Που και να είχαμε προπονητή!

Που και να είχαμε προπονητή!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Που και να είχαμε προπονητή!

bet365

O Mιχάλης Λεάνης γράφει για την Εθνική μπάσκετ, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον προπονητή της Κώστα Μίσσα και επιμένει να μην βγάζει βιαστικά συμπεράσματα!

Να είχαμε δηλαδή στον πάγκο τον Αντομάιτις να περιμέναμε κάνα δυο παιχνίδια να αποφασίσει πως θα μαρκάρει τον Σλούκα. Να τον κλείναμε μάλιστα από τον Φεβρουάριο να μην λένε οι πολλοι ότι καθυστερούμε στην επιλογή και ότι αυτό θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ομάδα.

Ή μήπως να φέρναμε πάλι πίσω τον Καζλάουσκας για να ακούμε γραφικότητες του τύπου Υπνάουσκας να χαίρεται ο κόσμος να χαμογελά πατέρα; Ανεξάρτητα βέβαια αν ο…Υπνάουσκας ήταν ο τελευταίος κόουτς με τον οποίο η Εθνική κατέκτησε μετάλλιο.

Μα τι λέω , τι λέω τι λέω τι πικρές σκέψεις κάνω και κλαίω , όπως τραγουδούσε «το βουνό» ο Στράτος Διονυσίου. Αφού υπήρχε λύση. Πως δεν το σκέφτηκα ο άμοιρος;

Να φέρναμε τον παγκοσμίου φήμης Τόμας Πατσέσας ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική μπασκετική πραγματικότητα, την οποία προφανώς καλοθελητές δικοί μας πατριώτες τον ενημέρωσαν για τα σχετικά. Ενδεχομένως και από το σινάφι μου;

Προφανώς είναι οι ίδιοι οι οποίοι στα κείμενα τους, λάτρεις της …πλάγιας γραφής , άφηναν υπονοούμενα για τις ικανότητες να χειριστεί την ομάδα αλλά και για την αρτιότητα του έλληνα κόουτς.

Οι ίδιοι που τον χαρακτήριζαν στα γραπτά τους τελειωμένο , ξεπερασμένο, υπάλληλο της Ομοσπονδίας, ξεκομμένο από τα ασύγχρονα συστήματα.

Η ιστορία με τον Μίσσα για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις είχε ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια όταν στο Πανευρωπαϊκό Νέων Ανδρών στην Κρήτη κάτω από τις οδηγίες του Στρατηγού η Εθνική τερμάτισε 7η χωρίς όμως τον Παππαπέτρου ο οποίος εμφανίστηκε με νάρθηκα στο πόδι και απόντος του Γιαννη Αντετοκούμπο εξαιτίας των ντραφτ στην Αμερική.

Η Εθνική τότε εκτός μεταλλίων και ο Μίσσας κρίθηκε από τους συνήθεις ειδικούς , απαρχαιωμένος! Η επίθεση με πραγματικά πυρά εναντίον του έλληνα τεχνικού είχε ξεκινήσει από τότε. Άλλο αν κάποιοι καμώνονται ότι δεν το θυμούνται.

Που και να είχαμε παίκτες! Έχουμε αλλά είναι ρολίστες! Άλλο πάλι αυτό. Από την πρώτη μέρα του Ευρωπαϊκού έχει μαλλιάσει το πληκτρολόγιο μου να γράφω ότι τα τουρνουά αυτά θέλουν υπομονή και ψυχραιμία.

Ότι η εξαγωγή τελικών συμπερασμάτων καλό είναι να γίνει στο τέλος. Ότι χρειάζεται να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι χωριστά με ηρεμία. Ότι τα παιχνίδια της πρώτης φάσης είναι ενδεικτικά αλλά επ’ ουδενί δεν ολοκληρώνουν εικόνα. Ευτυχώς scripta mament!

Αμέσως να βγάλουμε πόρισμα. Η Εθνική δεν κάνει, τα παιδιά είναι για συγκεκριμένους ρόλους, δεν έχουμε ηγέτη! Χιτάκια ελληνάκια το cd με τις περισσότερες πωλήσεις , το πιο χιλιοτραγουδισμένο.

Η ίδια νοοτροπία, η ίδια αντιμετώπιση με προηγούμενα τουρνουά στα οποία ξεκινούσαμε φουριόζοι στην πρώτη φάση με την υπεραισιοδοξία να καβαλά τα μυαλά. Πάμε για μετάλλιο , είμαστε αχτύπητοι, τυφώνας Ελλάδα και, και , και….

Μετά ερχόταν οι σφαλιάρες και τα ηχηρά χαστούκια περισσότερα και από ταινία του Μπάτ Σπένσερ με τον Τερενς Χίλ για να καταλήξουμε στο …άλλο άκρο. Δεν έχουμε ομάδα , στα νοκ άουτ δεν μπορούμε, δεν έχουμε νοοτροπία νικητή! Σ’ όλα πέφταμε μέσα και συγχρόνως…έξω! Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά.

Μάλλιασε το πληκτρολόγιο να γράφω ότι η ηγέτες έχουμε ότι η αυτοπεποίθηση μας λείπει και η αφύπνιση του μπασκετικού μας εγωϊσμού. Ότι είναι μυστήριο το πως δεν έχουμε ακόμα καταφέρει να τα ανακτήσουμε στα βαθμό που μπορούμε και μας επιτρέπεται.

