Η άχαστη Ισπανία, η «μυστηριώδης» Ελλάδα και η... πονηρή Γεωργία!

γεροΓιοβάισα γεροΓιοβάισα
Η άχαστη Ισπανία, η «μυστηριώδης» Ελλάδα και η... πονηρή Γεωργία!

bet365

O γερο-Γιοβάισα με βαριά καρδιά βάζει τα... ρέστα του στην Ισπανία για κατάκτηση του Eurobasket, προσπαθεί να προβλέψει την πορεία της Ελλάδας και εμπιστεύεται τους διαβασμένους Γεωργιανούς του Ηλία Ζούρου στην πρεμιέρα.

Γεια σας φίλοι μου!

Η νέα μπασκετική χρονιά ξεκινάει επισήμως με την έναρξη του Eurobasket και ο γερο-Γιοβάισα δεν θα μπορούσε να απέχει στοιχηματικά.

Η αλήθεια είναι πως μου κακοφάνηκε λίγο που έπρεπε να σταματήσω τις βουτιές μου στην παραλία, τις φοβερές νύχτες στα beach bar και τα αμέτρητα σφηνάκια που εξουδετέρωνα. Βέβαια ως λάτρης της πορτοκαλί μπάλας με τα σπυράκια χαίρομαι που επιτέλους θα έχουμε και πάλι δράση. Ξέρω πως τα χρήματα σας έκαναν φτερά από τις σπατάλες του καλοκαιριού, όμως ο γερο-Γιοβάισα είναι εδώ για να σας ξαναστείλει στο ταμείο!

Μπορεί να είμαι λίγο ξενερωμένος από την απουσία των Γιάννη Αντετοκούνμπο, Σέρχιο Γιουλ και Μίλος Τεόντοσιτς από το Εurobasket, όμως θα μάθω να ζω και χωρίς αυτούς. Οι ομάδες τους πάλι δε ξέρω αν θα μπορέσουν να ζήσουν.

Ξεκινάμε λοιπόν από το κουπονάκι της πρεμιέρας (31/8), εκεί όπου οι Λιθουανοί θα αντιμετωπίσουν τους Γεωργιανούς του Ηλία Ζούρου που εντυπωσίασαν στο τουρνουά Ακρόπολις παρά την απουσία του Ζάζα Πατσούλια (θα παίξει στο Eurobasket). Η αρχική μου σκέψη ήταν το διπλό της Γεωργίας στο 3.70, αλλά φοβήθηκα και είπα να το αφήσω. Έτσι θα οδηγηθώ στο διπλό με +7.5 (1.93) στη Novibet. Δεν θεωρώ πως το σύνολο του Ζούρου θα χάσει με πάνω από 7 πόντους.

Συνεχίζω με το παιχνίδι Σλοβενία-Πολωνία και θα εμπιστευτώ ένα από τα πιο εκρηκτικά δίδυμα γκαρντ στο Eurobasket. Γκόραν Ντράγκιτς και Λούκα Ντόντσιτς κύριοι. Θα δούμε πραγματάκια από αυτούς τους δύο παίκτες στη διοργάνωση. Φρονώ πως οι Πολωνοί που κατεβαίνουν στη διοργάνωση χωρίς τον μεγάλο τους αστέρα, Μαρτσιν Γκόρτατ, δεν θα καταφέρουν να φανούν ανταγωνιστικοί στην πρεμιέρα. Έτσι θα επιλέξω τον άσσο της Σλοβενίας με -7.5 (1.95) στη Novibet.

Το τελευταίο ματς που εντόπισε ο λάτρης της βότκας και των αιθέριων υπάρξεων είναι η μάχη των Ιταλών με τους διοργανωτές Ισραηλινούς. Θα ποντάρω στη νίκη της ομάδας του Μπελινέλι (1.81), καθώς τώρα λείπουν οι Τζεντίλε, Γκαλινάρι και Μπαρνιάνι και δεν θα έχουν πρόβλημα να μοιράσουν τις μπάλες στην επίθεση. Θα τις παίρνει όλες ο Μπελινέλι (άντε και καμία οι Μέλι-Χάκετ)!

