Ισραήλ - Λιθουανία 73-88 (pics)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ισραήλ - Λιθουανία 73-88 (pics)

bet365

Στη διαφορά ποιότητας, προσθέστε και αυτή του… όγκου των παικτών. Διότι αυτήν εκμεταλλεύτηκαν οι Λιθουανοί κι έκαναν επίδειξη δύναμης επί των Ισραηλινών. Η νίκη με 73-88 ήταν η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων.

Και να φανταστεί κανείς ότι στο πρώτο δεκάλεπτο οι Ισραηλινοί άγγιξαν την τελειότητα, αν εξαιρεθούν τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Υπό την έννοια ότι δεν επέτρεψαν στους Λιθουανούς να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο αλλά και να βρουν ανοιχτά σουτ. Μέσα από την πίεση που άσκησαν στην άμυνα, βρήκαν το καλάθι και στην επίθεση κι έτσι στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου προηγήθηκαν με 23-19. Αυτό που δεν κατάφεραν ήταν να περιορίσουν τη δράση των Βαλαντσιούνας, Μοτεγιόνας αλλά δεν διαθέτουν τα «κορμιά» για να το πετύχουν.

Η δεύτερη περίοδος ήταν μια άλλη… ιστορία. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν έως το 18’. Η (εξαφανισμένη στο πρώτο δεκάλεπτο) περιφερειακή γραμμή των Λιθουανών εμφανίστηκε στο παρκέ, οι τελευταίοι διατήρησαν τον έλεγχο των ριμπάουντ, κυρίως όμως αντέδρασαν μέσα από την άμυνα. Κράτησαν στο απόλυτο μηδέν τους Ισραηλινούς για περίπου 4:30 λεπτά και με 0-11 σερί προηγήθηκαν με 23-30 (15:30). Η διαφορά έφτασε έως και στα επίπεδα των εννιά πόντων (29-38). Εκεί ο Χόουελ κράτησε όρθιο το Ισραήλ που απάντησε με δικό του σερί (8-0) και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 37-38.

Στην πράξη αποδείχθηκε ότι ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τους Λιθουανούς κι αυτό ήταν το τρίτο. Στα πρώτα τέσσερα λεπτά αυτού έκαναν επιμέρους σκορ 12-2, ανέβασαν τη διαφορά στα επίπεδα των 12 πόντων (39-50) και κυρίως… άρχισαν να ευστοχούν έξω από τα 6,75. Το Ισραήλ δεν είχε τρόπο αντίδρασης και στο τέλος της περιόδου είδε τη διαφορά να βρίσκεται στη μέγιστη τιμή της (51-71, 30’).

Το Ισραήλ έκανε την τελευταία του προσπάθεια στα πρώτα (περίπου) πέντε λεπτά της τελευταίας περιόδου, μείωσε τη διαφορά στους 14 πόντους (64-80) με κορυφαίους τους Μέκελ, Κάσπι αλλά δεν είχε τον χρόνο και τον τρόπο για να πετύχει την ολική ανατροπή.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Λιθουανία έκανε πάρτι κάτω από τα καλάθια κι αυτό πιστοποιείται από τη διαφορά στα ριμπάουντ, 21 για τους Ισραηλινούς και 43 για τους Λιθουανούς. Μέσα από τις δεύτερες επιθέσεις κρατήθηκε έως ότου αρχίσει να σκοράρει και από απόσταση 6.75 μέτρων αλλά και αποκτήσει συνεργασίες φθάνοντας τις 23 ασίστ.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Σε επίπεδο προσώπων οι Κουζμίνσκας, Γκουντάιτις έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι. Συνολικά, οι παίκτες της φροντ λάιν των Λιθουανών έπαιζαν χωρίς αντίπαλο.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Οχαγιόν και Πνίνι κάνουν πολύ κακό Eurobasket και δεν προσφέρουν ούτε τα αυτονόητα στην ομάδα τους.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το τρίτο δεκάλεπτο. Το επιμέρους σκορ υπέρ των Λιθουανών ήταν 33-14.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Ουλανόβας έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο διάστημα κατά το οποίο η Λιθουανία επέβαλλε τους κανόνες της και κέρδισε το παιχνίδι.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Λιθουανία δεν είχε ισορροπία – μεταξύ περιφέρειας και φροντ λάιν – στο πρώτο ημίχρονο γι’ αυτό το παιχνίδι ήταν ντέρμπι. Οι δε παίκτες του Ισραήλ θα πρέπει να παρακολουθήσουν εντατικά μαθήματα για να μάθουν να κάνουν μπλοκ άουτ στα ριμπάουντ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Θέλει κι ερώτημα; Το απίστευτο καλάθι του Γιουσκεβίτσιους στο τελευταίο δέκατο του δευτερολέπτου της 3ης περιόδου γιατί το έβαλε βρισκόμενος τέσσερα μέτρα πίσω από το κέντρο του γηπέδου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα