Ουγγαρία - Κροατία 58-67 (vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ουγγαρία - Κροατία 58-67 (vid)

bet365

Η Κροατία με καλό μπάσκετ μόνο στην τελευταία περίοδο νίκησε την Ουγγαρία με 58-67 στην πρεμιέρα του Δ' ομίλου στο τουρνουά. Τραυματίστηκε ο Άνταμ Χάνγκα και δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Για τρία δεκάλεπτα η Κροατία έβλεπε εφιάλτες από την Ουγγαρία, αλλά στο τέλος σοβαρεύτηκε, έπαιξε πιο ορθολογικά, δέχτηκε μόλις 5 πόντους στην τελευταία περίοδο και επικράτησε των Μαγυάρων με 58-67

Η Ουγγαρία φάνηκε περισσότερο ανταγωνιστική από όσο φανταζόταν ακόμη κι ο Άτσα Πέτροβιτς με αποτέλεσμα να προβληματίσει έντονα τους Κροάτες. Ο Μπόγιαν Μπογκντανοβιτς ήταν η μοναδική αξιόπιστη λύση, ενώ από την άλλη πλευρά οι Άνταμ Χάνγκα και Γιάνος Έλινγκσφελντ σκόραραν με συνέπεια (20-15, 9').

Η εικόνα στην δεύτερη περίοδο θα περίμενε κανείς να διαφοροποιηθεί, αλλά στο 14' οι Μαγυάροι ήταν ακόμη μπροστά στο σκορ (29-26). Στη συνέχεια οι Ούγγροι λόγω αστοχίας (και όχι κροατικής άμυνας) έχασαν ευκαιρία να αυξήσουν την υπέρ τους διαφορά. Ο Ντάριο Σάριτς με προσωπικά καλάθια «ξεμπλόκαρε» τους συμπαίκτες του κι έτσι οι Κροάτες ανέκτησαν το προβάδισμα (32-37, 18').

Η αποχώρηση του Άνταμ Χάνγκα λόγω τραυματισμού δεν επηρέασε στην τρίτη περίοδο τους συμπαίκτες του κι έτσι πάλι με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ έμεναν κοντά στο σκορ (50-50, 29'). Οι Κροάτες βιάζονταν υπερβολικά (όποιος την έπαιρνε, σούταρε) με αποτέλεσμα όσα κυλούσε ο χρόνος, τόσο περισσότερο να αγχώνονταν.

Στην τελευταία περίοδο τα πάντα άλλαξαν. Η Κροατία δεν ήθελε μπλεξίματα. Έπαιξε καλύτερη άμυνα, πήρε τα ριμπάουντ και με προσπάθειες κοντά στο καλάθι πήρε προβάδισμα με 53-60 (33'). Στη συνέχεια πάντως δεν ανησύχησαν αφού οι Ούγγροι κουράστηκαν, απογοητεύτηκαν και είδαν τη διαφορά να φτάνει και τους 11 πόντους.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η εντολή του Άτσα Πέτροβιτς να αφήσουν τα τρίποντα και να ποστάρουν συνέχεια οι Σάριτς. Μπογκντάνοβιτς και Ζόριτς, άλλαξε όλο το ματς καθώς και η βελτιωμένη άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο (δέχτηκαν 5 πόντους) και χάρισε τη νίκη στην Κροατία.

Στοίχισε φυσικά στους Ούγγρους και ο τραυματισμός του Άνταμ Χάνγκα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς σε 36:43 είχε 23 πόντους (5/6δ., 1/5τρ., 10/11β.), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 λάθη.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Βίτμαν σε 15:36 είχε 1/6 σουτ και δε βοήθησε το παραμικρό.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου οι Κροάτες έτρεξαν σερί 8-0 και ουσιαστικά «καθάρισαν» τη νίκη αφού πήραν διαφορά και ταυτόχρονα πλήγωσαν τη ψυχολογία των αντιπάλων τους.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Ντάριο Σάριτς τελείωσε το παιχνίδι με 15 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 λάθη.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Οι Κροάτες τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, ενώ οι Ούγγροι τον τραυματισμό του Χανγκα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το φόλοου κάρφωμα του Γιάνος Έλινγκσφελντ στο τέλος της πρώτης περιόδου αφού πήρε παραμάζωμα άπαντες.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 36-39, 53-52, 58-67

 

Τελευταία Νέα