Επειδή ξέρω πως σας αρέσουν τα μακροχρόνια στοιχήματα έχω λάβει τα μέτρα μου. Καλό θα ήταν να ποντάρετε στην Ισπανία για κατάκτηση του Eurobasket (2.55). Δεν το θέλω και με βαριά καρδιά κάνω τέτοια πρόβλεψη, όμως τα αδέρφια Γκασόλ με τρομάζουν, όπως και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Ναι ξέρω λείπει ο Γιουλ! Ε και; H «φούρια ρόχα» ξέρει τον τρόπο να παίίρνει πάντα αυτό που θέλει. Θα ήθελα να βάλω σε αυτήν την κατηγορία την Ελλάδα, όμως η απουσία του Γιάνναρου με κάνει απαισιόδοξο για την κορυφή. Ανάλογη περίπτωση είναι και οι Σέρβοι με το «σοκ» που έπαθαν με τον Μίλος Τεόντοσιτς (εκτός και ο χρήσιμος Κάλινιτς). Με Τεόντοσιτς και Γιάννη γερούς οι Ισπανοί θα τα έβρισκαν σκούρα!

Όσον αφορά τις πιθανότητες να βρεθεί κάποια ομάδα στο ΤΟP 3, εκτός της Ισπανίας (1.40), θα ρίξω κάτι ψιλά (ότι απέμεινε από το ξέφρενο καλοκαίρι μου στα ελληνικά νησιά) σε Σερβία (1.65) λόγω Τζόρτζεβιτς, γίγαντα Μαριάνοβιτς και... σεσημασμένου δολοφόνου Μπογκντάνοβιτς και σε Λιθουανία (ναι, καλά διαβάσατε) επειδή πάντα με κάποιο τρελό τρόπο μπαίνει στη ζώνη των μεταλλίων χωρίς να είναι ανάμεσα στα φαβορί. Ίσως φταίει η μπασκετική τους κουλτούρα.

Στα στοιχήματα παικτών θα ποντάρω στον ηγέτη της Ισπανίας. Περιμένω άλλη μια παράσταση του Πάου Γκασόλ σε δεύτερο σερί Eurobasket. Mετά τα... όργια του στη διοργάνωση του 2015 (ο ορισμός του «το πήρε μόνος του»), θεωρώ πως θα επαναλάβει αντίστοιχες εμφανίσεις. Άρα φιλαράκια μου ρίξτε κάνα «δεκάρικο-εικοσάρικο» στον ηγέτη της Εθνικής Ισπανίας για πρώτο σκόρερ του τουρνουά (3.50). Σίγουρα θα παίξει μέχρι το τέλος, αφού είναι απίθανο η ομάδα του να μείνει μακριά από την «4άδα».

Τέλος για την Εθνική μας δεν μπορώ να πάρω θέση αν δεν δω πρώτα 2-3 επίσημα ματς στο τουρνουά. Για να έχουμε τύχη για είσοδο στην τετράδα, πρέπει να φορμαριστούμε σιγά σιγά, παιχνίδι με παιχνίδι και να κάνουν σπουδαίες εμφανίσεις οι Πρίντεζης, Σλούκας, Καλάθης και Μπουρούσης. «Κλειδιά» θα είναι οι Παππάς και Παπανικολάου, ενώ ελπίζω ο Παπαγιάννης να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο από αυτό που έδειξε στα τελευταία φιλικά. Η αρχική μου πρόβλεψη (ναι τελικά θα πάρω θέση, δεν κρατήθηκα) είναι πρόκριση στους «8» και μετά αποκλεισμός. Μακάρι να κάνω λάθος και να πανηγυρίσει η ομάδα του Μίσσα ένα μετάλλιο (ας είναι το χρυσό), μετά το χάλκινο του 2009.

Καλά κέρδη αλάνια μου. Να τον εμπιστεύεστε τον γερο-Γιοβάισα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

γεροΓιοβάισα
γεροΓιοβάισα