Ισλανδία - Σλοβενία 75-102

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ισλανδία - Σλοβενία 75-102

bet365

Η Σλοβενία έκανε επίδειξη δύναμης επί της Ισλανδίας καθώς επικράτησε με 102-75 και παραμένει στο παιχνίδι κατάκτησης της 1ης θέσης έχοντας πετύχει το απόλυτο σε σύνολο τεσσάρων αγώνων

Στο πρώτο δεκάλεπτο η άμυνα των Σλοβένων θύμιζε… κέντρο διερχομένων, οι δε Ισλανδοί έχοντας τη θερμή υποστήριξη των φιλάθλων τους και απελευθερωμένοι από το άγχος έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι και από το πουθενά, το επίπεδο ανταγωνιστικότητας ήταν υψηλό. Οι Ισλανδοί είχαν 4/7 τρίποντα, καλό βαθμό συνεργασιών, ίσως και μεγαλύτερο κίνητρο. Κι έτσι εξηγείται το 25-23 υπέρ τους στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι Σλοβένοι άγγιξαν την τελειότητα στο δεύτερο δεκάλεπτο και η διαφορά αποτυπώθηκε το ταμπλό του γηπέδου. Στην άμυνα παρέμειναν χαλαροί, αλλά στην επίθεση… γεννούσαν και τα κοκόρια τους. Έτσι άλλαξαν και οι κανόνες του παιχνιδιού καθώς οι Σλοβένοι προηγήθηκαν με 37-47 και στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενοι την ποιότητά τους, επέβαλαν διαφορά 17 πόντων (43-60) έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Ντόντσιτς στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Διατηρώντας υψηλό ποσοστό ευστοχίας έξω από τα 6.75, οι Σλοβένοι σταδιακά αύξησαν τη διαφορά φτάνοντας στο +30 (48-78) μπαίνοντας στα τελευταία τρία λεπτά της 3ης περιόδου. Εκεί ο Μπαέρινγκσον κράτησε τα προσχήματα για τους Ισλανδούς καθώς απάντησαν με επιμέρους σκορ 11-3 και μείωσαν σε 59-81 στο τέλος της περιόδου.

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι οι Σλοβένοι έφτασαν και στο +32 (64-96) στα μισά της τελευταίας περιόδου και στην εξέλιξη έγιναν η δεύτερη ομάδα του ομίλου που σκόραρε 100+ πόντους στους Ισλανδούς.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Διότι υπάρχει χαώδης διαφορά δυναμικότητας και οι δε άμοιροι Ισλανδοί είδαν τους Σλοβένους να σουτάρουν με 43% στα τρίποντα (13/30).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ντόντσιτς και Πρέπελιτς έδωσαν στη Σλοβενία το μακρινό σουτ στο δεύτερο ημίχρονο και σε συνδυασμό με τα αποτελεσματικά drive του Ντράγκιτς έστειλαν τη διαφορά στο +17.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Πάλσον και Χέρμανσον έκαναν πολύ καλό πρώτο ημίχρονο αλλά δεν ήταν αρκετό για τους Ισλανδούς ώστε να κρατηθούν στο παιχνίδι.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Το δεύτερο δεκάλεπτο. Στα τελευταία οκτώ λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι Σλοβένοι είχαν επτά ασίστ, εννιά πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και 5/5 τρίποντα

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Οι Σλοβένοι, στην άμυνα, περπατούσαν στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι δε Ισλανδοί από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά ξέχασαν τους βασικούς κανόνες της transition άμυνας.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι δύο τάπες του Ράντολφ μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα σε διαφορετικούς παίκτες στα μέσα της 3ης περιόδου.

Δεκάλεπτα: 25-23, 43-60, 59-81, 75-102

 

Τελευταία Νέα