Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Liga Endesa!

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Liga Endesa!

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Liga Endesa!

Ο Φρανθίσκο Ρόκα ενημέρωσε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της Liga Endesa σε τρεις μήνες. Οι λόγοι της παραίτησής του.  

Ο ιθύνων νους της ισπανικής λίγκας, Φρανθίσκο Ρόκα, ενημέρωσε μέσω επιστολής, τις 18 ομάδες της Liga Endesa ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου στις 22 Νοεμβρίου. Η θητεία του επρόκειτο να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2018 ωστόσο ο Ρόκα επέλεξε την παραίτηση, εξηγώντας πως «η σεζόν 2017-18 είναι πολύ σημαντική για την ισπανική λίγκα αφού πρέπει να "κλείσουν" συμφωνίες που θα ορίσουν το μέλλον της διοργάνωσης. Οι συγκεκριμένες εξελίξεις πρέπει να δρομολογηθούν με έναν πρόεδρο ο οποίος δεν θα πλησιάζει στο τέλος της θητείας του».  

Σύμφωνα, ωστόσο, με ισπανικά δημοσιεύματα ο Ρόκα οδηγήθηκε σε παραίτηση έπειτα από μια σειρά λανθασμένων χειρισμών. Αρχικώς με το φιάσκο που προέκυψε σε ό,τι αφορά τη Ρεάλ Μπέτις η οποία υποβιβάστηκε όμως κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της λίγκας, δικαιώθηκε και έμεινε στη Liga Endesa ενώ δεν έγινε αποδεκτή η πρότασή του για μείωση του αριθμού των ομάδων σε 16. 

Best of internet