλ ήταν χαμηλότερα στην κατάταξη στους πόντους ανά κατοχή από κάθε άλλο παίκτη στο TOP 50 την σεζόν που μας πέρασε»

#14 Ρούντι Γκομπέρ (Τζαζ)

Πέρυσι: 37

Αναμενόμενο RPM: 6.12

«Κανένας άλλος δεν μπορεί να προστατέψει τη ρακέτα όπως ο Γκομπερ. Ο Γάλλος είναι πρώτος στη λίγκα στο αμυντικό plus/minus (+/-), τελειώνοντας με την καλύτερη επίδοση από κάθε άλλο παίκτη τις τελευταίες 3 σεζόν»

#13 Πολ Τζορτζ (Θάντερ)

Πέρυσι: 9

Αναμενόμενο RPM: 3.66

«Μπορεί να μαρκάρει 4 διαφορετικές θέσεις μέσα στο παρκέ. Από τη σεζόν 2012-13, ο μόνος περιφερειακός παίκτης που έχει παραπάνω defensive win shares είναι ο δύο φορές αμυντικός της χρονιάς, Καουάι Λέοναρντ. Ο PG13 δίνει την ευκαιρία στην Οκλαχόμα να γίνει η καλύτερη αμυντική βασική αμυντική πεντάδα στο ΝΒΑ»

#12 Καρλ Άντονι-Τάουνς (Τίμπεργουλβς)

Πέρυσι: 11

Αναμενόμενο RPM: 3.44

«Ο Τάουνς είχε 25 πόντους μέσο όρο και 12 ριμπάουντ την σεζόν που έφυγε, ενώ εγινε ο δεύτερος παίκτης που γράφει τέτοια νούμερα και δεν παίζει στο All Star Game (Ο Τζαμπάρ ήταν ο πρώτος τη σεζόν 1977-78)

#11 Τζίμι Μπάτλερ (Τίμπεργουλβς)

Πέρυσι: 21

Αναμενόμενο RPM: 3.44

«Είναι εξαιρετικός στο clutch-time PER αφού είχε 44.5 τη σεζόν που μας πέρασε και δείχνει πως παίρνει την ευθύνη όταν καίει η μπάλα. Καλύτερος του ήταν μόνο ο Ουέστμπρουκ. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στο να κερδίζει φάουλ , αφού είχε 59 στις 62 βολές σε clutch καταστάσεις τη σεζόν που μας πέρασε. Η Μινεσότα είχε χάσει 12 παιχνίδια πέρυσι ενώ έμπαινε με προβάδισμα στην τέταρτη περίοδο και ο Μπάτλερ σίγουρα θα βοηθήσει να βελτιωθεί η κατάσταση σε αυτόν τον τομέα»

 

NBA Τελευταία Νέα