Ομπράντοβιτς: «Τα παράθυρα της FIBA είναι καταστροφή»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΕΒΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ

Ομπράντοβιτς: «Τα παράθυρα της FIBA είναι καταστροφή»

Ομπράντοβιτς: «Τα παράθυρα της FIBA είναι καταστροφή»

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε σε μέσο της χώρας του και αναφέρθηκε στη Φενέρμπαχτσε της επόμενης σεζόν.

Στην «Telegraf» μίλησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εξηγώντας μέρος της φιλοσοφίας του. Ο Σέρβος προπονητής αναφέρθηκε στον Μάρκο Γκούντουριτς, στο ΝΒΑ ενώ έδωσε και ένα παράδειγμα με τον Ομέρ Γιουρτσεβέν.

Αναλυτικά:

Για τον Μάρκο Γκούντουριτς: Όλοι θα συγκρίνουν τον Μάρκο Γκούντουριτς με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Αυτός είναι λογικό, αλλά είναι και λάθος.Ο Μάρκο είναι σπουδαίος παίκτης κι η Φενέρμπαχτσε θα τον βοηθήσει αρκετά. Αν καταφέρει να κάνει την καριέρα του Μπόγκνταν τότε θα είμαι ευτυχισμένος.

Για την απόφαση του Μπογκντάνοβιτς: Μίλησα μαζί του και μου είπε πως προτεραιότητα για αυτόν δεν ήταν τα χρήματα, αλλά να δοκιμάσει στο ΝΒΑ. Αυτός ήταν ο στόχος του απ΄μικρό παιδί και το κατάφερε. Στο χέρι του είναι να πετύχει.

Για τους παίκτες που πάνε στο ΝΒΑ: θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Έβαλα τον Ομέρ Γιουρτσεβέν να παίξει στην Euroleague. Ήταν 17 ετών και παίζαμε με τη Μπάγερν Μονάχου. Προηγούμασταν με 19-11 και μόλις μπήκε μας ισοφάρισαν σε 19-19. Πήρα τάιμ άουτ και είπα πως έπρεπε να τον βοηθήσουμε γιατί οι αντίπαλοι τον σημαδεύουν. Στα 17 του χρόνια του προσφέραμε πενταετές κλειστό συμβόλαιο, αλλά ήθελε να πάει στο ΝΒΑ. Δεν έχει καταφέρει τίποτα. 

Για την κόντρα FIBA και Euroleague: «Τα παράθυρα της FIBA είναι καταστροφή. Θα έρθει να παίξει ο Μπογκντάνοβιτς από το ΝΒΑ; Όχι. Θέλουν όμως να παίξει ο Κάλινιτς. Τι θα γίνει αν τραυματιστεί; Δεν σκέφτονται τους παίκτες.

Best of internet