Το μυστήριο στο οποίο αναφέρθηκε ο Μπουρούσης μετά τα περας της πρώτης φάσης. Έγραφα και ξαναέγραφα ότι η Εθνική χρειάζεται ηγέτη αλλά και πολλούς μικρούς ηγέτες που θα την ταξιδέψουν μακριά και πως αυτοί υπάρχουν στην ομάδα.

Ότι χρειάζεται υπομονή , ότι η ομάδα ακόμα χτίζεται , πως οι ρολίστες στις ομάδες τους έχουν τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν στην Εθνική γιατί έχουν χαρακτήρα, ότι χρειάζονται παιχνίδια, χρειάζονται χρόνο για να ερμηνεύσουν τον νέο τους ρόλο.

Έγραφα πως η δουλειά κάνει τους άντρες και πως οι ηγέτες στην Εθνική ομάδα εμφανίζονται μέσα από αυτά τα τουρνουά σ’ αυτή περίπου την ηλικία. Όπως ο Σπανούλης , ο Διαμαντίδης ο Παπαλουκάς που προηγήθηκαν.

Έγραφα και ξαναέγραφα ότι το ρεπερτόριο αυτών των παιδιών είναι μεγάλο και δεν περιορίζεται στην εικόνα που έχουν οι πολλοί από τις ομάδες τους. Έγραφα ότι θέλω να ψηθώ αλλά δεν με ψήνουν γιατί για ένα μυστήριο τρόπο δεν έχουν ακόμα ψηθεί οι ίδιοι.

Πως η εικόνα με την Πολωνία δείχνει κομματάκια από τις ικανότητες τους σαν πρόσωπα και σαν σύνολο αρκεί όλα αυτά να μεταβληθούν σε σταθερή αναφορά και πως αυτό είναι στα χέρια τους και κυρίως στο μυαλό τους. Πως η Εθνική οφείλει σύμφωνα με τις ικανότητες και ον χαρακτήρα των παικτών της να συστηθεί στο κοινό της.

Μπα τα ποσοστά με τους Πολωνούς ήταν θέμα ημέρας και οι ασίστ του αντιπάλου περισσότερες από τις δικές μας!!! Φέξε μου και γλίστρησα! Με την Λιθουανία είχαμε εξαιρετικά ποσοστά και αυτά ήταν λόγω ημέρας;;;

Είχαμε 46% στα δίποντα, στα τρίποντα 45,8% , μετρήσαμε 20 ασίστ έναντι 12 του αντιπάλου , παίξαμε χωρίς βοήθειες τα …Αμερικανάκια από το ΝΒΑ και τα κερδίσαμε κατά κράτος. Ήμασταν ΟΜΑΔΑ , κάναμε μόλις 7 λάθη , πετύχαμε 34 πόντους(!!!) από το ζωγραφιστό εκεί που ήταν η δύναμη του αντιπάλου.

Στον κουμπαρά μετρήσαμε 17 πόντους από τον Μπουρούση με 8 ριμπαόυντ και αν ήταν Λιθουανός θα αναρωτιόμασταν γιατί η παικτάρα δεν παίζει ΝΒΑ… Από τον Καλάθη 13 πόντους και 6 ασιστ με δώρο ένα ζευγάρι χειροπέδες στον Καλνιέτις. Το είχα γράψει πως με ένα παίκτη στην δημιουργία δεν κάνεις ζάφτι.

Από τον Σλούκα 21 πόντους με 5 στα 7 τρίποντα και ακόμα αναρωτιόμαστε αν μπορεί να είναι ηγέτης! Ποιος ξέρει… Από τον Πρίντεζη πήραμε 6 ασιστ και από τον ανυπέρβλητό Παπανικολάου (ηγέτης ή όχι;) 20 πόντους , και 100 τόνους ενέργεια!

Όσοι κορόιδευαν την έλλειψη αυτοπεποίθησης αυτής της ομάδας την θεωρούσαν μάλιστα υποδεέστερο παράγοντα ήταν γιατί δεν πίστευαν σε αυτούς τους παίκτες. Αυτοί οι παίκτες όμως κέρδισαν αγώνα νοκ άουτ μετά από 7 χρόνια απέναντι μάλιστα στην Λιθουανία. Αυτοί οι παίκτες μ’ αυτόν τον προπονητή! Ας το κάνουν τώρα. Το τουρνουά έχει ακόμα πολύ δρόμο. Η Εθνική μας συστήθηκε! Όσοι πιστοί προσέλθετε!

ΥΓ1: Για πρώτο παιχνίδι αυτό με την Λιθουανία μας σεβάστηκε απόλυτα η διαιτησία! Να μην τα παραβλέπουμε αυτά.

ΥΓ2: Οι παίκτες από το ΝΒΑ έχουν σημαντική συμβολή στις ομάδες αλλά δεν αποτελούν το Α και το Ω των ομάδων. Ελπίζω κάποιοι να διδάχθηκαν από το πάθημα των Γάλλων αλλά και των Λιθουανών.

ΥΓ3: Αν είναι σε κάτι που …υπερέχω απέναντι στον Βασίλη Σκουντή είναι ότι λόγω εντοπιότητας και όχι μόνο έχω δει περισσότερο Γκάλη απ’ αυτόν . Για τον «δικό μου» Νίκο Γκάλη θα αναφερθώ προσεχώς. Προέχει η Εθνική!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!