Βλάσιος: «Αξίζουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη κατηγορία»

Βλάσιος: «Αξίζουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη κατηγορία»

Gazzetta team
Βλάσιος: «Αξίζουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη κατηγορία»

bet365

Ο Κωνσταντίνος Βλάσιος αναφέρθηκε στην άνοδο της εθνικής Παίδων και στο μυστικό της ομάδας κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Οι δηλώσεις του νεαρού γκαρντ στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ...

«Διάλειμμα για λίγο... Από πανηγυρισμούς, μπουγέλα, τραγούδια...

Όχι όμως και από τα χαμόγελα. Αυτό ήταν εκεί και την ώρα των δηλώσεων με τους συμπαίκτες του να ακούγονται μέσα από τα αποδυτήρια να φωνάζουν, να λένε τα δικά τους (κάθε ομάδα έχει τα... δικά της) και να ετοιμάζονται ευτυχισμένοι για την επιστροφή στην Αθήνα. Ο Κωνσταντίνος Βλάσιος ήταν ένας από τους «μαέστρους» της Εθνικής Παίδων στο παρκέ. Αυτός στα πρώτα του λόγια δεν θα ξεχάσει και κάποιους που δεν ήταν στη Σόφια.

«Πιστεύω πως όλη η προετοιμασία μας από τις αρχές Ιουλίου, όλοι οι κόποι μας βρήκαν την δικαίωσή τους εδώ, σήμερα. Είμαστε πολύ περήφανοι ο ένας για τον άλλον. Όλοι μας... Και για τα παιδιά που κόπησαν και δεν έφτασαν ως την τελική δωδεκάδα, γιατί είναι μαζί μας, είναι στην ομάδα και μας βοήθησαν. Είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε και νιώθουμε χαρούμενοι ο ένας για τον άλλον.»

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος αναδείχθηκε MVP και οι συμπαίκτες του τραγουδούσαν «είναι τρελός ο αρχηγός». Είναι όντως: «(γελάει)Ε ναι... Πάρα πολύ! Όλοι μας! Χαρήκαμε γι’ αυτόν, γιατί τον ζούμε κάθε μέρα, τον ξέρουμε, εμείς τον παίζαμε άμυνα όλο αυτό το διάστημα και ξέρουμε.»

Η υπόσχεση που είχαν δώσει μεταξύ τους βρίσκει τη θέση της στην κουβέντα: «Ναι... Ήταν το δυσκολότερο ίσως κομμάτι. Είναι όμως κάτι που το οφείλουμε στον κόουτς. Αυτός μας κράτησε προσηλωμένους στο στόχο που ήταν όχι μόνο να κατακτήσουμε την άνοδο, αλλά και να βγούμε πρώτοι. Όλα έγιναν γι’ αυτό».

Η Εθνική Παίδων έφτασε αήττητη στην κατάκτηση του τίτλου, έκανε το 8/8 και έδειχνε κάθε φορά που απειλείται σε έναν αγώνα να επιστρέφει πιο δυνατή: «Προσπαθούσαμε σε κάθε αγώνα να βρούμε ένα κίνητρο. Οι προπονητές μας έκαναν πολύ καλή δουλειά σε αυτό. Αν στο ημίχρονο ήμασταν πίσω στο σκορ, αν δεν παίζαμε καλά, ήξεραν τι να πουν για να παλέψουμε πιο δυνατά. Και έπαιξε ρόλο και η χημεία που είχαμε μεταξύ μας. Γνωριζόμαστε, έχουμε παίξει μαζί, αλλά και αντίπαλοι, έχουμε κάνει προπονήσεις μαζί. Και στην διάρκεια της χρονιά. Οπότε παρά το ότι είμαστε σχετικά μικροί είμαστε ήδη «δεμένοι» αρκετά.»

Υπάρχει και αφιέρωση πριν επιστρέψει στα... μπουγέλα: «Στην οικογένειά μου... Στον αδελφό μου. Και σε όλη την Ελλάδα, σε αυτούς που κάθονταν και μας έβλεπαν όλες αυτές τις μέρες και μας πίστευαν.»

Τα παιδιά αυτά θα προχωρήσουν στην Εθνική Εφήβων... Η επόμενη «φουρνιά» έρχεται και θα παίξει στην Α’ Κατηγορία. Τι έχει να του πει ο Βλάσιος: «Παιδιά, μην ρίξετε την ομάδα! (γελάει) Αλήθεια.... Αξίζουμε να βρισκόμαστε στην Α’ Κατηγορία».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα