Τσεχία - Κροατία 69-107

Γιώργος Κούβαρης
Τσεχία - Κροατία 69-107

bet365

Σε ένα παιχνίδι χωρίς κανένα ενδιαφέρον, η Κροατία επικράτησε της Τσεχίας με 107-69 και κατέκτησε και τυπικά την δεύτερη θέση του Γ' ομίλου του Eurobasket.

Γίνεται ένα ματς για το Eurobasket να αποτελεί αγγαρεία; Κι όμως, γίνεται! Το Κροατία-Τσεχία για την τελευταία αγωνιστική της Α' φάσης δεν παρουσίαζε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού η Κροατία είχε εξασφαλίσει την δεύτερη θέση, ενώ η Τσεχία είχε πακετάρει ήδη τις βαλίτσες της επιστροφής στην πατρίδα.

Λογικό και επόμενο να μεταφερθεί και στο παρκέ αυτή η «παγωμάρα» στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. . Παρόλα αυτά η Κροατία επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ήταν -έτσι και αλλιώς- το φαβορί για την τελική επικράτηση, κερδίζοντας με χαρακτηριστική ευκολία τους Τσέχους 107-69, αν και η διαφορά ήταν προιόν της ολοκληρωτικής τους χαλάρωσης στην τελευταία περίοδο.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής για λογαριασμό των «Χρβάτσκα» αφού αυτή τη φορά τελείωσε το ματς με 25 πόντους και εξαιρετικά ποσοστά (4/6 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 5/7 βολές). Πολύ καλή και η απόδοση του Ντάριο Σάριτς ο οποίος είχε double double στο ματς με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ. Μάλιστα η διαφορά ξεπέρασε και τους 20 πόντους στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (81-60 στο 31') δείγμα και της... απόστασης που υπήρχε μεταξύ των δύο ομάδων. Πλέον η Κροατία περιμένει τον αντίπαλό της στους «16» του Eurobasket στην Πόλη και οποίος θα προέρχεται από τον Δ' όμιλο.

Ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν... αργά αλλά σταθερά, η Κροατία «έχτισε» μια διαφορά 11 πόντων (28-17) με την οποία μπόρεσε να νιώσει πολύ πιο άνετα εν όψει της συνέχειας του αγώνα.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήταν εκείνος που έκανε όλη τη δουλειά για λογαριασμό της ομάδας του Άτσο Πέτροβιτς, έχοντας 17 πόντους στο πρώτο μισό του αγώνα με 3/5 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 2/3 βολές!

Η Τσεχία δεν μπόρεσε με τίποτα να σταματήσει την δράση του, ενώ δεν μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα ανταγωνιστική από τη στιγμή που ήταν εκτός... κλίματος αγώνα ο Τόμας Σατοράνσκι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο έμεινε στο ένα καλάθι με 1/5 σουτ, ωστόσο είχε μοιράσει πέντε ασίστ.

Βέβαια στην δεύτερη περίοδο οι Τσέχοι ήταν ανταγωνιστικοί αλλά όχι για να «χτυπήσουν» τους Κροάτες για το κάτι παραπάνω στο παιχνίδι.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Αφενός υπήρχε διαφορά κλάσης μεταξύ των δύο ομάδων και αφτέρου η Τσεχία αντιμετώπιζε το ματς «να τελειώνει, να... πάμε σπίτια μας» πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που έβλεπε ότι δεν μπορούσε να χτυπήσει την Κροατία.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: O Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς κατά πρώτο λόγο (25 πόντοι, 4/4 τρίποντα) και ο Ντάριο Σάριτς κατά δεύτερο (18 πόντοι, 10 ριμπάουντ) ήταν και πάλι το «dynamic duo» της Κροατίας στο Eurobasket.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Ιβάν Μπούβα ήταν κάτι παραπάνω από αποτελεσματικός στο διάστημα που αγωνίστηκε, κερδίζοντας τις περισσότερες μάχες στο «ζωγραφιστό» με 13 πόντους (4/7 δίποντα, 5/8 βολές) και 6 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο ηγέτης της Τσεχίας, Τόμας Σατοράνσκι, ήταν εκτός κλίματος αγώνα αφού έμεινε στους δύο πόντους με 1/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 6 ασίστ και 4 λάθη.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα ήταν αρκετό για την κροατία να ανοίξει την ψαλίδα του σκορ. Από εκεί και πέρα τον σημαντικότερο ρόλο για την εκτόξευση της διαφοράς έπαιξε η τελευταία περίοδος και το επιμέρους 29-9 της Τσεχίας.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Κροατία το δεύτερο δεκάλεπτο, όταν και δέχτηκε 23 πόντους. Η Τσεχία 28/76 εντός παιδιάς, τα 15 λιγότερα ριμπάουντ (47 έναντι 32) και την ολοκληρωτική παράδοση στην τελευταία περίοδο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ένας εξαιρετικός αιφνιδιασμός της Κροατίας, με τους παίκτες του Πέτροβιτς να κρύβουν τη μπάλα, τον Κρούσλιν να δίνει την ασίστ στον Σάριτς και εκείνος να «καρφώνει» εντυπωσιακά στο καλάθι της Τσεχίας.

Τα δεκάλεπτα: 17-28, 40-54, 60-78, 69-107

 

Τελευταία Νέα