«Ο Σάκοτα με έπαιρνε κάθε χρόνο τηλέφωνο και μου έλεγε να έρθω στην ΑΕΚ»!

«Ο Σάκοτα με έπαιρνε κάθε χρόνο τηλέφωνο και μου έλεγε να έρθω στην ΑΕΚ»!

Κάτια Πετροπούλου
«Ο Σάκοτα με έπαιρνε κάθε χρόνο τηλέφωνο και μου έλεγε να έρθω στην ΑΕΚ»!

bet365

Το πολλά υποσχόμενο απόκτημα της ΑΕΚ, Μάικ Γκριν, μίλησε στο gazzetta.gr για τις 10 ομάδες που έχει αλλάξει ως τώρα στην καριέρα του, για την χρόνια προσπάθεια που έκανε ο Ντούσαν Σάκοτα να τον «βάλει» στα κιτρινόμαυρα κι έκανε μια θερμή παράκληση στους οπαδούς.

Ο Μάικ Γκριν είναι σαν το παλιό καλό κρασί: όσο περνούν τα χρόνια, τόσο καλύτερος γίνεται!

Και αυτό δείχνει η πορεία του τις τελευταίες σεζόν, αν κάνει κάποιος μια αναδρομή στα στατιστικά του και τις εμφανίσεις του σε Ιταλία, Ρωσία, Γαλλία και Τουρκία, μεταξύ άλλων.

Ο 32χρονος γκαρντ θα συστηθεί και στο ελληνικό κοινό φέτος, καθώς θα φοράει τα κιτρινόμαυρα για χάρη της ΑΕΚ, η οποία πραγματοποίησε ένα ακόμα «μπαμ» με την απόκτησή του το καλοκαίρι.

Οι πρώτες του εντυπώσεις μέχρι στιγμής από την χώρα μας είναι οι καλύτερες, όπως εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος, μιλώντας στο gazzetta.gr, κατά την διάρκεια της Media Day της «Βασίλισσας».

«Πριν καταλήξω εδώ, έκανα μεγάλη έρευνα. Φρόντισα να μάθω αρκετά πράγματα πριν υπογράψω», παραδέχθηκε αρχικά, για να συνεχίσει: «Με όσους είχα μιλήσει, είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για την ΑΕΚ και για την Αθήνα. Πήγαμε και στα... βουνά για λίγες ημέρες (σ.σ. γελάει, εννοώντας το Καρπενήσι, που η ομάδα έκανε την προετοιμασία της). Μέχρι στιγμής είναι όλα πολύ ωραία».

Η ΑΕΚ θα γίνει η 11η ομάδα που θα φορέσει την φανέλα της, μέσα στην 10ετή καριέρα του, αφού... φροντίζει κάθε χρόνο να βρίσκεται και αλλού! Ο ίδιος γελώντας, ανέφερε: «Απλά τυχαίνει! Κάθε χρόνος είναι σαν να μαθαίνω ξανά από την αρχή, σαν να ξεκινάω από το μηδέν. Όλα έχουν να κάνουν μόνο με το θέμα προσαρμογής. Μέχρι εδώ, όλα μου έχουν πάει καλά, ευτυχώς. Και για ακόμα μια χρονιά φαίνεται πως όλα θα είναι καλά για εμένα».

Στο ΟΑΚΑ, ωστόσο, θα βρει και έναν παλιό του γνώριμο, αφού με τον αρχηγό της ΑΕΚ, Ντούσαν Σάκοτα, υπήρξαν συμπαίκτες στην Βαρέζε την σεζόν 2012-13. Ο Γκριν αποκάλυψε πως από τότε που έφυγε από την ομάδα, ο Σάκοτα προσπαθούσε να τον πείσει να φορέσει τα κιτρινόμαυρα. Άλλωστε, ο 31χρονος φόργουορντ είχε δείξει την χαρά του για την άφιξη του Αμερικανού στην «Ένωση». «Μιλούσαμε κάθε χρόνο, μετά την αποχώρησή μου από την Βαρέζε. Είχαμε κρατήσει επαφή. Με έπαιρνε τηλέφωνο κάθε χρόνο από όταν έφυγα και μου έλεγε να έρθω και να παίξω μαζί του. Ο Ντούσαν είναι πολύ καλός φίλος και παίκτης! Απολαμβάνω να είμαι μαζί του στο παρκέ. Ζει στην Αθήνα 15-16 χρόνια, οπότε αν χρειαστώ κάτι εδώ, θα είναι ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο θα μιλήσω».

Η άφιξη του στην ομάδα, όμως, γέμισε αυτόματα και προσδοκίες τους οπαδούς, οι οποίοι περιμένουν πολλά από εκείνον την νέα χρονιά. «Αλήθεια; Δεν το ήξερα αυτό! Κάθε φορά σε μια ομάδα θα έρχεται ένας παίκτης, που θα διαφέρει από τους προηγούμενους, και πάντα ο κόσμος θα έχει προσδοκίες από τον "νέο". Είναι, όμως, μπάσκετ. Το ξέρω καλά, παίζω από τα 10 μου και νιώθω πως μπορώ να ανταπεξέλθω σε όλα», διαβεβαίωσε με σιγουριά.

Όσον για την ανοδική του πορεία, χρόνο με το χρόνο, δεν θέλησε να σταθεί σε αυτή, αλλά φρόντισε να εγγυηθεί την καλή πορεία της ΑΕΚ στην Ευρώπη και το Basketball Champions League, όπως ακριβώς έκανε και πέρυσι με την Καρσίγιακα (12.5π., 4.8ασ., 3.5ρ.). «Σίγουρα είμαι έτοιμος να βγω μπροστά! Έχουμε κάνει φοβερές μεταγραφές, είναι και δύο παίκτες ακόμα να έρθουν (σ.σ. Μάνι Χάρις και Κλιάντονι Έρλι). Στα... χαρτιά είμαστε πολύ δυνατοί, μένει να το δείξουμε και στο παρκέ. Έχω δει λίγο - πολύ πως παίζουν όλοι. Όσο καλύτερη είναι η ομάδα, τόσο πιο εύκολη θα είναι η δουλειά μου, αλλά και του καθενός».

Όσο για το μήνυμά του στον κόσμο της ΑΕΚ; Με ύφος σχεδόν... ικεσίας, τόνισε: «Σας παρακαλώ, ελάτε στο γήπεδο! Όσο πιο πολλοί μπορείτε, για να μας υποστηρίξετε, γιατί θα τα δώσουμε όλα για την ομάδα και την πόλη»!

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα