Πότε ο Γιάννης δεν μπορεί, πότε το γόνατο του πονεί

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Πότε ο Γιάννης δεν μπορεί, πότε το γόνατο του πονεί

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για την υπόθεση Αντετοκούνμπο, το... κυνήγι στον Βασιλακόπουλο, καθώς για το ζητούμενο για την Εθνική ομάδα από εδώ και πέρα!

Πρέπει οπωσδήποτε να διαλέξουμε στρατόπεδο. Να είμαστε ή με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μπακς ή με την Ομοσπονδία!

Σύμφωνα με τον αρχαίο Αιγυπτιακό μύθο την καμήλα την ρώτησαν αν προτιμά τις ανηφόρες ή τις κατηφόρες όταν περπατά φορτωμένη με τον ήλιο να την καίει. Για να απαντήσει το ζωντανό: «Γιατί ρε παιδιά ίσιος δρόμος δεν υπάρχει»;

Αλλά είπαμε κυλά στις φλέβες μας η ταύτιση , ο φανατισμός η ανάγκη να γινόμαστε ένα με ότι θαυμάζουμε και αγαπάμε.

Από την άλλη η υπόθεση Αντετοκούνμπο έδωσε την ευκαιρία για την επανέναρξη του κυνηγιού του Βασιλακόπουλου. Το πιο δημοφιλές σπορ των τελευταίων ετών για όσους πραγματικά αρρωσταίνουν όταν δεν έχουν να γράψουν κάτι αρνητικό, όταν δεν έχουν την δυνατότητα να κατηγορήσουν ανοιχτά τον ισχυρό άνδρα της Ομοσπονδίας.

Δεν τους «έκατσε» το Πανευρωπαϊκό Νέων Ανδρών ,κόντεψαν να καταστρέψουν τα πληκτρολόγια από τη λύσσα τους, ολόκληρο καλοκαίρι να πάει στράφι, οπότε τώρα που έκατσε η στραβή με τον Γιάννη γυάλισαν τις καραμπίνες και βγήκαν στο ξέφωτο. Όπως εύκολα διαπιστώνει ο κάθε νοήμων αναγνώστης οι επιθέσεις ως επί το πλείστον δεν στοχεύουν την Ομοσπονδία στο σύνολο της αλλά προσωπικά τον πρόεδρο.

Με την περίπτωση του Αντετοκούνμπο, αναστήθηκαν και όλα τα κακώς κείμενα γι’ αυτούς. Η πρόσληψη του Μίσσα στο πόστο του προπονητή , οι καθυστερήσεις στην επιλογή του ομοσπονδιακού , η μη έλευση του Κουφού , το κόψιμο του Ντόρσει , οι παίκτες «εργαλεία» χωρίς προσωπικότητα , όλα μαζί στον τενεκέ κι επάνω το καπάκι , όπως τραγουδούσε και ο Νίκος Παπάζογλου.

Όλα αυτά λίγες μέρες πριν από ένα σημαντικό τουρνουά όπως το Ευρωπαϊκό σε Ελσίνκι και Κωνσταντινούπολη για την Εθνική. Απόλυτη έλλειψη σεβασμού απέναντι στην ομάδα, στους παίκτες. Λες και αυτοί ακόμα και στις κρίσιμες στιγμές δεν έχουν το δικαίωμα να είναι ήρεμοι και όσο το δυνατόν απερίσκεπτοι ,αλλά υποχρεωμένοι να διαβάζουν και να πληροφορούνται τα απωθημένα όσων ασχολούνται με το άθλημα.

Εντάξει , η ιστορία έχει καταντήσει στην κυριολεξία γραφική. Δικαιούνται και αυτά τα παιδιά τα οποία εκπληρώνουν ένα ΧΡΕΟΣ να πάνε σε ένα τουρνουά ήρεμοι και αποφορτισμένοι.

Έχουν γίνει λάθη στην Ομοσπονδία , το έγραφα στο μπλογκ πριν τις καλοκαιρινές διακοπές με τίτλο «Μίσσα και πούπουλα» αλλά το να χρεώνεις τα πάντα στην Ομοσπονδία και στον Βασιλακόπουλο, ξεπερνά πλέον και την υπερβολή!

Λίγη υπομονή δεν βλάπτει. Ας αφήσουμε την Εθνική να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της, ας την αντιμετωπίσουμε με τον σεβασμό που της αρμόζει και μετά έχουμε όλο το χρόνο να συζητήσουμε , να κρίνουμε, να αντιπαρατεθούμε. Στην υπόθεση Αντετοκούνμπο , όπως άλλωστε σε κάθε υπόθεση , για να έχεις γνώμη θα πρέπει να έχεις γνώση. Γνώση των γεγονότων.

Η σωστή πληροφόρηση από κάθε πλευρά βοηθά ώστε να τοποθετηθείς ψύχραιμα , αντικειμενικά και νηφάλια, χωρίς να επιλέγεις στρατόπεδο. Η δήλωση εξάλλου του έλληνα σταρ των Μπάκς από την Σαγκάη βοηθά στην εξαγωγή συμπερασμάτων. «Πέρυσι είχα την επιλογή να παγώσω την συμφωνία για το νέο μου συμβόλαιο. Φέτος δεν έχω επιλογή.»

Τι άλλο πιο ξεκάθαρο να πει το παιδί! Φέτος δεν μπορεί να πατήσει πόδι, όχι μόνο εξ αιτίας των ενοχλήσεων, αλλά γιατί δεν του επιτρέπεται. Έτσι κι αλλιώς όσο μπορούσε να το τραβήξει από πλευράς του το τράβηξε. Ένα φιλικό, δυο φιλικά, ολόκληρη προετοιμασία, τόσο μπορούσε μέχρι να του τραβήξουν το αυτί.

Οι Μπακς βάζουν τα λεφτά, αυτοί και τους κανόνες. Μέχρι ο Γιάννης να γίνει Νοβίτσκι , Πάρκερ, Γκασόλ για να κάνει τα δικά του, θέλει δουλειά πολύ.

Απρέπεια του απέναντι στην Εθνική , στην Ομοσπονδία η οποία χρόνια πριν έφερε τον κόσμο ανάποδα για να αποκτήσει ο Γιάννης τα απαραίτητα έγραφα που θα του επέτρεπαν την συμμετοχή του στην εθνική, η ανακοίνωση της αποχώρησης του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Απρέπεια απέναντι στο πρόσωπο και στην μνήμη αυτού που επέβαλλε στην κυριολεξία στην πολιτεία την περίπτωση Αντετοκούνμπο και τώρα δεν βρίσκεται εν ζωή!

Αυτόν και όλους αυτούς , της Ομοσπονδίας επίσης, από τους λιβελογράφους δεν τους θυμήθηκε κανείς. Γιατί τότε ο Γιάννης δεν ήταν των Μπάκς αλλά του Φιλαθλητικού.

Ο Γιάννης πονά και οφείλουμε να σεβαστούμε τον πόνο του, την αγωνία του για το μέλλον και την απόφαση του.

Τώρα αν ο τραυματισμός έχει επιβεβαιωθεί μέσω πολλαπλών εξετάσεων, όπως δηλώνουν από κοινού ΝΒΑ και Μπάκς, άρα υπάρχει ιστορικό και οι ίδιοι τον άφηναν να δίνει σόου για μήνες χωρίς να του απαγορέψουν οφείλουν να απαντήσουν οι ίδιοι από κοινού η κατά μόνας.

Μην περνάνε και όλο τον πλανήτη για Αμερικανάκια! Αν θέλουν πάλι δεν απαντάνε, οπότε το πιάσαμε το… υπονοούμενο. Ο Τζόε Προύντι κόουτς της Μεγάλης Βρετανίας και μέλος του προπονητικού τιμ των Μπακς δήλωσε μόλις χθες άγνοια για το θέμα και έκπληκτος για την απόφαση του Γιάννη.

Ο Μίσσας δεν έκρυψε από κανένα τις αντιδράσεις γεμάτες παράπονο του Αντετοκούνμπο όταν στο Καρπενήσι προσπαθούσε να τον ξεκουράσει. Όπως είναι δύσκολο να κρύψουμε το γεγονός ότι στην Σαγκάη δεν τον εξέτασε γιατρός αλλά η Σούκι Χόμπσον η γυμνάστρια των Μπάκς.

Συγνώμη όσο βαρύ βιογραφικό και να έχει η κυρία, εγώ την επόμενη φορά που θα έχω πρόβλημα με το πόδι μου σε ορθοπεδικό θα αποτανθώ και όχι σε γυμναστή με βιογραφικό…εγκυκλοπαίδεια!

Από την άλλη η Ομοσπονδία έχει την μαγνητική τομογραφία του παίκτη την οποία έχει αποστείλει στο ΝΒΑ. Εκτός και αν αμφισβητείται η αρτιότητα του επιστημονικού επιτελείου τη Εθνικής. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο;

Η δημοσιοποίηση της καλό θα ήταν να γίνει μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού. Δεν έχει νόημα η διαιώνιση του σήριαλ Αντετοκούνμπο.

Το ζητούμενο είναι να βρει η Εθνική την ηρεμία της και να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ακόμα και χωρίς το μεγάλο της όπλο Αντετοκούνμπο, το στερούμενο όμως ευρωπαϊκές παραστάσεις, ακόμα και μ’ αυτούς τους παίκτες «εργαλεία», όπως κάποιοι του χαρακτήρισαν , ικανοί για μένα να πάνε ψηλά αψηφώντας τον οποίο σωματικό πόνο, ( γιατί και απ’ αυτούς πολλοί πονάνε, αλλά σφίγγουν τα δόντια- και αυτοί έχουν συμβόλαια και μάλιστα ακριβά ), αλλά και τον ψυχικό πόνο που προκαλούν αρκετά δημοσιεύματα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!