Hellas has BasketBALLS!

γεροΓιοβάισα γεροΓιοβάισα
Hellas has BasketBALLS!

bet365

Ο γερο-Γιοβάισα πιστεύει πως η Ελλάδα θα ξορκίσει την... κατάρα των νοκ-άουτ, ετοιμάζεται να κάνει «βουντού» στον Βαλαντσιούνας, ενώ τζογάρει με τις νίκες της Γερμανίας και της Φινλανδίας.

Γεια σας φίλοι μου!

Ο γερο-Γιοβάισα μοίρασε λεφτά με το τσουβάλι στην πρεμιέρα του Eurobasket. αφού πέρασαν και οι τρεις επιλογές του. Άραξε στον καναπέ, έφαγε τις πίτσες του, ήπιε τις μπύρες και τις βότκες του φυσικά, για να μπορέσει να σκεφτεί καλύτερα και παίρνει θέση μάχης για τα 4 πρώτα ματς της φάσης των «16».

Ξεκινάμε από το πρώτο ματς χρονικά (12:30), αυτό του φίλου μου Ντράγκιτς κόντρα στην Ουκρανία του Σεφτσένκο (ε συγγνώμη του Πουστοβόι ήθελα να πω). Οι Σλοβένοι έκαναν παρέλαση στον όμιλο της Εθνικής μας, τελειώνοντας αήττητοι την πορεία τους. Θα στεναχωρήσω τους συμπαθέστατους Ουκρανούς, όμως δεν υπάρχει ελπίδα απέναντι στο πιο «πυραυλοκίνητο» δίδυμο γκαρντ της διοργάνωσης. Οι συνεχιστές του Λάκοβιτς, του Σμόντις και του Νεστέροβιτς ήρθαν αποφασισμένοι, αποπνέουν υγεία σαν ομάδα (αρκεί να παρατηρήσει κανείς τα χαμόγελα μέσα στο παρκέ) και έχουν ανοιχτό το δρόμο μπροστά τους για την τετράδα. Μελέτησα καλά το ματσάκι και θεωρώ πως ο άσσος της Σλοβενίας με -13.5 είναι ένα εξαιρετικό σημείο στην sportingbet.

Πάμε τώρα στο φαβορί για ένα μετάλλιο, τους «τρικολόρ». Για τους άλλους, όχι για τον λάτρη της Βelvedere. Να με συμπαθάτε, αλλά δεν θα υποστηρίξω τον μερακλή Μπορίς Ντιαό με τον οποίο μαζί τρώμε και πίνουμε στα καλύτερα κουτουκάκια της Αθήνας. Από εμένα έχει μάθει τα μυστικά των γαστρονομικών απολαύσεων. Άλλωστε είμαστε και στα ίδια κιλά. Η Γαλλία λοιπόν δεν μου έχει δείξει κάτι στο τουρνουά. Έχασε από τους Φινλανδούς, υπέστη διασυρμό από τους Σλοβένους, ενώ λίγο έλειψε να ηττηθεί και από την Ελλάδα, χάνοντας προβάδισμα 24 πόντων. Οι φίλοι μου οι bookers την έχουν ξεκάθαρο φαβορί, όμως εγώ θα τους κοντράρω. Θα βάλω κάτι ψιλά στην Γερμανία (15:15), αφού προσδοκώ μεγάλο ματς από τον «διαβολάκο» Ντένις Σρέντερ. Άλλωστε χωρίς Πάρκερ, Μπατούμ και Γκομπέρ δεν... γκουχου γκουχου γκουχου κανείς (λυπάμαι Νάντο Ντε Κολό)! Το διπλό της Γερμανίας είναι δωράκι στη sportingbet.

