Ελλάδα-Σερβία 67-69

Νίκος Καρφής
Ελλάδα-Σερβία 67-69

bet365

Η μαχητική Εθνική προσπάθησε να επιστρέψει από το -14 του 36ου λεπτού κόντρα στη Σερβία, όμως τελικά γνώρισε την δεύτερη ήττα της στο τουρνουά Ακρόπολις (67-69).

Η Εθνική άφησε υποσχέσεις κόντρα στη Σερβία με την μαχητικότητα και την αντίδραση που έδειξε, επιστρέφοντας από από το -14 του 36ου λεπτού, όμως στο τέλος δεν κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Η Ελλάδα ηττήθηκε με 67-69 από την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς αλλά είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο τέλος με την άστοχη προσπάθεια του Πρίντεζη για τρεις ή να στείλει το ματς στην παράταση με τον Νικ Καλάθη. Η μπάλα δεν μπήκε και έτσι η Εθνική γνώρισε τη δεύτερη ήττα της στο «Ακρόπολις».

Οι Σέρβοι πήγαν να ξεφύγουν στη αρχή του ματς, αφού ο Μπίρτσεβιτς έγραψε το 10-19, όμως η Ελλάδα να ανεβάσει ρυθμούς σε άμυνα και επίθεση και κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά στο τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Σλούκας ήταν αυτός που έβαλε το τελευταίο καλάθι του πρώτου δεκαλέπτου για το 18-21.

Η Εθνική έδειξε κεφάτη στο δεύτερο δεκάλεπτο και μπήκε μπροστά στο σκορ με το τρίποντο του Μάντζαρη στο 16’ (33-32). Οι Σέρβοι όμως δεν άφησαν για πολύ το προβάδισμα στα γαλανόλευκα χέρια, καθώς με τα καλάθια των Μιλοσάβλιεβιτς και Λάζιτς έφεραν ξανά την Σερβία σε θέση οδηγού (35-38). Η ομάδα του Μίσσα δεν σούταρε πολύ καλά πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, με το 2/9 να τα λέει όλα.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να πάρει διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο μέχρι το 27’. Από εκεί και πέρα όμως η ομάδα του Τζόρτζεβιτς βελτίωσε την απόδοση της και κατάφερε να πάει στην έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου στο +10( 44-54).

Η Εθνική μας έδειξε να χαρακτήρα στο τέταρτο δεκάλεπτο και κατάφερε να τρέξει ένα 12-0 από το 36'12" και μετά ,όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για τη νίκη. Πρίντεζης και Καλάθης θα μπορούσαν να γλιτώσουν την ομάδα μας, όμως τα σουτ που επιχείρησαν δεν βρήκαν στόχο.

Για την Ελλάδα ο Σλούκας είχε 15 πόντους, ενώ ο Μπουρούσης μέτρησε 13. Για τη Σερβία σπουδαίο ματς έκανε ο Μιλοσάβλιεβιτς με 17 πόντους. Η Εθνική ήταν άστοχη στα τρίποντα (3/20), ενώ ήταν χειρότερη από τους Σέρβους στις ασίστ με 14 αντί 22 των Σέρβων.

Δεκάλεπτα: 13-18, 35-38, 44-54, 67-69

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα