Καλύτερα νίκη με κακό μπάσκετ, παρά... Λιθουανία

Καλύτερα νίκη με κακό μπάσκετ, παρά... Λιθουανία

bet365

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες δε βιάζεται να βγάλει συμπέρασμα για την Ελλάδα λόγω του χαμηλού επιπέδου των Ισλανδών, ωστόσο προτιμά αυτό που είδε από του διεθνείς μας παρά αυτό που έπαθε η Λιθουανία.

Η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν έθελξε με το μπάσκετ που έπαιξε, αλλά κανείς δε θα το θυμάται σε λίγες ώρες. Σε ένα τουρνουά 15 ημερών μετράει μόνο το αποτέλεσμα και τίποτα άλλο.

Δείτε και τι έπαθε η Λιθουανία. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τη Γεωργία, υπάρχουν πολλές ομάδες που προβληματίζουν σε αυτό το τουρνουά.

Σίγουρα η Ελλάδα είναι μία από αυτές, ωστόσο στα νοκ άουτ όλα γίνονται. Αυτό όμως ισχύει και για τους αντιπάλους. Δεν είμαστε εμείς οι μάγκες μόνο που θα αλλάξουμε τον διακόπτη στα νοκ άουτ.

Η Ισλανδία είναι πολύ κακή ομάδα για να μπορείς να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα.

Για την ακρίβεια περισσότερο αξίζει να σταθεί κανείς στην τραγική δεύτερη περίοδο, παρά στα όσα καλά έκαναν οι παίκτες του Μίσσα στα υπόλοιπα τρία δεκάλεπτα.

Αν η άμυνα δέχτηκε τόσους πόντους από το pick 'n' roll των Ισλανδών, δε θέλω να φαντάζομαι τα όργια των Ντράγκιτς, Ντόνσιτς και Ερτέλ τις δύο επόμενες αγωνιστικές.

Θα παίζουν 40 λεπτά σκριν στη μπάλα. Ειδικά οι Σλοβένοι...

Από εκεί και πέρα είχε ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό συνέβη χάρη στην άμυνα και στην περιβόητη (σε βαθμό παρεξηγήσεως) ενέργεια του Θανάση Αντετοκούνμπο.

Επαναλαμβάνω όμως για να μην παρεκτραπεί η σκέψη σας, οι Ισλανδοί είναι πολύ κακή ομάδα.

Φοβάμαι πάντως τη μέρα που που ο Νίκος Παππάς δε θα σκοράρει. Θεωρώ πως είναι βαρόμετρο για την επίθεση της εθνικής ομάδας.

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ

Απορώ με τους Λιθουανούς. Ο πιο μπασκετικός λαός της Ευρώπης. Τα παιδιά πρώτα λένε «μαμά» και μετά «μπάσκετ». Πιάνουν μπάλα από τα 4-5 τους και ένα γκαρντ από την εποχή του Σάρας δεν έχουν βγάλει. Στα τελευταία 3΄του ματς με τους Γεωργιανούς τα γκαρντ της πήραν 3 αμαρκάριστα τρίποντα και τα δύο πήγαν airball.

ΥΓ: Ο Σερμαντίνι θα έπαιρνε 500.000 ευρώ περισσότερα, θα είχε 50.000 ακόλουθους στο instagram (δεν πρέπει να έχει καν), θα είχε την αναγνώριση του κόσμου ως ένας από τους κορυφαίους ψηλούς της Ευρώπης, αλλά είναι άσχημος. Το παλικάρι είναι παικτάρα, αλλά όταν τον είχαμε στα μέρη μας τον κορόιδευαν «κόκκινοι» και «πράσινοι» λόγω παρουσιαστικού. Όποιον ψηλό βρίσκει, κάνει πλακίτσα.

ΥΓ 2: Αυτό που έκανε ο Ερτέλ στο τέλος της πρώτης περιόδου με τους Φινλανδούς επιβεβαιώνει το «ταβάνι» που έχει ως παίκτης.

ΥΓ 3: Δεν ξέρω τι είναι πιο σπουδαίο... Η νίκη του Ηλία Ζούρου ή ο σωστός τρόπος που παίζει η εθνική Γεωργίας. Φυσικά και τα δύο. Δεν της το 'χα στα επίσημα παιχνίδια του Eurobasket πάντως.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.