Όσον αφορά το Ιταλία-Φινλανδία (18:45) θα προσπαθήσω να ξεχάσω τις μακαρονάδες που καταβροχθίζω για να κρίνω δίκαια. «Γκουρού» ο Μεσίνα, ποιοτικός ο Μπελινέλι, τίμιος ο Χάκετ, όμως δεν είναι δυνατόν να πάω κόντρα στον νέο Ντιρκ. Τον Λάουρι Μάρκανεν ντε, αυτόν τον αλητήριο τύπο που έχει γλυκάνει το Eurobasket με την παρουσία του. Η καλοδουλεμένη ομάδα του Ντέτμαν έχει τεράστια ευκαιρία να σηκώσει στο πόδι έναν ολόκληρο λαό με μια πιθανή πρόκριση στους «8». Οι... απόγονοι του Φούτσκα , του Μπουλέρι και του Γκαλάντα δεν τρομάζουν και οι ενθουσιώδεις Φινλανδοί μπορούν να τους στείλουν γρήγορα για... πίτσα! Ο άσσος των Σκανδιναβών μου κλείνει το μάτι στην Sportingbet.

Tέλος πάμε στη μάχη της Ελλάδας με την Λιθουανία (21:30). Της Λιθουανίας την οποία ο γερο-Γιοβάισα έβλεπε στο Top 3. Ήρθε η ώρα να κάνω μια μεγαλοπρεπέστατη κωλοτούμπα για χάρη του «Σλούκι Λουκ», του Nick the Quick, του Άγιου Γεώργιου (μεγάλη η χάρη του) και του «Big Papa» Απαπαπαπαπαπαπαπαπα Παπαγιάννη. Δεν ξεχνώ πως από το 2010 και μετά η Εθνική μας τα έχει βρει σκούρα με τα νοκ-άουτ, αφού στο μενού συναντάμε μόνο αποκλεισμούς (αν εξαιρέσουμε την πρόκριση επί των Βέλγων στη φάση των «16» του προηγούμενου Eurobasket). Με τρομάζει ο Βαλανσιούνας, ο οποίος μέχρι τώρα έχει μέσο όρο double-double στη διοργάνωση (16.4 πόντους και 11.4 ριμπάουντ ανά αγώνα) και δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα περιοριστεί η δράση του. Τρέμω στην ιδέα πως η... μπασκετομάνα Λιθουανία θα επιλέξει να εκτελέσει πολλά pick n roll, χτυπώντας στην αδυναμία μας.

Όμως πιστεύω στον τρελαμένο σε όλο το τουρνουά Σλούκα (δείτε πως πανηγυρίζει ορισμένα καλάθια του), στον «Mr. Petaxtari» Γιώργο Πρίντεζη, στην τσαντίλα του... ανύπαρκτου μέχρι τώρα (μόνος του το δήλωσε, δεν θέλω να φάω ξύλο) Γιάννη Μπουρούση και στο μυαλωμένο παιχνίδι του Καλάθη. Και για να δικαιολογηθώ, χρειάζεται ένα «ασανσέρ» για να ανέβεις ψηλά, πλησιάζοντας σιγά-σιγά στην κορυφή. Η Ελλάδα το έχει (Θανασάρας «Elevator-Block Party» Αντετοκούνμπο).

Η Λιθουανία δεν διαθέτει τέτοιον παίκτη, ενώ είναι πιθανό να στερηθεί των υπηρεσιών του πολύτιμου Κουζμίνσκας στο αποψινό ματς. Αν μας μπουν και τα τρίποντα, τότε είμαστε κοντά στην «8άδα». Ρε αλήτες bookers δεν σέβεστε την Επίσημη Αγαπημένη; Γιατί τόσο υψηλή απόδοση στο διπλό της Εθνικής; Eπειδή κάναμε 3 ήττες στον όμιλο; Για να ξέρετε το Eurobasket τώρα αρχίζει και το δίδυμο Σλούκα-Καλάθη βλέπω να κάνει άλλη μια εκπληκτική εμφάνιση όπως και με την Πολωνία και να στέλνει την Ελλάδα στον επόμενο γύρο. Μου αρέσει πολύ το διπλό της Ελλάδας, αξίζει τον κόπο να εμπιστευτείτε την «γαλανόλευκη» αρμάδα.

Άλλωστε... Hellas has BasketBALLS και ήρθε η ώρα να τα... δείξει (gazzetta σίγουρα θα περάσει δεν βρίζω)!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

γεροΓιοβάισα
γεροΓιοβάισα